1. Problemen afspelen videobestanden: o.a. bevriezend scherm.

Re: Problemen afspelen videobestanden: o.a. bevriezend scherm.

CTL+ALT+DEL en Dan bij het prestaties tabblad.
 • CTL+ALT+DEL en Dan bij het prestaties tabblad.
 • Euhm, het CPU-gebruik (whatever that is) ligt bij het afspelen van video's op zo'n 20%.

  Fysyiek geheugen staat nu redelijk constant op 1,66 GB (na het sluiten van wat Chrome-tabs op 1,55 GB), wat iets meer dan de helft lijkt te zijn volgens dat balkje. Na sluiten van Media Speler blijft deze op 1,43 GB steken met 62 (?) processen aan op de achtergrond, al zou ik niet weten wat. In het laatste geval, dus zonder het draaien van WMP, is het CPU-gebruik overigens nog maar zo'n 5%.

  Zegt mij allemaal helaas niets, maar hoop dat een ander er raad mee weet.
 • Waar vind ik statistieken van m'n gebruik? Jup, echte leek op dit vlak.

  Is overigens een Dell-laptop, in case that matters.
 • Hoe zit het met je processor/geheugen verbruik tijdens het afspelen? Is er enige indicatie dat een van deze twee absurd hoog is tijdens het afspelen van je films? Heb dit zelf ooit meegemaakt met een Acer Laptop en daar bleek iets mis te zijn met het geheugen RMA'tje en hij was weer perfect.
 • Jup, voorheen op m'n desktop met VLC gewerkt, maar zoek nu eigenlijk naar het probleem zelf: in principe blijft er 'iets' op m'n laptop niet kloppen, omdat deze, in tegenstelling tot de veel oudere en zwakkere desktop, niet probleemloos functioneert wanneer videobestanden worden afgespeeld.

  Anyway, bedankt voor het antwoord. Mocht er niets uit dit topic komen, dan inderdaad kijken in hoeverre VLC het probleem niet heeft :)
 • Ik zou VLC mediaspeler downloaden, gratis en lichter in geheugen dan die van windows, gebruik ik ook altijd

  Als je dan een srt bestand in dezelfde map zet met dezelfde naam als de film floept er ook meteen onder :]

  edit: http://www.videolan.org/vlc/ deze dus
 • Primair Windows Media Speler en gebruik al jaren 'VobSub' om ondertitels weer te geven (wat voorheen dus gewoon werkte). Andere mediapspelers geven hetzelfde resultaat wat betreft het inladen van de ondertiteling.

  Of het scherm bij andere spelers bevriest, dat kan ik niet met zekerheid zeggen, omdat ik die in principe niet gebruik.

  Gebeurt overigens ook allemaal alleen op m'n laptop, terwijl een oudere - véél oudere - desktop wel probleemloos functioneert met dezelfde geïnstalleerde programma's.
 • Welke mediaspeler gebruik je?
 • Hiya mede IGF'ers,

  Omdat ik zelf nogal een computerleek ben, hierbij de hoop dat iemand anders mij helpen kan. Zit met twee problemen omtrent het afspelen van videobestanden op mijn laptop, waarvan één van langer speelt.

  - In principe kan ik videobestanden gewoon afspelen, maar zodra ik door de film heen ga springen en dus stukken skip, is de kans vrij groot dat het scherm op een gegeven moment bevriest. Hoewel de audio gewoon door blijft spelen en dus naar de scène springt welke ik aan wilde klikken, gaat de video niet mee en springt op 'freeze'. Het rare is dat ik bijv. eerst vier keer een stuk kan skippen of terugspelen door met de muis op een ander stuk op de 'tijdbalk' te klikken, maar dat er altijd een kans is dat bij de volgende klik het scherm vastloopt en ik het bestand opnieuw moet inladen om weer normaal beeld te krijgen. Gebeurt in principe bij elk videobestand, of het nu om lange speelfilms of korte fragmenten gaat, maar vooral bij de wat 'zwaardere' bestanden (i.e. lange films). Enig idee wat ik hier an doen kan?

  - Punt twee doet zich pas recentelijk voor: sommige bestanden kan ik gewoon afspelen, maar zodra ik er een .srt bestand bij doe als ondertiteling, wil geen enkele mediaspeler de video afspelen. Ja, de speler wordt geopend en onder de afspeellijst komt de titel van het bestand te staan, maar deze wil simpelweg nooit laden; er is überhaupt geen signaal zichtbaar dat deze loopt te bufferen. Verwijder ik vervolgens het .srt bestand en speel ik alleen de video af, dan gaat alles weer z'n normale gangetje. Vreemde in dit geval is dat dit bij meerdere verschillende bestanden gebeurt, maar niet bij allemaal: zijn genoeg videos welke wel met extern gedownloade ondertiteling afgespeeld kunnen worden.

  Ik heb in ieder geval geen idee wat te moeten doen, dus hoor het graag wanneer iemand mij helpen kan.

  (…)

  En om enige verduidelijking te verschaffen over wat voor soort videobestanden het hier voornamelijk gaat: films welke gedownload zijn. Echter, het merendeel is reeds of al eerder dan de download op dvd gekocht, dus gelieve daar niet de discussie over te laten gaan. Gebeurt namelijk ook bij andere videofragmenten dan speelfilms. Anyway, point being: vele van deze bestanden staan al maanden (zo niet twee jaar) op m'n laptop en hebben in het begin nooit raar gedaan. Het eerste probleem van het vastlopende scherm speelt overigens al wat langer dan het tweede, die van het niet willen laden bij gebruik .srt bestand.

  Iemand enig idee wat te kunnen doen?

  Ciao ciao,

  Dariee

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren