1. Na Havo..

Re: Na Havo..

Leraar worden :)
 • Leraar worden :)
 • Dat lijkt me niet. Als je een universiteitsbachelor hebt duurt een master vaak nog minimaal 2 jaar, dus het lijkt me logisch dat het dan met HBO bachelor nog langer duurt.
 • ik wil als ik me examen dit jaar haal (vmbo theoretisch & gemengd leerweg) werktuigbouwkunde gaan doen.. of iets met computers.. alleen weet het nog niet allemaal precies :P het is nogal lastige keuze dusjah o_0
 • als je 21 bent kan je dacht ik een soort van toets afleggen, en als je die goed maakt kan je de opleiding gaan doen. Weet niet of dit voor veel HBO-opleidingen geld though
 • Weet iemand eigelijk of je ook zonder een MBO/havo diploma naar het HBO kan? ik heb er nu namelijk al 1 jaar mbo opzitten maar ik vind dat hele ict 3x niks. Het is een hoop gelul en je leert gewoon weining. Als je thuis een beetje hobbiet kom je eigelijk net zoveel te weten. En ik wil graag meer de grafische kant op maar dat is allemaal HBO (je heb ook wel MBO opleidingen maar dat is niet echt mijn kant op).
 • robkazoe ^^D
  Ik ben eerstejaars HBO bedrijfseconomie student en het bevalt me wel <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  Hopelijk bevalt het jou wel want ik vond het echt drie keer nix. Zat ik eerst heel duf een uur in het openbaar vervoer (als alles goed aansloot op elkaar en dat terwijl je in Amersfoort woont…) en daarna die suffe klaslokalen met die totaal niet boeiende lessen. Ben toen maar overgestapt op Bedrijfskundige Informatica in de hoop dat hier meer informatica (en dus minder ecomomie bij zat) in zat maar dat bleek vies tegen te vallen (nog steeds had ik iets van 90% les over economie).
  quote]

  ieder zn ding he
  ik vind vooral het rekenwerk leuk, omdat ik er ook goed in ben ;)
  en gelukkig hoef ik niet zo lang te reizen als jou toen. ^^D
 • doe nu havo 5 N&G, wil dalijk iets met labaratoriumtechniek gaan doen, hbo-opleiding
 • Ik heb vorig jaar mijn havo diploma gehaald en zit nou in men eerste jaar HBO (bedrijfskundige informatica). Het bevalt me best maar het is wel erg wennen qua zelfstandigheid en aantal lessen enz.
  Een advies van mij is, ga zoveel mogelijk open dagen bezoeken en zoveel mogelijk studies bekijken. Zelf ben ik vrij laat pas de mogelijkheden gaan bekijken en dat is gewoon niet slim geweest. Niet dat ik nu geen goede keuze gemaakt heb maar ik had eigenlijk nog wat meer rond willen kijken.
  Veel succes met je keuze trouwens :).
 • ik heb eerst me school verkloot maar nu doe ik dat niet meer zit nu in de 3 ben wel nivo naar benden maar nu doe echt vet me best en haal vet goede dope cijfers en ik ga naar de mavo, naar havo en dan naar hbo of vwo
 • Sport, Management en Organisatie is misschien een aanrader voor je. Een vriend van me zit daar op. Die opleiding houdt grofweg in dat je de helft van de tijd dat je els hebt aan het sporten bent.

  Een minpunt aan de opleiding is wel dat er veeeeeel meer aanvragen voor zijn dan plekken, en je dus middels een fysieke test je moet 'plaatsen' op de opleiding. Een andere vriend van me heeft ook een poging gewaagd voor de opleidingen maar viel af op de fysieke test.

  Ik denk ook dat ik daarvoor kies. Een vriend van me gaat het ook doen. En die fysieke test is denk ik wel te doen voor mij. Het lijkt me iig een vette opleiding, omdat je opzich nog wel een aantal kanten op kan.
  Ik kies daarom ook niet voor een sportopleiding apart, omdat je dan eigenlijk niet veel anders kan worden dan bijvoorbeeld LO leraar.

  Daarom ga ik denk ik voor SGM, omdat je dan ook nog eens de Economische kant op kan gaan.

  Als ik ervoor kies ga ik naar de Hanzehogeschool. :7
 • Als je het echt nog niet zeker weet kan je best een jaar gaan werken. Ik heb na mijn MAVO een MBO opleiding gekozen die mij redelijk is bevallen, maar ik was eigenlijk nog lang niet klaar om te studeren. Ik was het niet gewend om bezig te zijn voor school buiten school om, en dat heb ik nooit gehad. Het MBO ben ik eigenlijk hakkelend doorgekomen, met het welbekende uitstellen tot het laatste moment idee. Pas in het 4de jaar kreeg ik steeds meer de drang om dingen te leren en zo heb ik uiteindelijk ook met veel betere cijfers mijn diploma gehaald. Maar omdat ik geen geschikt HBO kon vinden heb ik besloten een jaar te gaan werken. Onderhand heb ik een veel beter beeld gekregen van wat ik precies wil, en ben ik er klaar voor volgend jaar de door mij gekozen HBO te gaan doen. Ondertussen leer ik d.m.v. werk mijn tijd nu beter in te delen en ben ik voorbereid op drukke werkweken waarin ik weinig tijd écht voor mezelf heb, plus dat ik geld verdien om zo volgend jaar niet financieel geremd hoef te worden. Dit geeft voor mij veel voordelen aangezien ik een HBO wil gaan doen waarbij je veel materiaal moet aanschaffen (redelijk afhankelijk van je opdracht en zelf gekozen uitvoering hiervan uiteraard).

  Dus als je het écht nog niet weet zou ik zeker geen opleiding gaan doen en kun je beter óf VWO gaan doen (als je denkt hier een voordeel in te gaan hebben) óf gaan werken. Het fabeltje 'als je eenmaal fulltime werkt ga je niet meer studeren' geld voor mensen die een leuke baan krijgen met toekomstperspectief en veel geld gaan verdienen. Mocht je het geluk hebben dit te krijgen, waarom zou je dan ook verder willen studeren? En trouwens, als je écht verder wil studeren maakt zelfs dat niet uit.
 • volgens mij kan je al overstappen naar de uni als je op HBO je P hebt, je moet dan echter wel weer in de propedeuse fase instappen op de uni.

  Echter het lijkt mij slimmer om je HBO bachelor te halen en veel ervaring op te doen en dan verkort je master op de UNI te halen. heb je in 1-2 jaar je master binnen. Dit verschilt natuurlijk wel per opleiding. Je kan denk ik niet van HBO verpleegkunde instromen in geneeskunde. Maar bij ICT, bouwkunde of economische studie zou dit volgens mij makkelijk kunnen.
 • Mortal Marcel, waarom VWO eracher aan doen als je al via Havo naar het HBO kan?
  Of wist je toendertijd nog niet wat je wilde worden en/of wilde je het maximale behalen?

  Ja zoiets.
  Met VWO kan je sneller meer kanten op imo.
  Ik wist nog niet wat ik precies wilde dus versneld VWO gedaan voor de bedenk tijd zegmaar.


  Je kan ook naar 3 jaar HBO overstappen naar de Uni.
 • Veel slimme mensen hier… :)
 • Mortal Marcel, waarom VWO eracher aan doen als je al via Havo naar het HBO kan?
  Of wist je toendertijd nog niet wat je wilde worden en/of wilde je het maximale behalen?

  Ja zoiets.
  Met VWO kan je sneller meer kanten op imo.
  Ik wist nog niet wat ik precies wilde dus versneld VWO gedaan voor de bedenk tijd zegmaar.
 • Mortal Marcel, waarom VWO eracher aan doen als je al via Havo naar het HBO kan?
  Of wist je toendertijd nog niet wat je wilde worden en/of wilde je het maximale behalen?
 • ik vindt studie belangerijk maar ik ga echt niet studeren tot ik 28 ben dat is the prime of your life geniet en ik bedoel niet zuipen maar geniet echt ga de wereld in

  Tja jij ziet 28 als the prime of your life en wilt dat niet verspillen aan studeren, ieder zijn ding.
  Ik heb zoiets van ik studeer nu zoveel ik kan om daar later baat bij te hebben om zo die prime wat te verlengen.
 • ik vindt studie belangerijk maar ik ga echt niet studeren tot ik 28 ben dat is the prime of your life geniet en ik bedoel niet zuipen maar geniet echt ga de wereld in
 • Heb in 2005 me HAVO afgerond jaartje eerder dus dan Sonic.

  Doe nu nog niks eigenlijk. Omdat ik nog niet voor de inschrijftermijn van de hbo's wist wat ik wou gaan doen. Maar er is indd vrij weinig werk vroeger was dat veel minder kut geregeld.

  Ik ga september 2006 waarschijnlijk een studie beginnen ik wil iets wat Geschiedenis , Psychologie en Filosofie heeft.

  Ik zat zelf beetje aan HBO Geschiedenis te denken maar dan niet de leraren opleiding maar meer iets met Geschiedenis en Journalistiek.

  Bestaat er een opleiding met geschiedenis en journalistiek?



  Misschien wel want neem nou die Amerika experts bijvoorbeeld van TV die weten natuurlijk ook heel veel over de Geschiedenis van het land…

  Maar ik hoop het iig wel.
 • Ik zit nu in Havo 5, maar ik weet nog steeds niet wat ik ga doen. HBO, VWO, werken… Ik zou het niet weten. Ik neig een beetje naar een HBO opleiding Sport en Management. Maar dat weet ik ook nog niet helemaal.

  Wat hebben julie gedaan/ gaan jullie doen na school?

  Zelf ben ik na mijn HAVO nog VWO/Gymnasium gaan doen en daarna HBO.
  Ik raad mensen altijd aan om zoveel mogelijk te leren en studeren.
  natuurlijk kan niet iedereen even goed leren maar probeer in ieder geval zo hoog mogelijk te komen, als het niet lukt heb je het in ieder geval geprobeerd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren