1. SP: Grondwetfolder terugsturen

Re: SP: Grondwetfolder terugsturen

Ja maar dat dat geld er komt kan makkelijker gegarandeerd worden dan dat de Grondwet voor een beter Europa zorgt. Als jij dat contract voor je huis sluit dan kan je achteraf naar de Rechter stappen om dat geld te eisen als het niet komt, en degene met wie je dat contract sluit weet dat ook, en zal dus betalen, daarvoor zijn contracten.
 • Ja maar dat dat geld er komt kan makkelijker gegarandeerd worden dan dat de Grondwet voor een beter Europa zorgt. Als jij dat contract voor je huis sluit dan kan je achteraf naar de Rechter stappen om dat geld te eisen als het niet komt, en degene met wie je dat contract sluit weet dat ook, en zal dus betalen, daarvoor zijn contracten.
 • het is toch belachelijk dat mensen nee tegen de europese grondwet zeggen omdat ze balkenende niet mogen… of omdat ze de gulden willen en niet de euro. Zulke mensen moeten ze hun stemrecht ontnemen -_-'

  Ik bedoel… stem dan gewoon niet
 • Ik lees net het nieuwe boekje van de grondwet..
  wat vinden jullie van het nieuwe boekje?
 • Alleen het feit al dat als de meerderheid van Nederland nee zegt de regering die uitkomst naast zich kan leggen is voor mij reden genoeg om niet te stemmen.

  De regering kan het inderdaad naast zich neerleggen, maar kom je dan als regering zijnde niet een beetje ongeloofwaaridg over? Als 80% van de mensen nee stemt, en jij als volksvertegenwoordiger toch uiteindelijk ja doet?

  Dan zal men Nederland pas raar aan kijken :)
 • Alleen het feit al dat als de meerderheid van Nederland nee zegt de regering die uitkomst naast zich kan leggen is voor mij reden genoeg om niet te stemmen.
 • Dat zijn meningen en alleen omdat Deskundigen het zeggen houdt niet meteen in dat het zo is.
  500 jaar geleden zei de kerk dat de aarde plat was.
  fixed that for ya.

  Hallo, respecteer eens anderen voor hun mening man. Ik ga toch ook niet lopen bazuinen dat Ja stemmers hun stemrecht ontnomen moeten worden. Ik ben een nee stemmer, en ik kan je vertellen dat ik alles doorgelezen heb. Zij hebben net zo veel stemrecht als ieder andere, alhoewel het soms nergens op gebasseerd is: tja kun je ook niet veel aan doen. Toendertijd toen CDA gekozen werd, wist ik al dat het fout ging. Maar ik respecteerde nog steeds de stemmen van het Nederlandse volk. Maar helaas moeten wij het nu maar voelen zeg ik maar.
  Nu een vraag aan jullie: weten jullie wat de nadelen zijn van de grondwet?
  ik denk dat meneer megaman niet bedoelt dat iedereen die een andere mening er op na houdt dan hemzelf een slechte stemmer is. maar dat sommige mensen naar zijn mening stemmen om maar een beetje dwars te liggen, stel je nu eens voor, zelfde grondwet alleen dit keer is het cda tegen (alle andere partijen dus ook pvda zijn voor) ik durf te wedden dat er een boel meer mensen voor zouden stemmen.

  overigens vind ik zelf niet dat het heel erg is om tegen te stemmen enkel omdat het europese beleid of de toetreding van turkije je dwars zit. dit omdat dit de enige mogelijkheid is om een vuist te maken tegen europa en diens beleid. en dan ist roeien met de referendums die je krijg. stel je voor je wilt er alles aan doen dat turkije bij de unie komt, wat is dan de beste manier om ervoor te zorgen? gewoon de unie inefficient houden, boeie dat turkije drbij komt dr is toch niks te winnen ghehe.

  Wat ik vooral niet uit kan staan is die gehele ja-politiek rondom het referendum, bah. Laat mensen even lekker zelf bepalen of ze ja of nee stemmen.
  nee-politiek met marijnissen aant roer is psies hetzelfde :)

  Als 80% van Nederland de grondwet niet wil hebben dan is dat hun goed recht, ook al baseren zij hun argumenten alleen op gevoel. Als de regering consequent is dan wordt er geluisterd en gehandeld naar wat de meerderheid van het volk zegt, ook al is dat maar 51% (en niet pas bij 60% misschien gaan overwegen). Who cares dat Nederland dan de enige is.
  zeg dat moet iemand toch hebben opgevangen? ik weet zeker dat ik het gelezen heb.
  bij een opkomst groter dan 35% en als er minimaal een 55% of grotere keuze is gemaakt wordt die gevolgd. cda en pvda (kamermeerderheid) waren daarvoor volgens mij.

  trouwens uit persoonlijke ervaring kan ik stellen dat keuzes die je met je gevoel maakt uiteindelijk meestal minder positief uitpakken dan weloverdachte keuzes. :)

  Nederland is Nederland, en zodra alle landen zich als een gaan gedragen verlies je een stukje geschiedenis.
  cultuur bedoel je, geschiedenis verlies je niet :)

  maar over dat eenworden van europa, ik denk dat het best mogelijk is dat europa een verbeterde versie van de USA wordt.

  denk even mee:
  De USA is een groot land wat verdeelt is onder kleine staten, de grote beleidsvormen op het gebied van economie, defensie, internationaal etc..etc… worden gemaakt door 1 regering, de kleine details van het beleid (homohuwelijk en andere oninteressante wetten) worden ingevuld door de staten zelf.
  maar wat nou als al die staten hun eigen gedeelte regeerde, gesteund door 1 gemeenschappelijke grondwet (zodat er niet plotsklaps een staatje een dictatuur wordt ofzo) en dat internationale zaken en afspraken zoals invoerrechten, douana, milieucontrole etc worden geregeld door een gemeenschappelijke soort van regering. dit om handel eerlijker en dus efficienter (geen gedoe met uitzoeken, tis toch overal hetzelfde) te maken.

  dat klinkt best goed toch? naja ik weet niet of er zoiets komt, mar ik denk dat de vergelijking met USA niet helemaal opgaat. samenwerking is toch altijd beter of niet?

  ik weet trouwens nog steeds niet wat ik ga stemmen, kut grondwet, weet er niks van af -.-. ik stem anders wel niet ofzo…
 • 8]
 • Inderdaad, want dan stemt Nederland als enige land waarschijnlijk nee. Niet alleen slecht voor onze positie binnen Europa, maar ook daarbuiten.

  Dan gaat er weer onderhandeld worden. Maar waarover? Over die euro waar iedereen zo op tegen is, het premierschap van Balkenende? Dat Turkije niet toe mag treden? Dat Europa te veel macht krijgt?

  Allemaal redenen die niets met de grondwet te maken hebben.
 • nou het nieuwe boekje vind ik eigenlijk zeer goed te begrijpen. en ik merk ook dat 80% van de tegenstemmers tegen stemmen om redenen die los staan van de grondwet. of met argumenten die totaal niet kloppen.

  De helft heeft niet eens de moeite genomen om de nieuwe grondwet eens wat beter te gaan verkennen… -_-'
 • Ik denk dat de heer Monkeytrouble zich totaal niet tegen mij heeft gericht. Maar leuk dat je denkt voor mij op te moeten komen.
  sorry twas ace.
  aanvaard dit kado als een teken van mijn spijt ofzo…..*geeft doos vol met aapjes*
 • Omdat de andere deskundigen door de kerk werden afgemaakt.
 • Mortal Marcel schreef:
  Dat zijn meningen en alleen omdat Deskundigen het zeggen houdt niet meteen in dat het zo is.
  500 jaar geleden zei de kerk dat de aarde plat was.

  fixed that for ya.

  Thnx mate!
  Maar de kerk waren de "Deskundigen" van toen.
 • ik denk dat meneer megaman niet bedoelt dat iedereen die een andere mening er op na houdt dan hemzelf een slechte stemmer is. maar dat sommige mensen naar zijn mening stemmen om maar een beetje dwars te liggen, stel je nu eens voor, zelfde grondwet alleen dit keer is het cda tegen (alle andere partijen dus ook pvda zijn voor) ik durf te wedden dat er een boel meer mensen voor zouden stemmen.
  Ik denk dat de heer Monkeytrouble zich totaal niet tegen mij heeft gericht. Maar leuk dat je denkt voor mij op te moeten komen.

  maar gisteren bij Barend en van Dorp had ik door het geschreeuw van Marijnissen heen toch nog wel aannemlijke problemen van de Grondwet gehoord. Straks moet de EU zelfs je nieuwgebouwde uitrit gaan onderzoeken voordat je het er neer mag zetten.
  Zo is nu idd de situatie. Belachelijk. Met de nieuwe Grondwet komen er duidelijke richtlijnen waar Europa zich wel en niet mee mag bemoeien. Deze zijn er nu niet. Kort gezegd houdt Europa zich straks dus bezig met Europese zaken zoals grensoverschrijdende criminaliteit, mensensmokkel, migratiestromen, milieu, economie etc. Of de dierentuin in Rotterdam of Amsterdam subsidie krijgt van de gemeente, dat blijft dan gewoon onder Nederlands gezag.
 • De Socialistische Partij roept het Nederlandse volk om de grondwetfolder, die na opdracht van de regering wordt verspreid, als ongewenste post terug te sturen. “Het is volstrekt ongepast dat het kabinet onbeperkt belastinggeld gebruikt om de bevolking tot een 'ja' te bewegen”, aldus SP’s Tweede-Kamerlid Van Bommel.

  Van Bommel adviseert alle burgers die de folder ontvangen deze terug te sturen in een portvrije envelop naar het antwoordnummer van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens de SP’er is dit de beste manier om de afkeer tegen dit soort manipulatiepraktijken te tonen.

  bron: Fok

  Gooi de antwoordbrief in de brievenbus, de TPG sorteert hem en telt vervolgens alle brieven die naar Buitenlandse Zaken worden verstuurd en stuur vervolgens de rekening naar de overheid (bij antwoordnummers betaalt degene die de brief ontvangt). Slim. Zo kost het alleen maar nog meer geld. Als je toch tegen die reclamecampagne bent kun je hem beter in de papierbak gooien. Stuk beter voor het millieu en kost de overheid minder.
 • Nederland is Nederland, en zodra alle landen zich als een gaan gedragen verlies je een stukje geschiedenis.
  cultuur bedoel je, geschiedenis verlies je niet <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  Geschiedenis verlies je inderdaad niet, maar de Nederlandse geschiedenis houdt dan op. Dat bedoel ik ermee.
 • Ik vind het ook erg vaag en onduidelijk (ze spreken elkaar tegen, ze verdraaien feiten, de ene partij krijgt meer aandacht geld dan de ander, is niet bindend en het enige toetsbare feit telt 500 pagina's), maar gisteren bij Barend en van Dorp had ik door het geschreeuw van Marijnissen heen toch nog wel aannemlijke problemen van de Grondwet gehoord. Straks moet de EU zelfs je nieuwgebouwde uitrit gaan onderzoeken voordat je het er neer mag zetten.
 • En de nadelen dan?
 • Het is niet het recht van de regering. Het is de plicht om het volk voor te lichten over de voordelen van deze grondwet.
 • Wat ik vooral niet uit kan staan is die gehele ja-politiek rondom het referendum, bah. Laat mensen even lekker zelf bepalen of ze ja of nee stemmen.
  Blijkbaar is het dus nodig. Want 80% van Nederland schijnt nee te willen stemmen. En daarvan stemt volgens mij het grootste deel nee omdat Turkije dan bij de EU komt of omdat de Euro alles duurder maakt ofzo. Allebei dus onzin.

  Als 80% van Nederland de grondwet niet wil hebben dan is dat hun goed recht, ook al baseren zij hun argumenten alleen op gevoel. Als de regering consequent is dan wordt er geluisterd en gehandeld naar wat de meerderheid van het volk zegt, ook al is dat maar 51% (en niet pas bij 60% misschien gaan overwegen). Who cares dat Nederland dan de enige is.

  En is het dan niet het goed recht van de regering om mensen toch te overtuigen van het voordeel van de grondwet? Als zij daar een beter Nederland mee denken te bereiken?

  Overigens, die mensen baseren hun argumenten niet op gevoel, die baseren hun argumenten op onwaarheden. Is wat anders.
 • Wat ik vooral niet uit kan staan is die gehele ja-politiek rondom het referendum, bah. Laat mensen even lekker zelf bepalen of ze ja of nee stemmen.
  Blijkbaar is het dus nodig. Want 80% van Nederland schijnt nee te willen stemmen. En daarvan stemt volgens mij het grootste deel nee omdat Turkije dan bij de EU komt of omdat de Euro alles duurder maakt ofzo. Allebei dus onzin.

  Als 80% van Nederland de grondwet niet wil hebben dan is dat hun goed recht, ook al baseren zij hun argumenten alleen op gevoel. Als de regering consequent is dan wordt er geluisterd en gehandeld naar wat de meerderheid van het volk zegt, ook al is dat maar 51% (en niet pas bij 60% misschien gaan overwegen). Who cares dat Nederland dan de enige is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren