1. Radiohead

Re: Radiohead

 • http://www.mtv.nl/index.php?option=com_ ... &Itemid=67

  Vanavond wel Radiohead @ MTV ;) .
 • Uhm…ja, dat heb ik al verwijderd… er stond namelijk 3 juli onder :lol: ! Maar ja, toen zat ik op Werchter :P ! Iemand anders het gezien?
 • Laat maar…
 • Radiohead on MTV Netherlands tonight

  MTV in the Netherlands will broadcast a Radiohead show tonight at midnight. Leaves me to tell you that the show is called 'Midnight Live - Radiohead'. I can't think of a more appropriate title. As always… no clue which show will be broadcast. So here's to surprises. [thanks Therese]
  Posted by adriaan at July 3, 2005 08:10 PM  Gaan ze volgend jaar nog een grote tour doen denken jullie?
 • Dan heb je het vooral over de manier van produceren. Maar muzikaal gezien wordt Indie niet geassocieerd met hiphop, ook al kan hiphop nog zo onafhankelijk zijn. Als ik het met mensen ook over Indie heb dan weten ze ook gelijk dat het Franz ferdinand en dergelijke is.
 • De hele indieterm is gewoon vaag. Volgens sommigen draait indie om het technische aspect, dat je alles zelf opneemt en regelt etc (zoals Guided by Voices, namen alles op met een recordertje van $30 of zo), of je ziet indie als independent. Dan gaat het vooral om het feit dat de band nog bij een relatief onbekend label zit, dat ze slechts door een selecte groep mensen gekend zijn etc. Het belangrijkste is gewoon dat er niet teveel executives zijn die zich met de muziek van de band bemoeien: "en nu ga je een doorslagje maken van dit album etc". Dat is het coolste aspect imo.
  De hele indiestroming bestaat al een eindje hoor, Pixies waren de eerste die plots mainstream succces hadden, einde jaren 80 dus. Dan kwam Nirvana e.d.
 • Net op MTV een mooi stukje live Radiohead… hoe die gasten dat Everything In Its Right Place zo neer kunnen zitten, schitterend :) !
 • Radiohead is toch meer Alternative. Is nog beetje voor die hele indiestroming volgens mij. Maarja ik wordt nooit echt duidelijk van al die stromingen hoor. Ieder album bevat vaak zulk uiteenlopend materiaal. Dat kun je nooit allemaal onder een noemer brengen. Het hele indie, rock en alternative gebied is een grijze brij :).
 • Tja, over de term Indie is wat onduidelijkheid. Maar bands als Franz Ferdinand etc. worden veelal onder dit label geplakt…dus daarmee is denk wel duidelijk welke soort bands er mee bedoeld worden. Ook als je bijvoorbeeld bij een grote site als allmusic.com die bands invult krijg je ook bij Genre alleen Indie Rock te zien…

  En waarom zou iemand die Indie-fan is Radiohead niet als de beste band ooit mogen bestempelen :? ?
 • Nibbler, dat was ook bedoeld als een serieuze suggestie. Maar ik vind het een beetje vreemd dat zo'n Indie fan als jou Radiohead uit roept als de beste band ooit. Ik had dan eerder happydepoepie shit als John Lennon verwacht ofzo.

  indie =/= hippie ;)
  Radiohead is toch wel de meest populaire band in 'indieland' denk ik, ondanks dat ze op een groot label zitten (of zaten, ik geloof dat dat contract net afgelopen is).
  Indie is trouwens echt een nietszeggende term, net alsof alle muziek op independent labels hetzelfde genre is, maar ik snap wel welk soort bands ermee bedoelt worden..
 • Ik heb Radiohead muziek nooit begrepen, Be er niet erg bekend mee maar de nummers die ik heb gehoord vond ik maar vaag en saai.
 • Nibbler, dat was ook bedoeld als een serieuze suggestie. Maar ik vind het een beetje vreemd dat zo'n Indie fan als jou Radiohead uit roept als de beste band ooit. Ik had dan eerder happydepoepie shit als John Lennon verwacht ofzo.
 • Zo te zien worden er voor verschillende bands topics gemaakt. In deze lijst kan de beste band ooit natuurlijk niet ontbreken: Radiohead.

  :(
 • Haha… bespeur ik hier een licht ironische toon :lol: ? Maar ja, kan er ook niks aan doen… ben gewoon Indie-freak :P .
 • Ik maak wel een Indie band topic aan. Dan ga ik Maximo Park en dergelijke even afkraken of aanprijzen. Nee, ik doe het toch maar niet, laat dat Indie-voorzitter Nibbler maar doen.
 • Nog over die Indie-bandjes… De echte goede vallen sowieso wel op, maar van deze bandjes is ook het hele album goed. Over de overige kan je zeggen wat je wil, maar ze hebben allemaal wel 3 erg leuke nummers :) !
 • Radiohead is opzich een goede band, live ook erg sterk. OK Computer is toch wel een van de beste albums van de afgelopen tien jaar denk ik. Kid A en Amnesiac vind ik toch iets minder, vooral omdat die albums toch iets 'kaler' zijn. Er zijn wel veel bliepjes en rare geluidjes aanwezig in de achtergrond, maar die voegen over het algemeen niet zoveel toe aan de nummers. Dat maakt die albums toch wat minder lang houdbaar dan OK Computer.
  Persoonlijk vind ik trouwens al die nieuwe indie bandjes uit engeland meer een hoog been-there-done-that-gehalte hebben, muzikaal gezien dan. Het is vaak weinig nieuws onder de zon..
 • Mwa wat Megaman zegt si wel waar op zich maar al die Indie bandjes komen mijn strot uit. Leuk voor een half jaartje maar daarna komt het ongeinspireerd over.
  Ik denk ook dat het echt grote jonge publiek Radiohead niet eens zo heel goed kent. Het is ook mijns inziens terecht dat Radiohead bekend(er) is en Bloc Party (nog) niet. Die staat van dienst is er heus niet zomaar.
 • Ik kan niet anders zeggen dat ik Radiohead geweldige, formidabele en ook nog gevoelige muziek maakt. Ik ben een aardig fan. Heb bijna alle albums en kan alle nummers zo'n beetje wel waarderen.
  National Anthem vind ik wel een heel leuk nummer, ook no surprises vind ik mooi en gevoelig. Maar dat zijn al hun nummers wel.
 • Heb een tijdje naar ze geluisterd, maar laatste jaar helemaal niet meer. Favoriete nummers zijn: Street spirit, Fake plastic trees, Let down

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren