1. Nederlandse releases

Re: Nederlandse releases

@aart tnx for the info ga morgen ff kijken of het werkt.

@dragonfly vet nog een OST. Hopelijk wordt hij net zo goed als de eerste, want die had een paar erg chille nummers.

Edit: It works! En nog makkelijk ook. tnx once again..
 • @aart tnx for the info ga morgen ff kijken of het werkt.

  @dragonfly vet nog een OST. Hopelijk wordt hij net zo goed als de eerste, want die had een paar erg chille nummers.

  Edit: It works! En nog makkelijk ook. tnx once again..
 • Dat "no responsibility" slaat natuurlijk op die maffe Amerikaanse aanklaag-cultuur voor er eventueel wat mis gaat (wat niet zo is, keurig stabiel programma, zelfs voor een beta).

  Ik zie dat je de codec al gevonden hebt, de eerste link is de goede geloof ik. Allebei extracten in dezelfde map en er moet geen problemen zijn.
 • Zo'n Nederlandse naam is gewoon kwestie van wennen, eerst vond ik het ook nix, nu bestaat zo'n 40% (ruim 80 DVD's) van mijn collectie uit Nederlandse releases. De eerste generatie DVD's van Dybex en Kaze werden nog wel gekenmerkt door spelfouten in de vertaling en dergelijke, maar inmiddels ligt het niveau op een alleszins acceptabel niveau.

  En ter informatie: geen enkele release van Dybex, Nekotachi, Kaze of Manga DVD heeft Nederlandse dubs.

  ==edit==

  Anyways ik koop de get backers serie, maar bij mij zat de OST er al in dvd 4 in. Die trouwens erg vet is.

  Maar bij Vol. 5 krijgt je OST, Vol. 2. Vraag me niet naar de details, die zijn me ook nog niet bekend.
 • Ik heb daar bij get backers niet zo'n erge last van. Nouja ik koop alleen NL dvds, omdat ik geen creditcard heb en geen zin in paypal toestanden enzo. Verder download ik het meeste wel.

  Verder nog een extra vraagje..

  Moet ik dit downloaden? http://www.exactaudiocopy.org/eac095b2.zip of deze
  http://www.exactaudiocopy.org/eac095b2dao.zip oftewel met of zonder cdrdao en verder staat er

  This is a only a beta version from the final program that will be distributed later in this year, at least I hope so. This version should only be used by experienced users.
  I will not take responsibility for any damage to your hard- and/or software that is caused directly or indirectly by this program. So download this beta version on your own risk.

  Ik ben nou niet echt een experienced user dus kan ik het wel gebruiken? En verder zie ik nergens een lame codec staan.

  Edit: Lame codec gevonden op http://mitiok.cjb.net/
 • Nou ja, ik bedoel daarmee te zeggen dat de !eventuele! Nederlandse dubs voor mij geen meerwaarde hebben boven de Engelse, die ik zelf overigens ook al niet interessant vind. Voor sommige mensen hebben die eventuele dubs wel meerwaarde, vooral een wat jonger publiek. Voor hen is dat dus wellicht een reden om Nederlandse DVD's te kopen, voor mij niet.

  En ook ik vind Nederlands op sommige momenten wat meer knudde klinken dan het Engels. Chi gaat stappen bijvoorbeeld. Beetje hetzelfde effect als de Naruto moves vertalen naar het Engels.
 • Ow misschien verkeerd begrepen, maar jij poste. *dubs geven geen meerwaarde (ook geen engelse)*, get backers enzo zijn allemaal subs.

  En neko zei: chii gaat stappen, maar dat kan idd ook op de subs slaan.
 • Volgens mij denken een paar mensen hier dat hij met nederlandse dvds nederlandse dubs bedoeld

  Waaruit leid je dit af?

  Daarover heb ik nog een vraag. Weet iemand een goed programma om cds in mp3 om te zetten? Ik wil die OST namelijk op mijn Ipod gooien en dat gaat zo een beetje moeilijk<img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />. Ik weet niet precies hoe goed hij beveiligd is. Maar iig kun je de bestanden zien meestal als zoveel KB .cda files. Ik neem aan dat ze dan toch niet te moeilijk zijn over te zetten?

  Exact Audio Copy met de Lame codec. http://www.exactaudiocopy.de/
 • Volgens mij denken een paar mensen hier dat hij met nederlandse dvds nederlandse dubs bedoeld, maar dat is echt niet zo. Het is altijd japans (en soms) frans met iig NL ondertiteling.

  Anyways ik koop de get backers serie, maar bij mij zat de OST er al in dvd 4 in. Die trouwens erg vet is.

  Daarover heb ik nog een vraag. Weet iemand een goed programma om cds in mp3 om te zetten? Ik wil die OST namelijk op mijn Ipod gooien en dat gaat zo een beetje moeilijk:). Ik weet niet precies hoe goed hij beveiligd is. Maar iig kun je de bestanden zien meestal als zoveel KB .cda files. Ik neem aan dat ze dan toch niet te moeilijk zijn over te zetten?
 • Ik hoef zeker niet het "Chii gaat stappen!" voorbeeld aan te halen?

  Vertel? Ik volg je ff niet?

  Ik vind 20 euro veel te veel trouwens en 15 euro komt al meer in de buurt.

  Goedkoper als 13 tot 15 per legale DVD zul je het nergens vinden, import net zomin als Nederlandse DVD's. Zelfs niet bij DVDPacific wat bij mijn weten toch veruit de goedkoopste winkel voor Regio 1 is.

  Magut, dit topic is niet bedoelt voor iedereen om maar ff te laten weten toch geen Nederlandse releases te kopen, maar juist voor degenen die dat wél doen.
 • De enige 2 redenen waarom ik ooit Nederlandse DVD's zal kopen zijn de prijs en de snelheid waarin het uitgebracht wordt. Als de serie sneller uitgebracht wordt met Nederlandse subs dan Engelse dan zal ik best de Nederlandse versie kopen, mits de prijs dan rond hetzelfde niveau zit. Zolang dat niet gebeurt hebben deze bedrijven evenveel waarde voor mij als de fansubgroepen die ver achterlopen met hun subs op de andere groepen (bijvoorbeeld Anime-Keep bij Bleach): 0. Ik vind 20 euro veel te veel trouwens en 15 euro komt al meer in de buurt.
 • Ik hoef zeker niet het "Chii gaat stappen!" voorbeeld aan te halen?
 • - Er zijn minder titels beschikbaar

  Klopt, maar met de komst van NTE en Kaze verleden jaar zijn er toch een hoop nieuwe series bij gekomen. Wat nu rest is het kopen van deze releases om te zorgen dat er in de toekomst ook nog releases uitgebracht worden ^_^

  - Ze zijn bijna altijd duurder

  Ligt eraan waar je ze haalt. Trouwens, Dybex heeft laatste de prijzen van bijna alle DVD's omlaag gegooid naar 15 en 20 euro. Bij Bol.com zijn die series dus vaak maar 13 en 18 euro. Is goed betaalbaar.

  - De dubs hebben geen meerwaarde (de Engelse ook niet trouwens)

  Deze heb je zelf al weggestreept.

  - Ze komen ook nog eens later uit

  Nah, valt wel mee. We hebben in het afgelopen jaar veel series gehad die in Amerika nog niet uit zijn/waren ( denk bv. aan Wolf's Rain, Gunslinger Girl & Get Backers). Ook hier geldt trouwens dat hier meer we kopen, hoe eerder nieuwe licentie worden aangeschaft.

  Magut, het is jouw feestje :P Ieder zijn voorkeur ^_^
 • Ik koop regelmatig Anime DVD's maar nooit Nederlandse.

  - Er zijn minder titels beschikbaar
  - Ze zijn bijna altijd duurder
  - De dubs hebben geen meerwaarde (de Engelse ook niet trouwens)
  - Ze komen ook nog eens later uit
 • Geen idee of er hier veel mensen zijn die anime DVD’s aanschaffen, en zo ja, of ze ook wel eens Nederlandse releases aanschaffen, maar voor de geïnteresseerden: DGM Distributie heeft de jaarplanning van Kaze Entertainment gister vrijgegeven:

  Het heeft even geduurd, maar hier is hij dan;

  Augustus 2005
  - Chobits vol.1
  - Get Backers vol.5 + OST
  - Ninja Ressurection

  September 2005
  - Chobits vol.2
  - 3x3 Eyes
  - Overman King Gainer vol.1

  Oktober 2005
  - Chobits vol.3
  - Saiyuki the Movie
  - Overman King Gainer vol.2

  November 2005
  - Chobits vol.4
  - Overman King Gainer vol.3
  - Gravitation vol.1
  - Angelic Layer vol.1

  December 2005
  - Chobits vol.5
  - Overman King Gainer vol.4
  - Gravitation vol.2
  - Angelic Layer vol.2

  ===========

  Uiteraard is het bovenstaande onder voorbehoud, maar ga er maar van uit dat het bijna voor 100% zeker is dat Kaze deze producten via DGM gaat verdelen in de benelux!

  Bron: Aniway.nl/forum / Daniel D, vertegenwoordiger DGM Distributie

  Overigens wordt van Dybex ook nog een jaarplanning verwacht, Nekotachi heeft de meeste releases al bekend gemaakt.

  Voor de geintereseerden: een vrij compleet overzicht van toekomstige Nederlandse releases vind je op mijn site –> http://projectcontinuity.lovehina.nl/Anime-release.html

  [size=1]Heb het forum doorgespit op zoek naar iets vergelijksbaars, maar kon nix vinden dus heb maar een nieuw topic aangemaakt[/size]

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren