1. Oordopjes

Re: Oordopjes

nee klopt, doen ze ook niet hahaha
 • nee klopt, doen ze ook niet hahaha
 • Koop gewoon een Sennheiser, dat kan nooit misgaan.
 • Dat is de porta pro. Voor zover ik weet moet je ook inderdaad geen oordopjes kopen van Koss. De porta pro is ook een apart geval, aangezien het een oude en geliefde koptelefoon is, ook al houd je totaal niet van het het merk op zich.

  Met in-ears zul je dezelfde problemen blijven houden, tenzij je voor custom ultimate ears gaat. De een zal wat fijner zitten dan de ander, het blijft vervelend. Zorg wel dat je alle bijbehorende pasvormpjes probeert. Ik moet bij in-ears ook in mijn rechteroor een kleine en in mijn linkeroor een middelmaat stoppen.

  En in dat geval, voor jouw budget, gewoon de EP-630 kopen. Sennheiser is beter als merk, maar voor het 20 euro budget heeft het geen verschil.
 • Ik had eerder budgetoordopjes van Koss, en die waren dus echt zwaar ruk, maar dat zal vast eraan liggen dat het van die goedkope dingen waren, en niet dat alles van dat merk kut is.

  De grootte bij koptelefoons vind ik inderdaad wat onhandig. Leraren willen ook nog wel eens beginnen te zeiken over dat soort dingen (al hangt het alleen maar om je nek en niet per se op je hoofd). Daarnaast is mijn hoofd kennelijk zo vreemd geschapen dat geen enkele headset of koptelefoon er goed op blijft zitten, dus ik ben niet helemaal ondersteboven van koptelefoons. En waarschijnlijk staat het mij totaal niet als ik zo'n ding om m'n nek heb hangen of op m'n hoofd heb zitten ;)
 • Wil je per se oordopjes? Ik kan een koptelefoon namelijk niet vaak genoeg aanraden. Het klinkt beter voor het geld en als je gewoon over-ear koopt heb je er ook veel minder last van.
  Het enige probleem, en de reden waarom veel mensen voor in-ear kiezen, is dat het nogal groot is.

  Hier is een goedkope (en lelijke) over-ear koptelefoon.
  Een andere fijne goedkope (en kleinere) koptelefoon is de Koss Porta Pro. Je moet wel van het geluid en het design houden, want dat is best apart.

  Als je echt in-ear wilt dan koop maar de creative ep-630. Voor dat geld krijg je niks beters.
 • Dat heb ik dus gedaan, zoals in een paar posts geleden al gezegd, en ja, dat kan dus wel misgaan.
 • Ik wil gewoon niet te veel geld uitgeven aan oordopjes, ongeacht mijn totale budget.
 • Er zijn verschillende soorten in ear dopjes. Probeer anders even door te sparen zodat je een hoger budget en ook meer keus hebt.
 • Ok bedankt dan zal ik het zeker gaan doen :)

  Raden jullie nog oordopjes aan die niet in-ear zijn? Tot nu toe worden vaak in-ear oordopjes aangeraden, maar die wil ik nu dus niet meer. Graag voor een klein prijsje, maar wel redelijke / goede kwaliteit.
 • Jij hebt niet de mogelijk gehad om ze uit te proberen en daarom heb je een geldige reden. Dit hoeft niet per se op de bon te staan maar het staat wel wettelijk vastgelegd.
 • Nou ja, er zijn geen echte mankementen aan het apparaat natuurlijk, in principe doen ze het gewoon. Alleen ben ik niet zo tevreden ermee, maar of dat als geldige reden telt? Ik betwijfel het, zeker aangezien zoiets niet op de bon vermeld staat. Maar ik zal binnenkort wel kijken wat ik ermee ga doen.
 • Het maakt niet uit hoe ze het verpakken jij hebt altijd het recht om het terug te brengen als je niet tevreden bent met het product. De verpakking is hun keus en dus ook hun probleem. De winkel waar je het hebt gekocht zal het wel weer terugsturen.
 • Ik ben dus vanmiddag naar de BCC geweest en heb daar Sennheiser in-ear oordopjes gekocht van 24,95 (duurste wat ik mij kon veroorloven op het moment) en daar ben ik dus niet helemaal tevreden mee. Ze blijven niet zo goed zitten (niet dat ze uitvallen, maar dat ze gewoon niet optimaal zitten, waardoor ik voor goede geluidskwaliteit steeds moet aandrukken, wat eigenlijk vrij weinig helpt). Ze sluiten wel goed omgevingsgeluiden af.

  Misschien ligt het aan dat mijn oren gewoon niet van in-ear oordopjes houden, of dat ik er gewoon nog aan moet wennen, maar tot nu toe vind ik het dus niet zo'n succes. Heb het idee alsof ik wattenstaafjes in mijn oren heb (ook als ze uit zijn, na het luisteren) en comfortabel zit dat dus niet. Daarnaast ook af en toe oor- en hoofdpijn. Enige ervaringen hiermee, tips of opmerkingen?

  Op mijn bon stond niks over geld-terug-garantie of omruilen binnen X aantal dagen. Daarnaast moest je de doos echt kapotmaken wilde je de oordopjes eruit halen (zogenaamd consumentvriendelijke verpakking) en wegens hygiëne en dergelijke denk ik niet dat ze het totaalpakketje nog in de winkel kunnen leggen. Denken jullie dat ik ze nog terug kan brengen ofzo?

  Alvast bedankt!
 • Of ze blijven zitten weet ik niet aar ik denk dat er vast wel iets te krijgen is binnen je budget dat achter je oor langs gaat.

  Op kieskeurig kun je denk ik ook wel wat revieuws lezen van types waar je interesse in hebt.
 • Ohja, het is voor mij ook belangrijk dat de oortjes niet snel uit mijn oren vallen,aangezien ik ze ook op de fiets en dergelijke gebruik.

  Bedankt voor de tip over die Sony dingen, maar raad je nog iets aan daarbinnen? Ik neem aan dat niet alle Sony-oortjes van dezelfde kwaliteit zijn namelijk
 • Met die in ear dingen zu je het misschien eerst kunnen proberen bij een vriend die ze toevallig heeft.

  Als ze bevallen zul je vast wel iets leuks moeten kunnen scoren voor €40. Sony schijnt ook wel goede te hebben.
 • Ik ben al drie jaar lang gelukkig gebruiker van de Samsung oordopjes die bij mijn MP3 van hetzelfde merk zaten, maar nu zijn de oortjes dus kapot (alleen de linker doet het nog, de rechter heel af en toe). Dit komt doordat het stukje plastic bij de plug gescheurd is, en zelfs duct tape helpt niet :(

  Ik wil dus nieuwe, maar ik had eerder al budget-oordopjes en dat was zo kut dat ik nu gewoon oortjes wil met een redelijke/goede geluidskwaliteit, maar ze moeten niet te duur zijn (40 maximaal). Ik heb geen ervaring met in-ear oordopjes en weet dus ook niet of ik daar last van kan hebben of niet.

  Wat raden jullie mij aan?
  Alvast bedankt!
 • ik heb nu ook al enkele jaren ervaring met de bose oordopjes. de silliconen liggen echt lekker in je oor en vallen er niet uit.
  zoals al eerder werd omschreven klinken ze ook heerlijk en ze zijn niet kapot te krijgen. ik heb ze al vaak geprobeerd te mishandelen maar ze blijven lekker klinken.

  de bose service is ook uitstekend het kan natuurlijk voorkomen dat je een keer een silicoontje verliest dan bel je bose op en ze sturen je gratis een nieuw setje op
 • De Shure SE535 In-Ear Sound Isolating Earphones hebben een goede reputatie. Cnet geeft de oordoppen een "outstanding" score en Engadget schrijft "it's not hype and these aren't expensive just for the sake of being expensive: you will, against all odds, get what you pay for with these things" en "if you're getting into the high-end monitor market, the SE535s need to be on your short list". Hier kun je ze voor 379 euro bestellen (de oorspronkelijke prijs was 500 euro).
  Thanks, maar liever niet meer als €50 :'D
  Doe eens gek, laat je oren eens verwennen. :'D
 • De Shure SE535 In-Ear Sound Isolating Earphones hebben een goede reputatie. Cnet geeft de oordoppen een "outstanding" score en Engadget schrijft "it's not hype and these aren't expensive just for the sake of being expensive: you will, against all odds, get what you pay for with these things" en "if you're getting into the high-end monitor market, the SE535s need to be on your short list". Hier kun je ze voor 379 euro bestellen (de oorspronkelijke prijs was 500 euro).
  Thanks, maar liever niet meer als €50 :'D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren