1. Ondertiteling 'vastzetten'

Re: Ondertiteling 'vastzetten'

heb je geen laptop met HDMI uitgang ofzo?
 • heb je geen laptop met HDMI uitgang ofzo?
 • Er zijn er ondertussen een heleboel, het is allemaal afhankelijk van wat je wilt kunnen afspelen (en of je bijvoorbeeld een harde schijf erin wilt hebben zitten). Orienteer je eens op een site als kieskeurig oid. Dingen waar je op moet letten zijn extensies waarmee de speler overweg kan (en wat voor extensies hebben de bestanden die jij wilt bekijken natuurlijk ;))

  Bij mij thuis staat een mediaplayer van AC!Ryan (met eigen harde schijf) en die doet alles wat ik wil.
 • Diegene voor wie ik dit moet doen heeft idd geen laptop inclusief HDMI, in dat geval had het een stuk eenvoudiger geweest.

  @Jakurdo, heb je misschien een linkje van zo'n externe mediaplayer? :P

  @Suicidesydd, met welk programma doe jij dat dan?
 • Ik gebruik een harde schijf van Lacie…en dan vervalt de ondertiteling ineens. Wat ik ook heel vaak heb is dat de film ontzettend stottert. Terwijl het op de PC allemaal prima loopt…

  Ik zelf heb een mede8er player dus die draait perfect ondertitels, maar zelfs als ik mijn hdd in mijn plasma prop dan doet hij de subs nog perfect..
 • Sure, als je de ondertiteling in het videobestand zou bakken dan kun je ze altijd zien. Maar ik heb zelf geen ervaring met dergelijke videobewerking.

  Met een aparte media player bedoel ik een apart kastje dat je via HDMI aan je tv aansluit. Dan speel je de bestanden dus af via een aparte speler (die gemaakt is om met allerhande extensies en formaten om te gaan).
 • Thnx voor je uitleg. Maar wat bedoel je met een aparte media players? Eentje die je via je tv afspeelt ofzo?

  Want het moet toch ook kunnen dat je die ondertitel vastzet in het filmbestand en wél via je tv afspeelt?
 • Ah, je sluit gewoon een harde schijf aan op je TV en dan benader je die dus direct vanaf je TV (ipv via een media player oid). Dat zal ook wel verklaren waarom je beeld soms hapert, je TV is nou niet bepaald een ideale media player. Als je op een zwakke PC een video afspeelt kan die ook gaan haperen omdat je PC het gewoon niet trekt. Ik neem aan dat je ook geen .mkv bestanden (een veelgebruikte extensie voor HD bestanden) ook niet af kunt spelen?

  Maar goed, ik weet niet of je TV om kan gaan met .srt files, heb je al geprobeerd om op de subtitles knop te drukken (als die er uberhaupt op zit?). Anders zou ik als ik jou was maar eens gaan kijken naar aparte media players. Dat hoeft niet zoveel te kosten (zeker als je je eigen aparte harde schijf gebruikt) en dan heb je opeens veel meer mogelijkheden.
 • Ik gebruik een harde schijf van Lacie…en dan vervalt de ondertiteling ineens. Wat ik ook heel vaak heb is dat de film ontzettend stottert. Terwijl het op de PC allemaal prima loopt…
 • of een HDMI kabel ofzp
 • Wat voor apparaat gebruik je eigenlijk om videos op je tv af te spelen? Volgens mij kunnen een hele hoop mediaplayers zelf ook overweg met .srt files, dan hoef je de ondertiteling er dus ook niet in te bakken.
 • Meerdere dingen al geprobeerd, maar het wil nog steeds niet lukken. Iemand die er nog meer verstand van heeft? :P
 • Bedankt, en heb dat programma ook geprobeerd. Maar dan nog, ook als ik die stappen volg, verdwijnt de ondertiteling ineens…ik heb echt geen idee..
 • http://www.ehow.com/how_5683712_convert ... s-mac.html

  Eerste hit op Google.
 • Bij handbrake krijg ik sowieso, om de een of andere reden, de ondertiteling er niet onder en ook is het geluid ineens weggevallen.

  Iemand enig idee met welk programma dit wel kan op een MAC? Ik ben echt ten einde raad..
 • Thnx, even proberen!

  Ik kom dan op het programma 'Handbrake', maar dan converteert hij het programma naar een .mp4 bestand. Dan is de resolutie toch heel laag voor een tv, of niet? :P
 • Het vastzetten heet ' hardcoden ' misschien als je in google intypt: Hardcode subtitles mac?
 • Bedankt, weet jij toevallig of dat ook is te downloaden voor een MAC?

  Dat is namelijk het probleem, ik vind nergens een dergelijk programma voor de MAC…
 • Daar zijn een aantal handige programmaatjes voor. De makkelijkste is Aviaddxsubs (of iets degrelijks). Hiermee zet je de ondertiteling vast en maakt hij er een divx bestandje van met film + ondertiteling in een.

  Mocht de ondertiteling niet gelijk lopen en je wilt die tegelijkertijd aanpassen, dan is Easy Subtitles Synchronizer aan te raden. Die kan ook hetzelfde als Aviaddxsubs ver, maar is wat complexer :)
 • Hallo allemaal,

  ik heb een vraagje. Ik heb een film en een ondertitel gedownload. Wanneer ik de beide bestandjes hetzelfde noem, bijvoorbeeld film en film.srt, dan zit de ondertiteling standaard onder de film, wanneer ik deze afspeel met bijvoorbeeld VLC Media Player.

  maar nu wil ik de film, incluis die ondertiteling, op een externe harde schijf zetten, zodat ik de film vervolgens via mijn TV kan bekijken. Maar weten jullie misschien hoe ik dan die ondertiteling erbij kan krijgen? Iedere keer dat ik de film via mijn tv afspeel, is de ondertiteling nameljk verdwenen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren