1. Podcasting

Re: Podcasting

Ik luister nog steeds cinecast en Ebert & Roeper. Maar die gaan beiden over films, dus als dat je aanspreekt :).

Dat Apple nieuws is ook goed te volgen, als je een beetje into Apple bent en alle ontwikkelingen daaromheen.
 • Ik luister nog steeds cinecast en Ebert & Roeper. Maar die gaan beiden over films, dus als dat je aanspreekt :).

  Dat Apple nieuws is ook goed te volgen, als je een beetje into Apple bent en alle ontwikkelingen daaromheen.
 • Subtiele schop voor dit onderwerp. Ben er nu ook een beetje aan begonnen. Hebben jullie nog wat leuke feeds voor me?
 • Je hebt nu ook Podcasts bij de serie Battlestar Galactica.
  Gewoon een mp3 bestand dat je daar van de site kunt downloaden, is een commentaartrack bij de nieuwste aflevering. Soort van audiocommentaar zoals we dat kennen bij de DVD.
 • Ja, ze zijn allemaal gratis. Er zijn wel wat plannen volgens mij om in de toekomst betaalde podcasts te hosten. Maar ik denk niet dat dat gaat lukken.
 • Maar moet je voor de meer bekende en goede podcasts geld betalen?
  Of is het allemaal gratis?
 • Als je in Itunes zit, kun je naar Podcasts zoeken. Dan krijg je een soort index met allerlei leuke podcasts. Er is ook een top 100 van podcasts.

  Ik heb nu ook een abbonnementje genomen op Inside Mac Radio, wat alleen maar over Apple gaat en over de laatste producten en gossips etc.

  Maar overall is er altijd wel iets te vinden voor iedereen. Sport, muziek, film, nieuws, de beurs etc. Er zijn mensen die hele weblogs bijhouden over wat er allemaal gebeurt in hun leventje. Soccergirl ofso schijnt heel populair te zijn ;). Maar ook Nederlandse podcasts van 538, de TROS en wat nog meer doen het goed. Podcasts uitsluitend over LOTR of over Xbox 360.

  Ik was ook lid van een podcast van Apple zelf volgens mij, waar iedere week een tiental nieuwe cd's werden besproken en waar ze dan soundbits van lieten horen. Maar ik kan die helaas niet meer vinden.
 • hm moet het ook is proberen. Heb je aanraders ?
 • Ik zal het straks of morgenochtend eens gaan proberen!
 • Ja, er zit ook een hoop troep tussen en soms is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Het is een soort van legale manier om een piratenzender aan de man te brengen, maar niet iedereen heeft het budget of het vermogen om een podcast van formaat te leveren.

  Maar het wordt wel beter. Volgens mij worden per dag nu ongeveer 3 miljoen podcasts gratis en voor niks gedownload.
 • ik vind het maar niks, heb er een keer naar geluisterd en na 3 minuten weer uitgezet.
 • Het is nieuw, het is hot en betrekkelijk onbekend bij vele internetgebruikers volgens mij. Met de komst van Itunes versie 4.9 is podcasting pas redelijk op gang gekomen. Wat podcasting is kun je hieronder uitgebreid lezen. In het kort is het een soort radioprogramma wat je gratis kunt downloaden en wat over allerlei verschillende onderwerpen kan gaan. Ikzelf download twee verschillende podcasts:

  Cinecast
  Ebert & Roeper

  Beide podcasts gaan over films. Eens per week download je eens een podcast en luister je naar het laatste filmnieuws, recensies etc. Met name cinecast is geweldig. Roger Ebert is één van de beste filmrecensenten ter wereld, maar iets te Amerikaans geörienteerd naar mijn mening.

  Zijn er nog meer mensen op dit forum die podcasten? Zo ja, welke podcasts zijn nog meer aan te raden?

  ———————————

  Mensen die ook podcasts willen luisteren moeten Itunes downloaden op:

  http://www.apple.com/nl/itunes/

  Voor meer informatie over podcasting zie:

  http://www.apple.com/nl/podcasting/

  ———————————

  De term podcasting is een samentrekking van iPod, de draagbare MP3-speler van Apple, en broadcasting. Alhoewel de technologie niet alleen bruikbaar is met de iPod, was het succes ervan een belangrijke stap in de ontwikkeling ervan. Podcasting staat, in de meest strikte zin, voor een systeem waarin podcasters audio(MP3)-bestanden met discussies, radioshows, muziekprogramma's, beschikbaar stellen via Internet, en tevens een news feed in RSS-formaat creëren, die een verwijzing bevat naar de MP3-bestanden en automatisch verwerkt kan worden door podcast-aggregators of podcatchers. Deze laatste downloaden die audiobestanden dan automatisch en kopiëren ze ofwel onmiddellijk op een MP3-speler, ofwel melden aan de gebruiker dat hij ze op de PC kan beluisteren.

  In de breedste zin staat podcasting voor het verspreiden van digitale bestanden die door speciale programma's afgehaald worden om ze later te gebruiken. Dus dit kan audio zijn (MP3, Windows Media, Real Media), video (MPEG, DivX, QuickTime, …) of software. De huidige podcastscene heeft iets van de geest en het enthousiasme van de eerste radiopiraten, en gebruikt als lijfspreuk de term 'Almost Live Radio'.

  De term podcasting is bedacht door Ben Hammersley, die hem gebruikte in The Guardian in het artikel "Audible Revolution" (12 februari 2004), toegepast op de podcasttechnologie door Dannie J. Gregoire, en populair gemaakt door MTV-VJ en Nederlands-Amerikaanse blogger Adam Curry (die een (niet het oorspronkelijke) belangrijk iPodder-script schreef). Dave Winer, bekend als RSS-pionier, beschreef de techniek om mediabestanden (bijvoorbeeld audio) op te nemen in het RSS-formaat en automatisch te laten downloaden voor later gebruik, en schreef het originele iPodder-script.

  Podcasting is ontstaan uit de combinatie van:

  - doorbraak van breedband bij de consument.
  - beschikbaarheid van kleine, bescheiden geprijsde MP3-spelers met grote opslagcapaciteit (meerdere GB).
  - sterke integratie van een draagbare MP3-speler en een beheerprogramma voor audiobestanden (iPod/iTunes was de pionier).
  - het inzicht dat de bestaande RSS/blog-standaarden konden worden gebruikt.
  - de visie dat veel mensen via een dergelijke kanaal zouden willen publiceren. Dit is voornamelijk de verdienste van Adam Curry en Dave Winer.
 • tot nu toe heb ik alleen maar gratis podcasts gezien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren