1. Oproep: Ontdoe ons van de zeikerds over Talpa

Re: Oproep: Ontdoe ons van de zeikerds over Talpa

Ik kijk niet eens voetbal meer, alleen Nederlands elftal.
Talpa heeft het imo vernaggeld.
Zoals men zegt als je op Talpa ernaar kijkt beleef je minder plezier.
Blijkbaar ben ik niet de enige, want ze zijn miljoene kijkers kwijt geraakt sinds ze begonnen met voetbal uitzenden.
Ik kijk nu grotendeels alleen samenvattingen.

De rest is weinig interessants, kijk af en toe 5 minuten naar Talpa.
Maar het is niet mijn ding.
 • Ik kijk niet eens voetbal meer, alleen Nederlands elftal.
  Talpa heeft het imo vernaggeld.
  Zoals men zegt als je op Talpa ernaar kijkt beleef je minder plezier.
  Blijkbaar ben ik niet de enige, want ze zijn miljoene kijkers kwijt geraakt sinds ze begonnen met voetbal uitzenden.
  Ik kijk nu grotendeels alleen samenvattingen.

  De rest is weinig interessants, kijk af en toe 5 minuten naar Talpa.
  Maar het is niet mijn ding.
 • En over tegenaan schoppen gesproken, ik ben niet degene die een zender al constant loopt af te branden terwijl ze net begonnen zijn en erg ambitieus en enthousiast van start gaan.
  Je bent wel heel erg positief over iets waar over het algemeen alleen negatief over gedaan wordt. Verder sta jezelf ook niet echt bekend als uitermate positief, behalve als het over Ajax gaat dan ;)
  Dat het nog niet perfect is, is logisch.
  Dan is het toch ook logisch dat je kritiek krijgt? Dat er niks met die kritiek gedaan wordt leidt tot de negatieve geluiden waar jij je aan ergert. Niet het feit dat er in eerste instantie bergen opmerkingen waren…
 • Maar 3? Dat is toch totaal nutteloos? Is 1 niet genoeg meer?

  En over tegenaan schoppen gesproken, ik ben niet degene die een zender al constant loopt af te branden terwijl ze net begonnen zijn en erg ambitieus en enthousiast van start gaan. Dat het nog niet perfect is, is logisch.
 • Overtuig ons Talpa haters maar eens wat er zo goed is aan de slechte zender van John de Mol.

  Die aap met een dikke sigaar in z'n mond is eigenlijk wel een goede metafoor voor die zender.

  Madvance is gewoon heel onvolledig met z'n argumentatie. Laat ik maar eens beginnen met het feit dat ons aller geliefde voetbal maar op 1 zender wordt uitgezonden. Dat willen we graag zien, helaas is Talpa de enige zender die dat doet. De redenatie "Heb je er last van? Als je het niks vind, kijk je er toch niet naar" gaat dus gedeeltelijk op.

  edit: dit was dus voor de post hierboven getypt.
 • Met je topic was ook niks mis, ik zeg niet dat de topic kut was ofzo, dat kan me verder geen bal schelen. Ik vind alleen dat mensen zovaak alleen maar aan het zeiken zijn en af en toe probeer ik aan te geven dat mensen dat misschien eens wat minder zouden moeten doen.

  Wat ik bedoel met overdreven is dat ik het onzin vind om een hele 'Oproep: Ontdoe ons van Talpa' topic te openen, met name omdat er al 3 Talpa-klaagtopics bestaan. Dat ik hem verder niet gelezen heeft staat er helemaal los van, inhoudelijk zul je voor jou vast een hoop goede argumenten hebben om Talpa kut te vinden, maar ik vind het nog steeds dom om te gaan lopen zeiken over een zender die pas net begonnen is en dus nog zeker een aantal maanden zal moeten evolueren. Daarnaast zijn de meeste redenen die gegeven worden in mijn ogen echt mierenneukerij.

  Ik snap je laatste alinea niet helemaal. Ik discussieer naar eigen inzicht waarover ik een discussie boeiend vind of over iets waar ik me druk om maak of iets om geef. Dat moeten jullie vooral ook doen. Ik geef alleen aan dat ik het een overbodige, uitgekauwde discussie vind en dat ik daarom graag zou zien dat mensen die de hele tijd op Talpa lopen te zeiken eens ophouden daarmee.

  Verder doet het er natuurlijk totaal niet toe dat heel veel mensen het met je eens zijn. Eigenlijk is het zelfs veel interessanter om een column te maken als je een mening hebt waar de meeste mensen het mee oneens zijn. Er zijn ontzettend veel mensen met dezelfde mening over bepaalde zaken en ik vind het een beetje afgezaagd om dan in wéér een topic allemaal weer te komen melden dat je het kut vindt (ook bijvoorbeeld over Amerika of het kabinet Balkenende ofzo).
 • Dat topic van mij (waar dit topic volgens mij op gericht is) was gewoon een gezonde forumcolumn waarin ik mijn kritiek na een avond voetbal kijken op Talpa uit. Ik heb een aantal mensen (van buiten dit forum) dit stuk laten lezen en kreeg er alleen maar complimenten over. Natuurlijk heb jij het recht om je hieraan te ergeren (al las ik volgens mij dat je het niet eens gelezen hebt) en erop te reageren. Maar na de reacties in dat topic gelezen te hebben lijken toch veel aardig wat mensen op één lijn te zitten wanneer het gaat over de manier waarop Talpa het voetbal aan de mensen presenteert.

  Verder heb ik aan de andere kant ook zoiets van, je moet het lekker zelf weten, maar ik vond die oproep topic van Guidfriet wel erg overdreven.
  Ik lees ze ook niet. Ik zag alleen die oproep topic en had alweer gegeten en gedronken. Daarom wilde ik even een statement maken door middel van deze topic.
  Laat ik de zaken dan ook eens op jouw manier beschouwen. Ik lees dit topic (wel) door en zie deze twee uitspraken in twee van jouw posts staan, een beetje scheef nietwaar?
  Wanneer mensen kritiek hebben op Ajax of een film die jij goed vindt zijn pagina lange discussies geoorloofd. Maar wanneer een groot gedeelte van dit forum hun kritiek uit (want daar is volgens mij nog steeds een forum voor), omdat zij balen dat het voetbal wat zij al jaren met veel plezier volgen op een manier gebracht wordt waarop het van hen niet meer hoeft, is het plots gezeik geworden. Madvance, je bent niet goed in discussies waarin de mening van meerdere mensen niet met die van jou overeen stemt
 • Mooi dat jij dat ook inziet.
 • Jezus, het lijkt wel of je IQ met de minuut af neemt. Die opmerking van mij was grappig bedoelt, en zei ik omdat je -zoals al gezegd- erg gefrustreerd overkwam, en de frustratie de argumentatie overheersde (net zoals Talpa-corryfee Mulder zeg maar). En ja, de posts die daarop volgden klonken al veel beter qua redeneren.

  Maak je maar geen zorgen over mijn IQ, dat doe ik ook niet.

  Mijn topic was ook grappig bedoeld.

  Ik zeg zelf toch al dat ik inderdaad gefrustreerd raak als ik al die zeikerds over Talpa hoor klagen? Ik heb er weinig argumentatie in gezet omdat ik toch weet dat die in de wind geslagen wordt, omdat we de Talpa-discussie al een keer of 3 gevoerd hebben met geen vooruitgang. Daarom zei ik ook dat deze topic dicht kon, hij voegt niks toe. Net als die andere oproep-topic overigens.
 • Ik snap niet dat mensen zich zo irriteren aan een nieuwe commerciële zender.


  Met alle troep (RTL is de koning van de herhaling) op TV zou je toch verwachten dat men meer concurrentie juist zou toejuichen.
  (niet per se kijken, maar wel veranderingen -willen- zien in de toch vrij saai geworden programmeringen)

  Ok, de voetbal is wellicht minder leuk om te kijken. Maar aangezien ik toch al niets om voetbal geef is dat voor mij niet van belang. :P
 • Die frustratie kwam voort uit het feit dat heel veel mensen aan het zeiken zijn over Talpa. Jij komt met een domme opmerking over mijn vriendin, die gewoonweg nergens op sloeg.

  Jezus, het lijkt wel of je IQ met de minuut af neemt. Die opmerking van mij was grappig bedoelt, en zei ik omdat je -zoals al gezegd- erg gefrustreerd overkwam, en de frustratie de argumentatie overheersde (net zoals Talpa-corryfee Mulder zeg maar). En ja, de posts die daarop volgden klonken al veel beter qua redeneren.

  Ik snap trouwens niet waarom dit topic nog open mag blijven. Madvance vond het nodig om op deze manier aandacht op zich te vestigen, want ja, met een reactie in het gewone topic ben je maar 1 van de velen.
  Gewoon pure frustratie, en dat gaf je later ook indirect toe met de inmiddels memorabele uitspraak "Ik heb me zegje gedaan, dit topic mag dicht". Maar goed, de volgende keer zal ik ook een wekelijkse zelfstandige visie geven over Ajax op het sportforum. Wordt leuk als iedereen dat zo gaat doen.
 • Ben het met Madvance eens. Dat heb ik al een paar keer duidelijk gemaakt.
 • Dan lees je deze commentaren toch niet als je je er aan ergert (idd je ziet dat dit een nogal bout stelling is)

  Ik lees ze ook niet. Ik zag alleen die oproep topic en had alweer gegeten en gedronken. Daarom wilde ik even een statement maken door middel van deze topic. Verder lees ik die commentaren erover ook inderdaad niet omdat ik het allemaal slap gelul vind zoals ik (en VincentBroccoli doet het hierboven ook uitstekend) al probeerde duidelijk te maken. Mensen willen zich gewoon ergeren aan zo'n zender en daarom gaan ze zich ook daadwerkelijk ergeren aan dingen als die commercials. Terwijl er ook meer dan genoeg mensen zoals VincentBroccoli en ik (en als ik me niet vergis bijvoorbeeld The Gunner ook) zijn die zich niet aan dat soort onzin ergeren maar gewoon naar het voetbal kijken wat uitgezonden wordt. En zoals je zelf al aangeeft hebben wij geen connectie met Talpa, dus hebben wij geen enkele reden om pro-Talpa te zijn. Ik vind de meeste programma's van Talpa waardeloos dus kijk ik er niet naar, maar een paar programma's vind ik leuk en het voetbal kijk ik ook gewoon. Helemaal niks mis mee. Mensen maken echt van een mug een olifant.

  Jouw startpost liep over van frustratie en argumenten die door dat andere topic makkelijk weerlegd kunnen worden.

  Die frustratie kwam voort uit het feit dat heel veel mensen aan het zeiken zijn over Talpa. Jij komt met een domme opmerking over mijn vriendin, die gewoonweg nergens op sloeg.
 • Kijk het of kijk het niet.
  Doe ik niet buiten voetbal en daarbij erger ik me ook groen en geel…
 • Ik ben het er wel mee eens. Talpa is door de andere media zelf de lucht in geschreven alszijnde een een of ander machtig mediaconcern die TVland even ging omgooien. Natuurlijk lukt dat niet, dan vinden Nederlanders het blijkbaar leuk om tegen zo'n commerciele zender te zijn. Nederlanders houden niet van iets nieuws, iets machtigs; We zijn altijd voor de underdog, tegen de 'grote'. Maar ik hoor niemand over de waardeloze pulp die Veronica, TMF op de buis durft te brengen.

  Mensen die op het voetbal zeiken en claimen dat ze niet meer kijken, zijn gewoon geen voetballiefhebber. Zo storend zijn de reclames niet en de extra analyse is nuttig (aangezien je in samenvattingen altijd een vertroebeld beeld aantreft). Big Brother vind ik een vermakelijk programma, Robinson C. is gewoon een oude succesformule en voor de rest moet je maar zien of je Talpa kijkt of niet. Het is een soort trend om Talpa af te zeiken, dat slaat gewoon nergens op en komt op mij vooral over als kuddegedrag. Kijk het of kijk het niet.
 • TALPA RULUZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
  Ik vind dat dit soort gasten echt meteen een warning mogen krijgen van mij hoor dit vind ik erger dan mensen die klagen over Talpa. Het is gewoon moeilijk voor sommige zo'n vernieuwing, het kan nog best wat worden hij maakt plaats voor veel vernieuwing al weet ik niet of dat wel nodig is…
 • Ik word helemaal gek van al het gezeik over Talpa.
  Want? Ben je op enige manier betrokken bij deze zender?
  Als je het niks vindt kijk je er niet naar
  Dan lees je deze commentaren toch niet als je je er aan ergert -_-' (idd je ziet dat dit een nogal bout stelling is)
  Je kunt zelfs de hele zender niet programmeren op je tv als je bang bent dat je tijdens het zappen vervelende Talpa-beelden op je scherm krijgt.
  Dat zou ik ook zeker doen als ik niet de samenvattingen zou willen zien..
  Over het voetbal; je kan ook gewoon proberen eens niet met een negatieve instelling naar De Wedstrijden te gaan kijken.
  Werkt niet :O
  Negeer de dingetjes tussendoor en eromheen die je kut vindt gewoon, kijk de samenvattingen en hou je dáár mee bezig.
  Als Talpa zich nou dus ook met die samenvattingen zou bezig houden (daar draait het namelijk om) en niet met dat slappe gelul er omheen (heb het niet over reclame).
  En kom alsjeblieft de rest niet ook nog eens lastig vallen met jouw problemen met Talpa.
  Laat Talpa ons alsjeblieft niet lastig vallen met een commercieel spelletje dat de aardigheid van het nationale voetbal tot een minimum beperkt door de kijker op de tweede (derde) plaats te zetten.
 • Ahh Talpa, kutzender.. Maar dat wist ik al sinds ik de Veronica gids erop nasloeg.. Grootste gedeelte is Nederlandse programmering en daar heb ik gigantische hekel aan. Dus ik kijk er niet na.
 • Slappe opmerking Klopkoek.

  Jouw startpost liep over van frustratie en argumenten die door dat andere topic makkelijk weerlegd kunnen worden.

  Een selectie:
  Over Talpa, ik moet zeggen dat ik een stuk minder geniet van het voetbal. Het is gewoon minder boeiend, rare volgorde, reclames. Wat ook irritant is, is dat Studio Voetbal geen beelden meer heeft. Stuk minder boeiend. Ik moet zeggen dat ik benieuwd ben hoe het allemaal afloopt met Talpa. Tot nu toe gaat het niet echt geweldig volgens mij, qua kijkcijfers en kijkerwaardering.(…) Bij Talpa heb je zo'n overdreven gast die bij elk doelpunt schreeuwt alsof de wereld beker binnen is.
  En al die tijd is er dus geen alternatief, en moeten we maar slikken wat ons voorgeschoteld wordt.

  En dan nog een post van een maand geleden waar ik nog steeds wel achter sta:
  Ik heb op vakantie de 'eer' gehad Talpa te aanschouwen. Natuurlijk kan ik een heel verhaal gaan houden vol geklaag, maar ik heb gemerkt dat dat al voldoende in de media is gedaan. Het opnoemen van de klachten zou dan tot een soort samenvattingsoefening verworden. Ik hoop alleen dat het voetbal over 2 jaar gewoon weer bij de NOS is te zien. Voor de rest mag Talpa zijn gang gaan, zolang het maar geen trend gaat zetten en fijn de enige blijft met die kruisigingsonzin.
  Nogmaals: ik ben alleen kwaad over het voetbal, en voor de rest maakt het me niet uit want ik kijk er toch niet naar. Alleen het moet geen trendsetter worden qua smakeloze televisie (gezien de kijkcijfers zal dat ook niet snel meer gebeuren).

  Hier laat ik het maar voorlopig bij, ik ga niet gelijk al m'n pijlen verschieten.
 • TALPA RULUZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
 • Ik word helemaal gek van al het gezeik over Talpa. Als je het niks vindt kijk je er niet naar, je kunt zelfs de hele zender niet programmeren op je tv als je bang bent dat je tijdens het zappen vervelende Talpa-beelden op je scherm krijgt.

  Over het voetbal; je kan ook gewoon proberen eens niet met een negatieve instelling naar De Wedstrijden te gaan kijken. Negeer de dingetjes tussendoor en eromheen die je kut vindt gewoon, kijk de samenvattingen en hou je dáár mee bezig.

  En kom alsjeblieft de rest niet ook nog eens lastig vallen met jouw problemen met Talpa.
  maar ik hou van sponsbob :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren