1. Nazo no Kanojo X

Re: Nazo no Kanojo X

I shall try it.
 • I shall try it.
 • Helemaal bij met manga. So good. OVA staat nog op de planning.
 • De OVA van de anime is ook uit, overigens.
 • What the fuck? :lol:

  Misschien moet ik toch maar even een manga gaan lezen (buiten wat losse delen, nooit gedaan :O )
 • Komt omdat het een goede serie is, dat gaat niet gemakkelijk aan ons voorbij. Daarnaast bijzonder zoet en grappig op zijn tijd. Bezig met de manga, ik ben nu bij chapter 38 en volgens mij is dit allemaal nieuw. De anime heeft wel wat aanpassingen gedaan, voornamelijk op de volgorde van de manga. Zo'n 2-3 chapters worden vaak gebruikt in een episode.

  Genius" onclick="">
 • Waarom zie ik dit nu pas? :lol: Heb je nou serieus een topic geplaatst over een anime die ik random in Japan zag? :lol:
 • De kans op een tweede seizoen is toch erg laag (mensen kijken liever spul als Guilty Crown en High School DxD), dus ik denk dat ik ook maar aan de slag met de manga ga.
 • Vrij aardig jaar. Toch wel 4 animes gezien, alle 4 zeer awesome.

  Ik ga aan de slag met de manga denk ik, dat wachten is niets voor mij.
 • Dit snakt inderdaad naar meer, volgens mij is er ook nog genoeg materiaal. Maar goed, dit was geen slechte afsluiting. Ook interessant on meer info over Tsubaki's familie te krijgen.

  De serie heeft uiteindelijk wel een plaats in mijn top vijf van het seizoen weten te veroveren. Het was een verfrissende, vreemde en originele serie die ook consistent een hoge kwaliteit wist vast te houden (wat meer is dan ik kan zeggen voor de meeste series dit seizoen).
 • Drool exchange. Een leuke episode, maar dit snakt echt naar meer. Tsubaki die denkt dat graf bezoeken een date is …
 • Nouja hugs in episode 12. Poor Ueno _O-

  Haha, Ueno was inderdaad zwaar de lul. Oka is sowieso ook een erg komisch personage imo.

  Vraag me ook af waar Urabe over heeft zitten dromen :P.
 • Er zal wel iets gebeurd zijn in haar verleden.

  Nouja hugs in episode 12. Poor Ueno _O-
 • Nouja ik heb medelijden met Ueno omdat hij een beetje gebruikt wordt door Oka. ALthans dat gevoel heb ik, ze heeft ook zo'n kinky band met Urabe. Haar droolvoorspellingen zijn wel eng hoor, kan niets verbergen voor die meid.

  Krijg ook wel een beetje het gevoel dat Oka de broek draagt in de relatie, maar dat is in haar geval niet eens zo'n slecht ding. Tis niet alsof ze een allescontrolerende bitch is ofzo. En in Urabe's geval, ik waardeer het wel dat die voorspellingen en droolkrachten ( :blow: ) ook twee kanten opgaan; beetje een metafoor voor de relatie enzo.

  Ik vraag me af of ze nog bekend gaan maken dat ze een stel zijn. Niet per se de klas, maar zijn zus bijvoorbeeld.

  Vraag ik me ook af, ja. De meiden maken er niet echt een geheim van, het zijn meer de gozers die het telkens voor zich houden. Zal de jeugd wel wezen.

  Ohja, nog een ding wat ik een beetje raar vond. Hij heeft wel haar borsten aangeraakt, op haar oor gelikt en haar naakt gezien. Alleen een lovey dovey kiss nog niet.

  Hij heeft haar ook nog geen hug gegeven, omdat ze altijd naar haar panty scissors grijpt als hij het probeert. Urabe is gewoon een beetje vreemd :P.
 • Nouja ik heb nog nergens een echt oordeel geplaatst.

  "Weer een goede anime van dit jaar. Na Hunter X Hunter 2011, Another en Fate/Zero is dit ook thud approved."

  :'D

  Door mezelf verslagen :(.

  Nee, dat was wat inleidende smooth talking en recent trophies. Erg blij met de voorgaande topics namelijk. Ookal waren er keren waar dubbelposten aan de orde was om het weer actief te maken.

  Nouja ik heb medelijden met Ueno omdat hij een beetje gebruikt wordt door Oka. ALthans dat gevoel heb ik, ze heeft ook zo'n kinky band met Urabe. Haar droolvoorspellingen zijn wel eng hoor, kan niets verbergen voor die meid.

  Ik vraag me af of ze nog bekend gaan maken dat ze een stel zijn. Niet per se de klas, maar zijn zus bijvoorbeeld. Ohja, nog een ding wat ik een beetje raar vond. Hij heeft wel haar borsten aangeraakt, op haar oor gelikt en haar naakt gezien. Alleen een lovey dovey kiss nog niet.

  Achwel, they must be of that age. 8] Episode 12 zo maar eens bekijken.
 • Nouja ik heb nog nergens een echt oordeel geplaatst.

  "Weer een goede anime van dit jaar. Na Hunter X Hunter 2011, Another en Fate/Zero is dit ook thud approved."

  :'D

  Het enige wat jammer is, is dat er best laat achterkwam en het al weer bijna voorbij is. Ik weet niet of er nog een seizoen komt. De titel van episode 13 zegt van niet. Gelukkig hebben we ook nog de manga.

  Vraag me ook af of er nog een seizoen komt, waarschijnlijk niet though. Ik heb eigenlijk geen idee of de serie het goed doet of niet. In ieder geval, zit er zelf ook aan te denken de manga te checken.

  Manga lezers zelf vinden dit naar wat ik heb gehoord een goede adaptatie, vooral omdat de manga redelijk slice of life is en de anime het tot een meer coherent geheel weet te maken.

  Het meest opmerkelijke aan deze serie is toch wel die obsessies. Ik dacht eerst dat iets was van de maincharacters, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Ik heb ook een beetje medelijden met Ueno, die Oka is echt een nymfo.

  Wel, het zijn hormonale tieners. Is ook wel eens verfrissend dat de personages, zowel de jongens als de meiden, allesbehalve onschuldig zijn zonder in de stereotype super-pervert activiteiten te vervallen.

  En medelijden met Ueno? Hij kan me wat, fucking lucky bastard, als ik ziek ben krijg ik alleen bezoek van de hond die daarna op mijn kleed pist, geen rondborstige chick in een bikini!
 • Nouja ik heb nog nergens een echt oordeel geplaatst. Ik heb bepaalde elementen naar voren gehaald die in de serie zitten en besproken. De rest is iets wat jezelf moet ontdekken vind ik.

  Maar goed dat je nog wat extra motivatie geeft, ik was echt verrast door deze serie. Romance is een standaard in anime business. Mysterious Girlfriend X neemt elementen van de oude doos en combineert het met hun eigen vorm. Het suggestieve wat soms doorkomt is dan weer echt van deze tijd.

  Het enige wat jammer is, is dat er best laat achterkwam en het al weer bijna voorbij is. Ik weet niet of er nog een seizoen komt. De titel van episode 13 zegt van niet. Gelukkig hebben we ook nog de manga. Met dat in het achterhoofd kunnen we misschien van gespreksstof overstappen.

  Het meest opmerkelijke aan deze serie is toch wel die obsessies. Ik dacht eerst dat iets was van de maincharacters, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Ik heb ook een beetje medelijden met Ueno, die Oka is echt een nymfo.
 • Nazo no Kanojo X, ook wel Mysterious Girlfriend X genaamd, vind ik persoonlijk ook een van de betere series van dit seizoen. Dat de personages er nogal plain uitzien lijkt me een stijlkeuze, aangezien ze wat betreft looks in ieder geval voor realisme gaan. De hele serie op zichzelf neemt veel inspiratie uit oudere romance anime, en de sfeervolle visuals ondersteunen dat. En de dream sequences zijn inderdaad fucking vaag, maar zien er ook awesome uit.

  De serie betreedt ook veel paden die maar zelden genomen worden. Sowieso gaat het gelijk al over de relatie zelf (bij de meeste series eindigt het daar juist), weet het die geloofwaardig weer te geven (het is overduidelijk dat het onervaren tieners zijn, geen volwassenen) en het is een seksuele-relatie-zonder-echt-seks-te-hebben, wat iets is dat weinig voorkomt in anime (of ze zijn super braaf en preuts, of ze neuken elkaar gelijk al plat). Fetishes en dergelijke alom dus, vooral rond drool, wat voor meer kriegelige mensen misschien in de weg kan zitten maar waar ik zelf weinig moeite mee had.

  Urabe's stem is ook een pluspunt, want ze weet de rol echt perfect te pakken. Urabe heeft een behoorlijk lage stem (passende bij haar vreemdheid, eigenlijk) die echter goed bij haar past en altijd de juiste emotionele snaar weet te raken. Het is echt iets dat je moet horen om te snappen waar ik het over heb. Een ander pluspunt is dat de serie redelijk op hetzelfde niveau blijft; zelfs bij mijn favoriete series dit seizoen zitten er jammergenoeg nog shit eps bij en fluctueert de kwaliteit, iets dat deze serie goed heeft weten te vermijden.

  Een zekere aanrader, in mijn opinie. Nu hopen dat ze er nog een volwaardig einde aan kunnen breien.


 • Weer een goede anime van dit jaar. Na Hunter X Hunter 2011, Another en Fate/Zero is dit ook thud approved. De titel is ookwel Mysterious Girlfriend X en de randomness met een serieuze ondertoon deden mij even denken aan Haruhi. In plaats van endless eight kan je ook wel endless drool zien.

  [size=2]Waar gaat Nazo no Kanojo X over?[/size]

  Simpel gezegd gaat het over kwijl. Nee, niet wat je even op straat roggelt of wanneer je vriendin aflebbert terwijl je kip ruikt. Het is van dat nectarine achtige drool dat bloemen geven aan de bijtjes, de massage olie van je oma, de honing die op je lippen komt. Kort gezegd drool wordt in deze anime verheerlijkt en zal ook voor jou een obsessie worden!

  Tsubaki Akira is een gewone high school student die al 3 jaar lang met crush zat op iemand uit middle school. Totdat Urabe Mikoto, jaja de transfer student, in beeld komt. Deze girl is zachtjes uitgedrukt nogal raar. Ze slaapt vaak op school, heeft random outbursts en heeft een rare hobby met een schaar. Daarnaast zijn haar ogen altijd verstopt achter haar blauwe haar.

  Iedereen laat haar daarom met rust, behalve Tsubaki die een intresse blijkt te kweken voor Urabe. Op een dag treft hij haar aan na schooltijd en ze ligt nog te slapen. Hij maakt haar wakker en ze gaat weg. Dan komt het… tsubaki ziet haar drool en hij zuigt… ja hij zuigt het op nadat hij er met zijn vinger in heeft gezeten. Wtf dude.

  Na enige tijd word Tsubaki flink ziek met de griep. Urabe komt langs en zegt dat hij helemaal geen griep heeft. Tsubaki is "love sick". Om het te bewijzen, kwijlt ze over haar vinger en stopt het in zijn mond … tsubaki zuigt het op en is helemaal beter. Het blijkt dat ze voor elkaar gemaakt zijn. Tsubaki en Urabe worden een raar stel, waarbij Tsubaki zich altijd afvraagt wat voor mysterie er achter zijn vriendin zit.

  MyAnimeList

  [size=2]Welke characters vinden we terug in Nazo no Kanojo X?[/size]

  Tsubaki Akira


  Een high schooler met een oude crush. Hij komt over als iemand die vrij normaal is. Heeft een goede vriend genaamd Ueno, waarmee hij alles doet. Tsubaki vind een intresse in Urabe en word haar vriendje. Hun band is speciaal, Tsubaki krijgt altijd reacties van haar drool namelijk. Daarnaast woont hij met zijn zus, die altijd corny opmerkingen maakt dat hij "rond die leeftijd is".

  Seiyu: Miyu Irino

  Urabe Mikoto


  De transfer student op school. Een meid met rare hobbies, zoals figuurtjes maken met haar schaar (die ze laat in haar onderbroek), slapen en kwijlen. Urabe is de rode draad in het verhaal, de dingen die je met je vriendin doet voordat seks een optie word. Hierin heeft zij meestal een leidende rol in. Haar droolband met Tsubaki is "one of a kind".

  Seiyu: Ayako Yoshitani(debut)

  [size=2]Waarom zou je dit moeten kijken?[/size]

  Ja, waarom niet? Ik begon te kijken na het zien van deze video. Het is een attractie aan randomness en ik houd van randomness. Het mooie is echter dat er serieuze ondertoon in deze serie zit. De serie draait namelijk om seks. Beter gezegd, al het experimeteren en het leren kennen van elkaar voordat je je paddenstoel in haar perzik doet. Al dat weirde hoort daarbij, maar ook wat het betekent om een stel te zijn. Wat is nou liefde en meer van dat cheasy gedoe. Het is nooit saai. De obsessie met drool is echt ongelovelijk. Ik heb meerdere malen gelachen door dit soort dingen.

  Dat is niet het enige, de visuals in Tsubaki's droomwereld zijn bijvoorbeeld top notch. De muziek is echt prima. Het debut van Ayako liet mij even perplex staan. Ze verzorgd ook zowel de opening als ending theme. De dream theme(zie hieronder) heeft een nostalgische werking. Nazo no Kanojo X is leuk om naar te kijken terwijl je je suf lacht om al de gekke dingen, vervolgens eindigd de episode en blijkt er toch nog wat nuttige informatie te zijn geweest. Het enige nadeel is dat de characters misschien wat plain uitzien. Ook zijn we aan het eind gekomen van dit seizoen, met nog twee episodes te gaan is Mysterious Girlfriend X een blijvertje.

  De animatie wordt verzorgd door een paar studio's. Zie hiervoor de MAL page. De serie heeft een licentie bij Sentai Filmworks. Kodansha is de publisher van de gelijknamige manga, waarop de anime was gebaseerd. Een mooie, rustige afsluiter van dit seizoen. Ik kwijl al langzaam weg.

  Handige links:

  MAL

  Wiki

  Dream theme(Tadadada Huehuehu)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren