1. RAMP IN MOERDIJK

Re: RAMP IN MOERDIJK

Hier is het algemene nieuwstopic: http://www.insidegamer.nl/forum/viewtopic.php?t=68144
 • Hier is het algemene nieuwstopic: http://www.insidegamer.nl/forum/viewtopic.php?t=68144
 • Oh fuck, is dat gedoe in Moerdijk!

  Goed dat de wind de andere kant op staat.
 • Brand in Moerdijk

  Er hebben zich meerdere explosies voorgedaan op het terrein. Het gaat om ontplofte opslagtanks.
  Het pand van Chemie Pack en het aangrenzende bedrijfspand van Wärtsilä, waarnaar de brand was overgeslagen, moeten volgens de brandweer als verloren worden beschouwd. Volgens hem sloeg het vuur over doordat brandende vloeistof naar het bedrijf stroomde.
  Blussen
  Brandweer, politie en andere hulpdiensten zijn massaal aanwezig op de rampplek. Het blussen van de brand wordt door de vele heftige explosies ernstig bemoeilijkt.
  Inmiddels zijn er drie bluskanonnen van de luchtmacht gearriveerd om de brandweer bij te staan. Ook de brandweer van Shell is ter plaatse. De vlammen slaan hoog uit het pand.
  Coördinatiecentrum
  Het ministerie van Justitie heeft het Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum (LOCC) in werking gesteld. Dat is een landelijk coördinatiecentrum voor de inzet van brandweer en overige hulpdiensten.
  Ook een Regionaal Operationeel Team van de regio Zuid-Holland Zuid is woensdag bijeengekomen. Dat bestaat uit vertegenwoordigers van de hulpdiensten.
  Geen gewonden
  De politie meldt aan NU.nl dat er geen gewonden bekend zijn. Alle medewerkers van het bedrijf zijn in veiligheid gebracht. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
  De brand gaat gepaard met een grote rookontwikkeling. Enorme zwarte rookwolken worden momenteel door de wind naar het zuiden van Zuid-Holland gedreven.

  In delen van de gemeente Dordrecht en van het Zuid-Hollandse eiland Hoeksche Waard is het luchtalarm afgegaan. Daarmee wordt de waarschuwing verspreid dat mensen de deuren en ramen gesloten moeten houden.Ook de inwoners van de gemeente Moerdijk moeten de ramen en deuren gesloten houden. Geluidswagens waarschuwen de inwoners van Moerdijk. Ook Rotterdam is in staat van paraatheid. De hulpdiensten van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zijn woensdag bijeengekomen om voorbereidingen te treffen mocht de rookwolk van de brand de Rotterdamse regio binnenkomen.Rookwolk. Volgens weerinstituut KNMI bevond de bovenste laag van de rookwolk zich omstreeks kwart voor vijf al boven het Groene Hart. ''Daar hangt de wolk op ongeveer 500 meter hoogte", aldus een woordvoerder van het KNMI.
  De regionale omroep Omroep Brabant is uitgeroepen tot rampenzender. Mensen kunnen ook terecht op www.crisis.nl en bellen naar 0800-1352

  Wonen jullie in de buurt van het rampgebied en hebben jullie nog nieuws?

  -UPDATE-

  De wolk drijft voor het grootste gedeelte via Dordrecht naar Utrecht maar de lage gedeeltes doen ook het oosten van Rotterdam aan.

  Tot nu toe is er geen gif in de lage delen gevonden
 • Heb je dat nu letterlijk ergens van gecopieerd van een site?

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.