1. Redesign Gamer.nl

Re: Redesign Gamer.nl

een broncode kun je altijd gewoon kopieëren, maar dat doet er dan ook niet toe. Knap gedaan in een paar uurtje in ieder geval. Bouw je ook wel eens gewoon websites met html en css of doe alleen aan photoshoppen? Zelf bouw ik namelijk wel websites. Ik werk nu aan mijn eigen site: www.nintendo-zone.nl. Maar ben veel te druk en kan er momenteel niet verder mee. Bijna niks werkt nog, maar misschien dat je je oordeel wilt vellen over mijn opzet/opmaak van de site.
 • een broncode kun je altijd gewoon kopieëren, maar dat doet er dan ook niet toe. Knap gedaan in een paar uurtje in ieder geval. Bouw je ook wel eens gewoon websites met html en css of doe alleen aan photoshoppen? Zelf bouw ik namelijk wel websites. Ik werk nu aan mijn eigen site: www.nintendo-zone.nl. Maar ben veel te druk en kan er momenteel niet verder mee. Bijna niks werkt nog, maar misschien dat je je oordeel wilt vellen over mijn opzet/opmaak van de site.
 • Bedankt SuperYoshi,

  Nee de broncode pakken van IG kan volgens mij niet. Deze website is gewoon vanaf scratch in Photoshop opgezet. En is dus ook nog niet gecodeerd. Dit is slechts een eerste opzet, gemaakt in een paar uurtjes en ook nog niet af.

  Als ik weer een keer verder ga zal ik een update plaatsen.
 • Ben het eens met de reacties dat het misschien iets te generiek is. Daar kan absoluut nog een boel in veranderen. Dat het lijkt op een amateuristische website daarentegen kan ik mij niet in vinden. Sowieso is de achtergrond op dit moment nog redelijk clean en kaal. Met de achtergrond moet ook rekening gehouden worden dat deze geschikt is voor take-overs waar redelijk wat geld mee verdient kan worden tijdens release campagnes.

  Wat betreft de link met (clone) Insidegamer. Als ik de achtergrond kleur naar bijvoorbeeld donkergrijs zou veranderen dan is dit gevoel al voor een groot deel opgelost.

  Als ik weer een keer tijd heb zal ik bovenstaande punten oppakken en veranderen.
 • Zeker een vooruitgang. Niet slecht hoor, zeker niet. Maar wel erg IG-kloon-ish, maar dat was blijkbaar de bedoeling…
 • Ik doelde juist op de ipad oplossing zoals die gebruikt werd op infendo. De normale site is inderdaad en standaard wordpress, maar dat geldt inderdaad ook voor de iPad oplossing.
  Echter, er is goed over nagedacht, de content wordt op een andere manier aangeboden. Kortom, ik doel op verder denken dan de hokjes die we zelf de afgelopen 10 jaar hebben gecreëerd. Even voor de duidelijkheid, ik ben zelf verantwoordelijk geweest voor het design en de implementatie van een groot aantal websites waaronder de main portal van de grootste bank van Nederland. Ik zit al in deze industrie sinds 1999. I know my part, trust me.
  Jouw design voldoet prima, maar niemand zal ervan in shock raken.

  Daarnaast verschuift momenteel de markt enorm. Dat zie je direct in de aanvraag naar designers voor het mobiele vlak. Ik bedoel, hoe wil je bovenstaande schalen voor de diverse tablets en smartphones, dan krijg je enorm lelijke kolommen, iets wat je je gebruiker niet wilt aandoen. Hoewel het beter is dan laten scrollen, maar ik vrees dat je daar niet onderuit komt met bovenstaand design.
  Met de gedachte dat een site als nu.nl voor 30% benaderd wordt via een mobiele client kan je je voorstellen dat 1 en 1 samen gaat. Presenteren van een nieuw design van een site kan niet meer los van de presentatie van het design van de mobiele client.
  Toon je de mobiele client niet, dan gaat de kijker uit van een gracefull downgrade naar mobiele client en in bovenstaand geval kan dit nooit succesvol zijn.

  Het is dus tijd om wat verder te denken, gezien het gemiddelde webbezoek niet meer perse via een PC geschied. Niet alleen focussen op het design op een ouderwetse client, maar vooral wat doet mijn design op verschillende formats en wat kan ik daarmee? Je reactie wat betreft de carousel is leuk, maar ook standaard. Alle sites hebben tegenwoordig carousels met instelbare aantal gekoppelde items. Ik doel meer op meerdere layers met content en het daadwerkelijk scrollen van meer dan alleen een carousel. Hoe presenteer je layers en interactie in je design?

  Volgens mij kan je juist lef en inzicht tonen om juist af te wijken van de huidige apple look-and-feel, wat je nu helaas niet hebt gedaan. Zie daar dan ook direct de reacties die de lay-out als generiek bestempelen.

  Ik zie de potentie, dat kan ik niet ontkennen, maar ik denk dat je 100x beter kunt door los te breken van de standaarden die je nu volgt. Dat zijn namelijk tijdelijke trends die zo weer verdwenen zijn. Dan is het wellicht leuker om juist nu te experimenteren en nieuwe wegen te zoeken.

  Met de doorbraak van HTML5 kan content nu ook schuin gepositioneerd worden en text geplaatst worden over video's en kan men multithreaden, waardoor het mogelijk wordt om een shitload aan data op een pagina te plaatsen zonder dat je PC het gaat begeven.

  Kortom, nu is juist de tijd om gek te doen, zeker als je het bij een design houdt en niet gaat slicen en implementeren. Doe eens gek en stap van de standaard af die Apple heeft gecreëerd.

  Tot zover. Rest mij alleen om je nog succes te wensen en je niet te snel aangevallen te laten voelen. Je presenteert immers een lay-out juist om te kunnen groeien, nietwaar?
 • - Je gebruikt een rare combinatie van fonts in je website. Arial? Times? door elkaar. Je moet schreef en schreefloze letters vaak niet door elkaar gebruiken. (sommige gevallen daargelaten)

  Dat werkt juist erg goed, als je het goed gebruikt. Kopjes in Georgia en tekst in Arial/Helvetica bijvoorbeeld gaat prima samen.
 • Vind het een erg mooi en clean design. Het is wel meer wat ik zoek in een gaming website. Een niet te druk design wat snel en duidelijk laat zien wat ik wil zien. Het klopt dat dit wel meer gericht is op desktop viewers, maar het grootste gedeelte van je bezoekers vallen hier toch onder. Zelf ben ik ook helemaal fan van tablets en smartphones, maar als ik nieuwsartikelen wil lezen heb ik op mijn tablet echt geen zin om alle websites af te zoeken. Ik gebruik persoonlijk veel liever een programma dat gewoon het artikel met plaatjes en al kan laden, waarbij je meerdere RSS feeds in kan zetten en zelf in een categorie kan duwen (bijv. met Pulse of Feedly).

  Ik ben alleen bang dat wanneer je deze website zo opent op je desktop/laptop dat je dan iets teveel aandacht legt op de carousel zelf. Dat ligt natuurlijk ook aan de resolutie waarin je de website zelf hebt gemaakt (aantal pixels breed etc). Want nu krijg ik het gevoel dat de header met het logo wat aan de hoge kant is en de menubalk zelf is ook niet erg slank om het zo maar te zeggen.

  Desalniettemin keep it up!
 • Een broncode kan je inderdaad kopiëren voor programmeerbare doeleinden. Echter als je een ontwerp neerzet in Photoshop heeft het volgens mij niet echt veel zin.

  Ik heb naar je ontwerp gekeken en heeft behoorlijk de Nintendo sfeer te pakken, wat natuurlijk een goed teken is aangezien het een website is wat in het teken staat van Nintendo. Ook leuk dat je de achtergrond gepakt hebt uit Mario land. Leuk detail!

  Een paar opmerkingen:

  - Je gebruikt een rare combinatie van fonts in je website. Arial? Times? door elkaar. Je moet schreef en schreefloze letters vaak niet door elkaar gebruiken. (sommige gevallen daargelaten)
  - De combinatie van kleuren vind ik ook een beetje ongelukkig. Voornamelijk het main content gedeelte zou ik een lichtere kleur geven. De tekst van een review bijvoorbeeld is daardoor wat moeilijk leesbaar. En ziet er niet echt gebruiksvriendelijk uit.
  - Is het een idee om de headerafbeelding van Nintendo Zone dezelfde achterkleur te geven als de achtergrondlucht. Of Transparant te maken? Dan betrek je het geheel misschien beter bij elkaar.
 • Prachtige site! Enige min puntje is dat het net iets te veel lijkt op de site van insidegamer. Ik vroeg me af of je nu gewoon de broncode van IG gebruikt hebt en het één en ander veranderd hebt of dat je gewoon helemaal vanaf niks bent begonnen met het bouwen van de site.

  Je reactie op koekiemonsters reactie is zeer terecht. Infendo.com is juist een minder mooie en onoverzichtelijke site. Jouw site daarintegen is heel fris en mooi en voelt voor mij helemaal niet ouderwets aan.
 • Het huidige Insidegamer is blauw en je ontwerp is rood, ik denk niet dat het veranderen van kleur alsnog verandering gaat brengen.
 • Het ziet er slick uit, maar Koekiemonster heeft een punt dat het niet onderscheidend genoeg is. Het doet mij een beetje denken aan een amateur gamesite, die hebben vaak allemaal soortgelijke ontwerpen.

  Maargoed, hij oogt prettiger en overzichtelijker dan het huidige gamer.nl, maar die site heeft nooit echt een goede layout gehad..ook de reden dat ik er nauwelijks kom
 • Wat ik wel jammer vind en wat ook het eerste is wat in mij op komt: dit lijkt gewoon een kloon van Insidegamer.
 • Het forum heeft echt een Vind-ik-Nice-knop nodig!
 • Jammer koekiemonster, ik dacht dat je serieus met een website aan kwam zetten waar ook daadwerkelijk iets nieuws gebeurd.

  Als je het hebt over te generiek, niet herkenbaar en onopvallend is het Infendo.com wel. Er is niets unieks aan deze website. Dit is nu puur wat je noemt een wordpress template, en zelfs aan de mobiele variant van de website hebben ze niets gedaan behalve de kleur veranderd. www.iphoneclub.nl heeft precies dezelfde mobiele website… hoe uniek wil je het hebben.

  In mijn ontwerp heb ik het traditionele nieuwsoverzicht gehouden, maar heb ik getracht in de header (dus de afbeeldingen) iets nieuws neer te zetten. Zoals je kan zien kan je in de headlines aangeven wat je graag wilt zien in de header. In dit geval zijn dat alleen Video's en Artikelen. Tevens bestaat deze header (carrousel) uit vier verschillende tabbladen en zie je nu het tweede tabblad. Als je het over content hebt van links naar rechts, is dit een voorbeeld daarvan.

  De focus op een normale browser is helemaal niet achterhaald. Als je je ook maar een beetje verdiept in statistieken dan weet je dat de meeste mensen nog niet eens boven een resolutie van 1366x768 of 1024x768 uitkomen. Daar moet dus je design wel op gebaseerd zijn. En je kan wel lezen dat de verkoop van tablets gestegen is, en zelf een tablet hebben gekocht en daar nu helemaal fan van zijn, maar een website ontwikkelen voor alleen een tablet, of telefoon is in dit geval niet handig, vooral een website zoals gamer.nl. Dat is dan meer een onderdeel van het geheel.

  Daarnaast moet je rekening houden met het doel van de website. Wil je snel nieuws, video's of ander game-gerelateerd materiaal bekijken? Of wil je eerst 20 pagina's 'omslaan' voordat je bij je spul komt omdat het effectje zo stoer is? We kijken hier naar een website voor een 'normale' browser en geen mobiele website of app. Als ik had gewild dat je commentaar gaf op een mobiele website of app had ik wel een app ontworpen. En daarbij komt dat je o.b.v. 1 afbeelding geen kritiek kan geven of er dan wel, of niet een transitie effect op het geheel is toegepast.

  Kom a.u.b. hier niet binnen kwakken met het idee dat je ook maar enig toegevoegde waarde hebt met je commentaar, want duidelijk heb je absoluut geen verstand van zaken.

  Dat je het te generiek, niet herkenbaar en onopvallend vindt, kan ik nog mee leven, en misschien heb je daar ook wel gelijk in, maar de rest slaat kant noch wal. En dat ik niet tegen kritiek kan zal ik ook maar meteen uit de wereld helpen, maar wel tegen slecht onderbouwd kritiek en totaal irrelevante voorbeelden.
 • Te generiek, niet herkenbaar en onopvallend. Nodigt voor mij niet uit om elke dag terug te komen (ondanks dat de content van gamer.nl altijd wel vrij oke is).
  Plus, de feeling komt nu al ouderwets over. Er is zoveel meer mogelijk nu, zoals content van links naar rechts ipv boven naar onder. Plus de focus op een 'normale' browser op een gemiddeld client begint achterhaald te worden. Zou graag meer de focus zien op mobiele clients zoals een iPad, android telefoon, wp7 telefoon, playbook etc.

  Pagina's omslaan etc…
  Kijk eens naar de template van infendo.com op een ipad, om iets te noemen, dat is 100x zo stoer als de huidige IG-site.
 • True that,

  Daar is het ook een beetje mee opgezet, aangezien ze beiden onder één dak zitten, en beide eigenlijk hetzelfde nieuws plaatsen.
  Nou is de style waar insidegamer.nl mee opgezet is overigens ook niet uniek. Het is een beetje de style van de nieuwe vormgeving voor websites. Spelen met texturen, rondingen, subtiele effecten enzv. Iets wat je de komende tijd steeds vaker zal zien, en nu ook al veel tegenkomt.
 • Ik vind het best netjes, al heb ik er een enorm Insidegamer gevoel bij.
 • Hi there,

  Vanaf het begin dat Gamer.nl met vernieuwen is met hun layout heb ik het als volstrekt onoverzichtelijk en slordig ervaren.
  Elke dag kom ik op die website om hetzelfde nieuws als op insidegamer.nl te lezen en elke keer stoor ik mij eigenlijk aan het ontwerp.

  Omdat ik mij redelijk verveelde, heb ik een poging gedaan tot een redesign van Gamer.nl
  Dit is een snelle opzet, en ook nog niet af, maar ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren