1. SC Heerenveen

Re: SC Heerenveen

Heerenveen is me 2de favo ploeg in Nederland
ze moeten gewoon de finale van de beker halen met twente, twente moet in de top 3 blijven en heerenveen gaat gewoon europa in volgend jaar
 • Heerenveen is me 2de favo ploeg in Nederland
  ze moeten gewoon de finale van de beker halen met twente, twente moet in de top 3 blijven en heerenveen gaat gewoon europa in volgend jaar
 • Het zakt als een plumpudding in elkaar :( , nu maar alles op de beker zetten want plek 4 word nu wel erg moeilijk.
 • SC Heerenveen (L)
 • Mooie openings post :) .

  Ik ben persoonlijk ook fan van sc Heerenveen en volg de club met grote aandacht, het is voor mij de mooiste club van Nederland.

  Alleen jammer van de laatste twee weken, dat sc Heerenveen punten laat liggen bij degradatie kandidaten, we stonden met 8 punten voor op PSV en plaats 2 was dus volop in zicht. Nu moeten we nog volop aan de bak om plaats 4 te behouden. Het is en blijft merkwaardig om te winnen bij Ajax en bij PSV, en dan verliezen bij de Graafschap :(, zo frustrerend is dat. Maar ik ga er wel vanuit dat sc Heerenveen dit jaar gewoon weer europees voetbal haalt. Al moet Breuer even plaats maken voor Janmaat, als mandekker is hij prima, maar hij moet tegenwoordig te vaak opbouwen omdat hij vrijgelaten word door de tegenstander en dit kan hij dus totaal niet.

  Ben ook zeer benieuwd naar het volgende seizoen, of ze de ''ster'' spelers als Beerens kunnen behouden en wat voor aankopen er misschien nog bijkomen. Alleen Pranjic gaat sowieso weg ben ik bang; maar is niet onvervangbaar en een centrale verdediger zou ook welkom zijn.
 • In dit topic kan jij je hart luchten over SC Heerenveen!

  Sportclub Heerenveen
  SC Heerenveen is een Nederlandse profvoetbalclub uit Heerenveen, die uitkomt in de Eredivisie.


  Geschiedenis
  De laatste tien jaar heeft de club zich succesvol in de subtop van de Nederlandse eredivisie genesteld. De basis hiervoor was een zeer succesvol aan- en verkoopbeleid van met name Scandinavische- en Nederlandse niet-randstedelijke spelers, waardoor een zeer goede naam is opgebouwd. De club wordt gezien als een van de betere clubs op financieel gebied.

  Onder Foppe de Haan promoveerde de club in 1992-1993 wederom via de nacompetitie naar de Eredivisie en bereikte twee keer de KNVB-bekerfinale, in 1993 en in 1997.

  Nadat de UEFA in 1995 de Intertoto had overgenomen deed sc Heerenveen voor het eerst aan dit toernooi mee. Sindsdien neemt sc Heerenveen elk seizoen aan een UEFA-competitie deel.

  Ook sportief begon sc Heerenveen aan de weg te timmeren. De Friezen wisten dankzij een uitgekiend scoutingbeleid grote talenten Jon Dahl Tomasson, Igor Korneev, Ruud van Nistelrooy, Marcus Allbäck naar sc Heerenveen te lokken.

  Ook na de eeuwwisseling weet de club nog steeds talenten aan te trekken, zoals Daniel Jensen, Klaas Jan Huntelaar,Georgios Samaras,Afonso Alves en Miralem Sulejmani die inmiddels allemaal ergens anders spelen.

  In 2000 kwalificeerde sc Heerenveen zich via de tweede plaats in de competitie voor de Champions League. In 2003 slaagde sc Heerenveen er niet in zich te plaatsen voor de UEFA Cup via de Intertoto-finale tegen Villarreal. De Spaanse club won met 1-2 in Friesland en hield sc Heerenveen van scoren in het El Madrigal waar de stand op 0-0 bleef steken.

  In 2002, 2004, 2005 en 2006 eindigde de club hoog in de competitie en kwalificeerde zich hierdoor voor de UEFA Cup.

  Op 22 juli 2003, tijdens de persconferentie voorafgaand aan het nieuwe seizoen, kondigde De Haan zijn afscheid aan na afloop van het seizoen 2003-2004. De Haan was sinds 1 juli 1985 in dienst en daarmee de langst zittende trainer in het Nederlandse betaalde voetbal. De Haan werd opgevolgd door zijn voormalige assistent-trainer Gertjan Verbeek.

  Onder Gertjan Verbeek werd onmiddellijk wederom UEFA Cup-voetbal veiliggesteld, evenals de jaren daaropvolgend. Toch maakte het bestuur in december 2007 bekend met een andere trainer verder te willen. Gert Jan Verbeek vertrok aan het einde van het seizoen 2007/08 bij Heerenveen, na vier seizoenen als hoofdtrainer. Hij werd vervolgens trainer bij Feyenoord. Bij sc Heerenveen is hij opgevolgd door Trond Sollied.

  Heden
  Momenteel staat SC Heerenveen op de 4e plek in de Eredivisie, ook doet de club nog volop mee in het bekertoernooi.

  Het seizoen kende een moeizame start.
  Onder andere af te schuiven op een nieuwe trainer en een vrij nieuwe selectie + het ontbreken van steunpilaren van het vorige seizoen
  (Bradley, Sulejmani, Zuiverloon, Alves)

  Na de winterstop ging het de club voor de wind mede door de versterkingen: Elm en Ingelsten

  Belangrijke spelers bij de club: Pranjic, Beerens, Elm, Svec, Popov, Bak Nielsen, Grindheim en ga zo maar door.

  Accommodatie
  Abe Lenstra Stadion te Heerenveen
  Capaciteit: 28.000

  Website
  http://www.sc-heerenveen.nl

  Bronnen: sc-heerenveen.nl & wikipedia.org
 • Dus jij speelt liever tegen Chelsea dan tegen NEC, als je per se 3 punten nodig hebt?
 • Ik voorspel een nieuwe goalgetter :P
 • Heb de stream gezien, ze speelde goed, goede opstelling ook met Grindheim en Svec als controleurs op het middenveld en Losada en Kalou ervoor.
 • En Svec is terug, die is zo belangrijk. De beste speler van vorig jaar.
 • Aan de ene kant zie ik Ten Cate graag terug in Nederland. Die arrogante harses van die kerel als ie weer eens wat gewonnen heeft t.o.v. die typische "ik kan niet tegen mijn verlies" mentaliteit levert prima televisie op.

  Aan de andere kant past ie in mijn ogen voor geen centimeter bij Heerenveen.

  Heerenveen is een club die een trainer moet hebben die voor de lange termijn gaat, jeugd kan ontwikkelen en goed jonge buitenlandse (lees: scandinavische) spelers kan inpassen. Wat dat aangaat heeft Jans de beste papieren.

  Hiddink is een utopie. Ik zou het een geniale stunt vinden…
 • Weer een typische Henk Timmer foto:


  Alsof ie nooit is weggeweest :P
 • En meteen 4 goals tegen. Hoeveel blunders van Henkie?
 • Geheel mee eens. Als Suarez een "unhappy triad" te verwerken krijgt (daarbij raken allerlei pezen en banden in je knie zwaar beschadigd plus het kraakbeen), is het vrijwel einde carriere.

  Dan maakt Ajax in 1 klap bijna 20 miljoen verlies.

  Scary shit. Wat dat betreft loopt Ajax het meeste risico, die hebben hun spelers tegen stevige bedragen op de begroting staan.
 • Heerenveen plukte vroeger veel jeugd uit Groningen weg (Klompe, Seip, Bakatti etc) maar sinds drankorgel pietje fransen hier niet meer over de scouting gaat is dat verleden tijd.
 • :')

  Niet zo huilen, Heerenveen heeft misschien wel decennia boven haar stand geleefd, nu gaat het twee seizoenen wat minder, come on.
 • Had minimaal 4/5-0 moeten staan, maar ben blij met de zege. Eindelijk!:)
 • Lol. Groningen was in vrijwel alles op het veld de mindere gisteren, behalve in effectiviteit. :P
 • Nu negeren jullie alle 3 mijn argumenten dat Twente ook niet de waarde van zijn eigen spelers die ze al hebben niet in de begroting hebben opgenomen die ze naar de KNVB hebben gestuurd :roll:

  Fijn voor je Renji dat Twente zwaardere eisen er aan stelt dan de KNVB. Heb je dan van je bron van de broer van de zus van de neef van de autodealer van Preud de Homme?
 • Bas Dost! _O_
  Ging lekker vandaag tegen Excelsior, vorige week waren ze ook al zo lekker op dreef tegen AZ.
  Hopen dat deze reeks lang door kan blijven gaan. :)
 • In de uitwedstrijd tegen Roda JC heeft sc Heerenveen in een nieuw historisch tenue gespeeld. Het betrof het tenue waarin Heerenveen in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw speelde: een zwarte broek, een wit shirt met verticale rode baan en zwarte sokken met een roodwitte omslag. Het tenue is daarmee de directe voorloper van het huidige Pompeblêdentenue van sc Heerenveen. Bij de ontwikkeling van het tenue is, in samenwerking met hoofdsponsor Univé en kledingsponsor JAKO, zoveel mogelijk gekeken naar de authenticiteit; daarom kent het tenue ook geen commerciële uitingen.
  De speciale campagne rondom de introductie en het nieuwe tenue hebben veel reacties losgemaakt. De discussie over het tenue heeft grote betrokkenheid van het Heerenveenpubliek bij de club getoond. De directie wil luisteren naar de geluiden uit de supporters en sponsorgeledingen. De beladenheid die veel supporters bij het nieuwe tenue voelen, heeft de directie van sc Heerenveen doen besluiten de zaken opnieuw op een rijtje te zetten. De commentaren waren zowel positief als negatief. De negatieve commentaren hadden echter een dermate emotionele lading als gevolg van associaties met het Ajax-shirt, dat wij hebben besloten om het tenue niet als regulier uittenue te gaan gebruiken. De conclusie is dat bij de keuze voor het authentieke karakter van het tenue de associatie met het Ajax-shirt onvoldoende is meegewogen. Daarom is besloten het gebruik van het tenue van sc Heerenveen uit de jaren twintig en dertig niet door te zetten als reserveshirt voor het seizoen 2011-2012.

  sc Heerenveen speelt bijna alle wedstrijden in het traditionele Pompeblêdentenue. Bij de uitduels waarin dit vanwege de kleurstelling van het shirt van de tegenstander niet mogelijk is, zal de club gebruik maken van een ander tenue. Dit reservetenue is inmiddels bekend (zie onderaan de tekst).

  Naar aanleiding van de ervaringen uit de afgelopen periode zal sc Heerenveen voor het seizoen 2012-2013 de fans betrekken bij het ontwerp en de keuze van het reserveshirt. In het najaar zal daar, in samenwerking met hoofdsponsor Univé en kledingsponsor JAKO, een speciale campagne voor worden gestart.
  Bron: sc-heerenveen.nl

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren