1. Oordopjes

Re: Oordopjes

In-ear gaat een stukje in je gehoorbuis (weet niet of dat wel een bestaand woord is maar je begrijp hopelijk wat ik bedoel). Het prettigste vind ik dat je niks meer van buiten af hoort, je gehoorgang wordt compleet afgesloten. Er is dus geen storingselement van buiten af meer. Bass wordt op deze manier ook veel beter hoorbaar. Bij gebrek aan een echte koptelefoon (welke niet handig is als je buiten bent vind ik) is dit de beste optie. Earbuds hangen in je oorschelp, zitten daardoor ook losser & het geluid is altijd wat fletser.
 • In-ear gaat een stukje in je gehoorbuis (weet niet of dat wel een bestaand woord is maar je begrijp hopelijk wat ik bedoel). Het prettigste vind ik dat je niks meer van buiten af hoort, je gehoorgang wordt compleet afgesloten. Er is dus geen storingselement van buiten af meer. Bass wordt op deze manier ook veel beter hoorbaar. Bij gebrek aan een echte koptelefoon (welke niet handig is als je buiten bent vind ik) is dit de beste optie. Earbuds hangen in je oorschelp, zitten daardoor ook losser & het geluid is altijd wat fletser.
 • Ik heb deze:

  Sony MDR-V700

  Closed cup design dus je hoort alleen het geluid van de muziek, en niet ook nog eens al het omgevingsgeluid (scheelt zoizo al erg veel) daarnaast supergoeie muziekkwaliteit.

  Wel prijzig (200,-) maar beter kan bijna niet..
 • Godverdomme mijn oordopjes zijn kapot, ofja kapot.. ik ben een onderdeel verloren. :( Maandag maar eens nieuwe kopen. :)
 • Tegen woordig zijn dr heel wat Steelo koptelefonen, het geluid is bovendien beter en ik vind het ook nog mooier staan.
  Maar ieder zn eigen smaak.
 • Ik vind het een beetje raar om zoveel geld uit te geven voor alleen oordopjes of een koptelefoon. Kijk ik snap best als je van muziek houd je het gewoon goed wilt luisteren en dat je daar dan wat meer geld voor wilt uitgeven, maar meestal zijn die duurdere oordopjes maar een klein beetje beter dan de 'goedkope', maar ze zijn ondertussen wel de helft duurder. Die verhoudingen kloppen nooit zo goed denk ik. Daarom zeg ik, neem gewoon goede van sony of philips van 20 euro en wees er zuinig op.
 • Die is gek… beetje 200 euro uitgeven voor een koptelefoon.

  o_0

  Ik vind een koptelefoon er trouwens niet uitzien ;)
 • godverdomme wat duur :) dan gaat het denk ik toch weer in een week kapot, nouja niks aan te doen dus, maar weer cheape halen…
 • 150 pleuro's

 • Weet iemand misschien welke oordopjes ik moet kopen die een beetje lang mee gaan voor een redleijke prijs? Heb echt al vaak oordopje moeten kopen, Sony van 15 euro en goedkopere van Philips maakte niet uit, gingen allemaal snel kapot :S

  Meestal ging dat draadje dan kapot en moest je het zo omhoog houden en dan hooorde je het weer in allebei je oren, wnat voor de een of andere reden gaat altijd het rechteroordopje kapot.

  Iemand een goed alternatief die niet snel kapot gan of hoort dat erbij?

  Moet je ze ook alleen gebruiken als oordopjes <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />

  Snap het niet, gebruik zelf ook oordopjes van sony, geen enkel probleem en werken perfect. De vorige heb ik 2,5 jaar gebruikt toen hij eenmaal begon af te takelen. Heb nu iets nieuwere die ik nu een 1,5 jaar gebruik.

  Een koptelefoon is voor jou wel handig denk ik <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />

  *reageer ook op de rest van de reacties.

  Mwa koptelefoon heb ik liever niet vind dat niet echt geweldig om mee te lopen. Ik doe overigens niks raars met mijn oordopjes. Een vriend van me zei laatst trouens dat het door het fietsen komt, als het in je broekzak zit, dardoor gaat ''het begin'' van je oordopje steeds kapot (watik dus vaak heb) en als ik em dan op een bepaald manier beet hou komt het geluid wel uit allebei de dopjes. Het vlat me trouwens el op dat altijd de rechteroordop kapot gaat.

  En zo lang met oordopjes doen kan ik me bijna niet voorstellen ;)

  Sony MDR-EX71SL

  of de Sharp MD33s

  zijn beide in-ear oordopjes. Wel prijzig, maar dan heb je wel subliem geluid. Ik gebruik voorlopig geen low budget rotzooi meer. Geeft het apparaat waarnaar je luistert een slechte naam door de bagger geluidskwaliteit.

  Wat zijn in-eardopjes? Gewoon normale of verschil en hoe duur is het dan? Ik denk trouwens dat ze dan weer snel kapotgaan en dat ik dan voor niks dure heb gekocht :)
 • Ik vind die in ear dingen gewoon niet lekker zitten. iets in je oor nee helemaal nix. heb t vroeger wel is gehad maar nee hou t bij koptelefoon
 • haha en bedankt
  ik ben absoluut geen hippie en zie er hier ook echt geen hippies mee lopen wel hippe mensen :7

  Je moet echt een keer de MDR-EX71SL proberen. Het zijn wel oordopjes maar anders…. Je moet ze namenlijk wat dieper in je gehoorkanaal stoppen, waardoor het geluid van buitenaf volledig geisoleerd wordt. Als je het een keer geprobeerd hebt, dan snap je wel wat ik bedoel :) (In-Ear buds) Ze kosten ook niet voor niks 55 euro bij de dixons
 • haha en bedankt
  ik ben absoluut geen hippie en zie er hier ook echt geen hippies mee lopen wel hippe mensen :7

  Nou vooruit… maar ik word echt mentaal gemarteld bij mij op school… door allemaal jezus figuren met die lompe oorkleppen op die een beetje alternatief lopen te doen.

  Maargoed ontopic: ik zou zegge ga voor sennheiser.. ik koop bijna al mn audio shit van sennheiser en het is echt goeie kwaliteit en niet superduur.
 • haha en bedankt
  ik ben absoluut geen hippie en zie er hier ook echt geen hippies mee lopen wel hippe mensen :7
 • zulke zijn volgens mij meer in zie je vooral veel jongen mee lopen

  ik heb zelf deze en dat valt aardig op je ziet altijd wel mensen kijken maarja boeien  ik heb er een hekel aan als dingen "in" zijn
  loop gewoon met wat ik zelf mooi vind

  nooooo met die lompe dingen lopen alleen hippies! (de onderste dan) en ik kan het weten mn school zit vol met die smerige op blote voeten lopende hippies. 8|

  Ik mol ook altijd mn oordopjes binne zoveel maand.. bijna altijd een kable break.. binnen in de kabel (snap je het nog ;))
 • Sony MDR-EX71SL

  Ik zweer bij deze! Echt super geluid. De enigste van wat ik geprobeerd heb wat in de buurt komt van een goeie koptelefoon. Thuis gebruik ik een Sony Studiomonitor (prof. koptelefoon) & voor onderweg deze in-ear dopjes. Er zitten verschillende maten rubbertjes bij, meestal zit er wel een geschikte voor iemand bij. Het is alleen kut als ze allemaal net niet lekker zitten.
 • Ikzelf heb de Sennheiser MX400, uitstekende dopjes. Gekocht voor 14,95 bij de Expert. Je kunt ook voor de MX500 gaan, kosten 5 euro meer geloof ik, en dan heb je er een volumeregelaar bij.
 • zulke zijn volgens mij meer in zie je vooral veel jongen mee lopen

  ik heb zelf deze en dat valt aardig op je ziet altijd wel mensen kijken maarja boeien  ik heb er een hekel aan als dingen "in" zijn
  loop gewoon met wat ik zelf mooi vind
 • Inderdaad, die grote dingen zijn in. Ik wil er misschien ook weer eens een gaan kopen. Maar dan ook een écht grote :)
 • ik vind oordopjes echt heel erg irritant. Heb lekker een megakoptelefoon geluid is ook stuk beter. Ik vind die ipod oordopjes niet zon heel goed geluid geven. Je merkt echt verschil tussen oordopjes of koptelefoon

  Aan zoiets heb ik ook zitten denken. Maar gaan je batterijen dan niet snel op?

  maakt niks uit hoor is precies hetzelfde
  valt me trouwens op dat je steeds meer mensen weer zit met koptelefoons ipv van in-eardopjes
  Ik vind alleen die dingen in je oor niet lekker zitten en wat ik zeg het geluid is toch minder mooi
 • ik vind oordopjes echt heel erg irritant. Heb lekker een megakoptelefoon geluid is ook stuk beter. Ik vind die ipod oordopjes niet zon heel goed geluid geven. Je merkt echt verschil tussen oordopjes of koptelefoon

  Aan zoiets heb ik ook zitten denken. Maar gaan je batterijen dan niet snel op?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren