1. SOPA, PITA en meer...

Re: SOPA, PITA en meer...

 • Al meer dan tien jaar voegen vrijwilligers over de hele wereld miljarden feiten samen in artikelen en worden er miljoenen uren geïnvesteerd in het bouwen van Wikipedia.


  We doen dit omdat we onze kennis graag met anderen delen. Dat lukt ons alleen maar omdat het internet vrij en open is en geen censuur kent.

  Momenteel overweegt het Amerikaans Congres twee wetsvoorstellen die vergaande maatregelen beschikbaar stellen om internationale websites te censureren.

  Als de wetten Stop Online Piracy Act (SOPA) of de Preventing Real Online Threats to Economic Creativity and Theft of Intellectual Property Act (PROTECTIP) in het congres worden goedgekeurd, zou dat de vrijheid en openheid, die Wikipedia hebben gemaakt tot wat ze is, vernietigen.

  De Engelstalige Wikipedia is daarom, uit protest, vandaag de hele dag gesloten, om te laten zien wat er kan gebeuren als de twee wetten ooit goedgekeurd worden.

  Ook in Nederland en België zullen de gevolgen merkbaar zijn. De Europese Commissie heeft namelijk plannen om bij klachten over auteursrechtinbreuk het mogelijk te maken om websites af te sluiten zonder tussenkomst van de rechter.

  We nodigen je daarom graag uit om na te denken of een open en vrij internet iets is waar jij belang bij hebt. Voor meer informatie en achtergrondinformatie kan je terecht op onderstaande pagina's

  Verklaring van Sue Gardner, bestuursvoorzitter van de Wikimedia Foundation

  Het is inmiddels een tijdje bezig en ik word er super pissig om. Laatst had ik ook nog een video gezien op youtube over een soort bill. Deze bill betreft het volgende: Je hebt toestemming nodig om bijv. footage van video games i.v.m. auteursrechten. Dus laten we zeggen ik wil een video op YouTube uploaden van BF3. Dan moet ik EA bellen, mailen ofzo wachten op toestemming en dan kan ik het filmpje pas uploaden. Dan is BF4 al uit -,-. Ik ben het zat. Met dat hele torrent gedoe, auteursrechten gedoe. De meeste mensen doen er geen kwaad mee. Focus dan op die gare types die alles willen hacken ofzo…

  Kent iemand YouTube nog zonder dat hele auteursrechten gedoe? Toen kon ik altijd VGM vinden van diverse games. What is next? Onze vrijheid op het internet is in gevaar.

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.