1. Reiki

Re: Reiki

linkendo ik denk dat je moest kotsen omdat die voetengeur van die gast je binnendrong <lol
 • linkendo ik denk dat je moest kotsen omdat die voetengeur van die gast je binnendrong <lol
 • Psychosomatische problemen kunnen met dit soort behandelingen wel verholpen worden, lijkt my. Iemand kan lichamelijke problemen krijgen door bijv stress of omdat diegene bijv denkt dat ie ziek is waardoor ie echt ziek word. Dit kan reiki denk ik net als andere dingen(plasebos) wel verhelpen.
  Maar dingen als kanker oid kan je niet hiermee verhelpen. Dat is praktich omogelijk. Bijv bij kanker, ik hoop dat iedereen wel weet wat dat ongeveer inhoud (cel die een verkeerde deling heeft gemaakt waardoor deze nieuwe cel zich zal verdubbelen en het lichaam andere dingen zal vertellen dan de oorspronkelijke cellen) Als mensen willen dat zei door bijv deze reiki or whatever kankercellen bijv kunnen verwijderenlijkt me dit een raar verhaal.
 • Mijn moeder kan het ook, en geloof me: het werkt echt! Als ik ziek ben, bv hoofdpijn, dan kan zij door haar handen op mij hoofd te leggen de pijn weghalen. Je voelt het dan tintelen en de pijn trekt weg. Maar als ze stopt dan komt het zo weer terug, dus je hebt er eigenlijk niet zo veel aan :P .

  Ik geloof in alternatieve geneeswijzen. Niet omdat ik bijgelovig ben ofsow, maar ik heb het gewoon zelf meegemaakt.

  Nog een voorbeeld: Ik was 2 jaar geleden in Indonesia, en ik was ziek (dat krijg je van dat eten daar). Wij hadden een chauffeur (hij was ook gids, voor maar 8 euro voor de hele dag :P ) en die ging mij op mijn hoofdmasseren en daarna hield hij zijn handen op mijn hoofd en concentreerde zich (ogen dicht en hij mompelde de hele tijd). Toen zei dat ik even rustig moest gaan zitten en dat ik zou gaan overgeven en dat het daarna over zou gaan. En verrek, ongeveer 30 seconden later lag de hele grond onder de nasi met saté en even later voelde ik me weer helemaal fit. Daar in Azië is het heel gewoon om zulke dingen te doen, en waarom niet, het werkt echt. Hier in het Westen richten de mensen zich veel teveel op medicijnen etc. zonder naar natuurlijke geneeskunde te kijken.

  Afgelopen week was er op tv een programma dat ging over anti-depressie pillen. Er was een amerikaanse psycholoog die had een natuurlijke manier om mensen van hun depressie af te helpen, met behulp van lichtstralen en het met de ogen volgen van zijn vinger of een slinger. En het werkte veel beter dan die pillen. Maar zoals ik al zei zijn ze in het Westen veel teveel op medicijnen gericht, het is gewoon bewezen dat het niet hoeft! Maar psychologen en doktoren zijn gewent met patienten te praten en hun dan medicijnen voor te schrijven. Ik ben in ieder geval voor natuurlijke geneeskunde!

  Nog een voorbeeld :P . Ik had vroeger micraine. Toen was ik naar een homeopatische arts gegaan en die had mij homeopatische pillen voorgeschreven. Die werkten echt en sinds toen heb ik er nooit meer last van gehad. Er word weleens beweert dat homeopathie flauwekul is (zoals minister Hoogervorst) maar dat is dus echt niet waar. En ik spreek uit ervaring!
 • Silvia Millecam was toch onder behandeling bij Jomanda?

  Ik vind die Jomanda namelijk echt een faker…
  Nadat ze Jack Spijkerman zo op z'n nummertje had gezet, geloof ik haar <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />.

  TIEN <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />.

  als je dit bedoeld is het wel freaky idd…

  Jack Spijkerman wordt door zijn overstap naar Tien een linksluller-rechtsvuller genoemd. In 2001 had Jack een confrontatie met het medium Jomanda. Jack noemt Jomanda, let wel, in 2001 (!!!), een oplichterige geldwolf. En Jomanda zegt slechts:

  "Ik krijg het getal tien door, het getal tien … Tien Jack, het getal Tien en mensen weten dan je ware aard". Bron: (Smoel.nl)
 • Ik geef regelmatig reiki.
  Iedereen kan het leren d.m.v. een cursus.
  Ik zelf heb het van mijn vader geerfd. Schijnt dus ook nog te kunnen :P
  Ikzelf ben erg nuchter maar gebruik deze gave al vanaf mijn 15e! Toen m'n eerste vakantievriendje helemaal out ging van het blowen :S Het hielp mooi wel!
  In mijn omgeving vragen mensen regelmatig aan me of ik reiki wil geven. Het nadeel is wel dat ik bijna altijd is slaap val :s
 • Tsja ik kan hier weinig over zeggen, het lijkt me vrij onwaarschijnlijk, maar ik ken een meisje dat heilig overtuigd is van het aanpassen van energiestromen e.d.

  Interessant vrouwtje overigens, ook into boeddhisme enzo, kan ik leuk mee babbelen.

  Onze achterbuurvrouw doet ook aan Reiki en zegt ook dat het werkt. Het zou best kunnen, maar op dit moment lijkt het me niet heel waarschijnlijk.

  Einsteins theorie is pro-Reiki, je zou in theorie een tumormassa om kunnen zetten in energie en dat uit het lichaam kunnen afvoeren ofzo.

  goat, je moet je er is in verdiepen, kvind je der best wel een type voor, btw ik geloof der 200% in.
 • Silvia Millecam was toch onder behandeling bij Jomanda?

  Ik vind die Jomanda namelijk echt een faker…
  Nadat ze Jack Spijkerman zo op z'n nummertje had gezet, geloof ik haar <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />.

  TIEN <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />.

  Jack gaat toch naar Talpa?? :P
 • Ias het niet zo dat die mensen die eraan doen, gewoon zelf willen geloven dat het werkt? Net als ieder ander willekeurig geloof. Vor ik wat geloof, wil ik eigelijk bewijs zien. Die jongen had het over een foto waarop je aura te zien is. gemaakt met speciale HARDWARE. Tsjah. Wat truckjes met lenzen geeft ook een leuk effect denk ik.

  Maar zijn vader is dus 'reiki master'. ZIjn vader heeft hem les, en hij zit zelf nu in level 2 oid. Hij moest veel water drinken (2 liter per dag, zuiver bron water) om zijn energiebanen die niet zichtbaar zijn te zuiveren. Hij drinkt verder nooit alcohol. Rookt niet. En eet super gezond.

  Nu heeft hij pfeifer. Pfeifer gaat pas werken wanneer je weerstand minimaal is. WTF? Waar doe je het dan voor?
  Toen hij naar de dokter moest, kreeg hij pillen enzo. En uit bloedonderzoek bleek dat hij geen ijzer percentage had van 20, amar van 2 procent ;) Best synisch lijkt mij.

  Maar wat ik nu denk.

  DIngen als aura en energiebanen staan in geen biologieboek. Omdat dit niet aan te tonen is. Is het dan niet vrijwel zeker dat een een of andere dronken jap dit verzonnen heeft? Hoe kom je er anders op, als je het niet kan zien?
 • Silvia Millecam was toch onder behandeling bij Jomanda?

  Ik vind die Jomanda namelijk echt een faker…
  Nadat ze Jack Spijkerman zo op z'n nummertje had gezet, geloof ik haar :D.

  TIEN :).
 • jah want als ik denk dat mensen met kanker dat reiki vast wel geproobeerd hebben en er gaan nog steeds zoveel mensn dood aan kanker dus ik geloof niet dat ze kanker kunnen verhelpen
 • Het zou misschien op bepaalde dingen kunnen werken, migraine of weet ik veel. Maar ik denk niet dat het tegen dingen waar je eigenlijk een operatie voor nodig hebt werkt. Zoals kanker, of een blindedarmontsteking ofzo. Volgens mij heeft dat niet echt meer met energiestromen te maken, dan is het al te ver gevorderd.
 • als je er echt in gelooft dan werkt het.

  sommige mensen claimen aura's te kunnen zien. ik geloof niet in aura's maar dat deze mensen dit denken te zien geloof ik wel. hetzeflde met reiki.

  als je gelooft dat je het kan, dan kan je het, als je gelooft dat het werkt, dan werkt het.
 • mijn moeder doet ook aan reiki, en geeft reiki-kuren aan anderen, maja, of het echt werkt, dat weet ik niet. Mogelijk een soort van Placebo
 • Silvia Millecam was toch onder behandeling bij Jomanda?

  Ik vind die Jomanda namelijk echt een faker…
 • Mn oom die woont naast zo'n Reiki centrum. Hij is een typische boer (praat met een dialect dat zo goed als onverstaanbaar is, mede omdat hij binnensmonds praat) en dus super nuchter en hij moet niets van Reiki hebben. Hij is verder heel vriendelijk enz. maar hij heeft geen behoefte aan die behandelingen en hij vond het maar 'maf'.

  Anyway, hij werd daar dus een keer uitgenodigd. Toen is ie tijdens de behandeling is slaap gevallen :P Mn tante heeft het er nog over, omdat iedereen dus doodstil was (soort concentratie) en opeens begon hij te snurken :p

  Maar goed, to the point. Ik denk zeker wel dat er bepaalde kwellingen kunnen worden genezen, en dat dit soort zaken goed zijn voor bij een behandeling van een kwetsuur. Overigens denk ik niet dat als je bijv. kanker hebt, je alleen dit soort dingen moet gaan doen. Als het goed is doen ze dat btw ook niet. Dat van Millecam is een uitzondering, want ik durf te wedden dan 99% van de alternatieve genezers je doorsturen naar een arts als je kanker o.i.d. hebt.
 • Dit las ik net op www.reiki.nl :

  Reiki: wat is dat? We hebben ons best gedaan een antwoord te geven op deze site. Kort gezegd: Reiki is een van uit Japan overgewaaid systeem van handoplegging, waarbij je levenskracht (Ki) kunt doorgeven aan jezelf en anderen. Daar knap je van op, je wordt er rustiger van, je krijgt meer inzicht en overzicht. Kortom, je zit lekkerder in je vel en hebt er zin in "om er uit te halen, wat er in zit".

  Ik heb een keer een programma op Discovery gezien (Mind, body and kickass moves)
  daar zag je een kerel die met een simpele slag mensen naar de grond bracht. Toen al zijn tegenstanders op de grond lagen, hielp hij ze overeind met een bepaalde helende Ki move.
  Ik denk dat als Ki doorgeven zo krachtig kan zijn, dat het ook wel mensen kan helpen genezen.
 • Tsja ik kan hier weinig over zeggen, het lijkt me vrij onwaarschijnlijk, maar ik ken een meisje dat heilig overtuigd is van het aanpassen van energiestromen e.d.

  Interessant vrouwtje overigens, ook into boeddhisme enzo, kan ik leuk mee babbelen.

  Onze achterbuurvrouw doet ook aan Reiki en zegt ook dat het werkt. Het zou best kunnen, maar op dit moment lijkt het me niet heel waarschijnlijk.

  Einsteins theorie is pro-Reiki, je zou in theorie een tumormassa om kunnen zetten in energie en dat uit het lichaam kunnen afvoeren ofzo.
 • Dit kan natuurlijk ook een verklaring zijn waardoor Jezus ( en zijn leerlingen) mensen kon genezen…
 • Ik sta er voor open, maar ik heb zelf nooit gezien of meegemaakt dat iemand het voor elkaar kreeg om iemand doormiddel van Reiki te genezen.
 • Een groot percentage op de medicijnmarkt bestaat ook uit placebo's en niet voor niets. Ik wil niet zeggen dat het tussen je oren zit. Psychosomatische problemen bestaan weldegelijk en kunnen een groot obstakel vormen voor mensen in hun dagelijks leven.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren