1. Probleem met videokaart

Re: Probleem met videokaart

 • Tja, opzich is het geen heel groot probleem om een nieuwe videokaart aan te schaffen. Maar het zou natuurlijk fijn zijn om dat niet te hoeven doen omdat het wel gewoon rond de 100 euro bespaart. Bedankt voor de tips trouwens! Ik zou het proberen, en met Windows zoeken dingetje heb ik al geprobeert maar die vond geen nieuwe driverversies ;)
 • Het is een onboard kaartje voor zover ik kan zien.
  Weet ze zeker dat zo'n ding dat spel wel aankan?
  Anders moet je voor een paar tientjes een budget kaartje halen.
 • probeer eerst eens windows te laten zoeken naar een nieuwe driver misschien vind die wel de driver die het oplost.

  anders idd even een programma installeren dat duidelijk je systeem informatie weergeeft (bijvoorbeeld aida32) en zoek handmatig de drivers.

  of open de kast en kijk wat er op de videokaart staat :P
  maargoed zou van boven naar beneden werken.
 • Gebruik anders een programma als GPU-Z om te kijken wat voor videokaart je hebt. Je hebt sowieso een amd/ati kaart erin zitten.
 • Hmm, dan ben ik ongeveer even ver als ik eerst was. Daar staat namelijk Standaard VGA grafische Adapter. En daar kan ik ook nergens drivers voor vinden, betekent dit dat een nieuwe videokaart nodig is?
 • Ati ATOMbios verwijst naar het type bios wat er op staat niet naar de GPU die er op de videokaart zit. Daar ga je de fout in.

  Neem de volgende stappen.

  Start > in de zoekbalk apparaat beheer > Open beeld adapters. Hier staat vermeld welke GPU je hebt en dan kan je vervolgens via ati.amd.com de bijbehorende drivers krijgen.
 • Laatst kreeg ik van mijn opa zijn 2 maanden oude computer, hij had een nieuwe gewonnen en had deze niet meer nodig. Het ding werkt als een zonnetje met uitzondering van één groot probleem. Ik kan er geen Minecraft op kan spelen.
  Elke keer als ik MineCraft wil opstarten krijg ik deze boodschap:


  Dus ik braaf de naam van de videokaart opzoeken zodat ik een nieuwe driver kan downloaden en installeren.

  Bij dxdiag stond dit:  Maar als ik zoek op zowel Ati ATOMBIOS driver of standaard VGA driver vind ik geen één normale site die me een nieuwere driver laat downloaden. Wel staat er allemaal informatie over wat ATOMBIOS is, dat het een open-source project is en dat je op www.freedesktop.com de driver kan downloaden. Maar die site is in mijn ogen één grote rotzooi en ik kan er niks vinden.

  Weet iemand waar ik een goede driver kan vinden, of dat ik een nieuwe videokaart moet kopen of iets anders dat ik moet doen om MineCraft en andere spellen te kunnen spelen op m'n PC.

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.