1. Syrië, Egypte en Saudi-Arabië hebben nucleaire programma's'

Re: Syrië, Egypte en Saudi-Arabië hebben nucleaire programma's'

Waarom onderschatte nu jullie nederland nou altijd? Dat is wel het domste wat je kan denken… als jullie de geschiedenis kennen dan weten jullie dat nederland wel zeer zeker een erg belangrijk land was om te veroveren.

Als er een nieuwe wereld oorlog komt, dan gaan we er immers allemaal wel doorheen.
 • Waarom onderschatte nu jullie nederland nou altijd? Dat is wel het domste wat je kan denken… als jullie de geschiedenis kennen dan weten jullie dat nederland wel zeer zeker een erg belangrijk land was om te veroveren.

  Als er een nieuwe wereld oorlog komt, dan gaan we er immers allemaal wel doorheen.
 • Fijn. Iran heeft zijn nucleare programma ook weer per direct op gang gezet door het geklooi van de VN en de VS
 • Het werkt niet alleen defensief, maar is ook een vorm van machtsvertoon.

  De rest van je post voegt trouwens erg weinig toe moet ik zeggen.<img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />


  Ik val vaak in herhaling.
 • Het werkt niet alleen defensief, maar is ook een vorm van machtsvertoon.

  De rest van je post voegt trouwens erg weinig toe moet ik zeggen.:P
 • Na allerlei sites te hebben bekeken ben ik tot de conclusie gekomen dat niemand het in hun hoofd haalt om America met een Atoom bom aan te vallen behalve een gek. Na onderzoek gedaan te hebben heb ik uitgevonden dat Amerika rond 5000 actieve Atoom bommen heeft. Een stuk of 1000 Waterstof bommen die ongeveer 1000 keer sterker zijn dan de Atoom bom. Ze hebben ook een paar honderd Neutron bommen (de wapen te terrorisme).

  Ze hebben die bommen niet voor de grap gebouwd. Ze dienen als afschrikmiddel en in het geval dat ze ooit door een ander land met een nuclear wapen aangevallen worden ben ik er vrijwel zeker van dat ze met hun eigen bommen die land van de aardbodem vegen.
  Ze zijn nou eenmaal de krachtigste land van de wereld en met de sterkste ga je niet zitten sollen.
 • Ze worden allemaal wel nauwelettend in de gaten gehouden natuurlijk en waarschijn weet de VS al eerder dat de lanceren plaats vind dat ze een A-bom willen gebruiken.
  De beste manier om dan zoiets te verkomen is gewoon om te praten.

  Als ze echt zo dom zijn, dan hebben ze alleen hun zelf de dood ingejaagd, aangezien dan de hele wereld zal ingrijpen, want het gebruiken van een A-bom is gewoon waanzin. Ik denk ook niet dat een grotere macht zoals Amerika,China of Rusland ze zomaar even zal gaan gebruiken. Ik denk toch dat ze gewoon via nieuwe wapens (robotica, mechanica) en een futuristische oorlog proberen te winnen.

  Ik denk ook niet dat er snel een oorlog zal gaan uitbreken (alleen in het midden oosten en afrika zijn er nog primitieve oorlog zuchtende dictatoriele of religeuse naties die dus oorlog willen voeren).

  Ik hou het erop dat een A-bom een defensieve rol heeft op de wereld. Een manier om andere landne af te schrikken om het land aan te vallen. De rol van de A-bom verliest alleen kracht als je dus met terroristische misdaden te maken hebt, die een land ook op de kop kunnen zetten.
 • Ik vraag me af of er ook ontwikkelingen zijn om een naderende atoombom te saborteren. Dus, laten we zeggen, een soort EMP (electric magnetic pulse) om de trigger in een atoombom te doen desfunctioneren. Dan heb je alleen een grote atoombom in je stad liggen.

  Dit is natuurlijk een simpel onrealistisch voorbeeld. Maar het lijkt me aardig aannemelijk dat er mensen mee bezig zijn om zo'n defensief 'wapen' te maken.
 • Waarmee willen ze dreigen dan ? Hoogstens israel opblazen en dan naaien ze zichzelf door de fallout, de usa bereiken ze met raketten of bommenwerpers dus echt de komende 10 jaar niet imho… (natuurlijk speculeer ik ook maar, maar omdat ik er van uitga dat ze niet magischerwijze lange afstands raketten krijgen die wel de hele wereld kunnen bereiken).

  a-bommen zijn een strategische nachtmerrie… zie pakistan en india… ze haten elkaar maar sinds ze abommen hebben zijn ze toch maar gaan praten over hoe ze de relaties iets beter kunnen maken omdat ze bang zijn voor een nuke oorlog.

  Het land wat als eerste weer abommen gebruikt in deze wereld heeft een groot probleem, en de wereld trouwens ook vrees ik :S….

  De usa heeft zo veel abommen dat zelfs als het hele land wordt gebomberdeerd er op zee in hun vloot nog zoveel van die troep aanwezig is om de halve wereld op te blazen… het zelfde geld voor rusland…

  dat is ook een van de redenen waarom de koude oorlog koud gebleven is, er was gewoon geen first strike mogelijk die de andere kant zo zwaar beschadidigde dat die niet de ander ook volledig van de kaart kon blazen.

  Maar goed het zit er natuurlijk aan te komen, als je ziet wat sommige mensen elkaar aandoen dan zal een abom in de toekomst vast wel weer gebruikt worden ergens vrees ik.
 • ja maar als bv Syrië of Iran met A-bommen kan dreigen wanneer de VS hen binnen valt, kan de VS als nog hetzelfde doen (niet 1, 2 ,3 fftjes natuurlijk, maar ze zouden het kunnen doen)
 • Ja het gaat om het hypothetische geval dat syrie een abom heeft, en een vliegtuig met een grotere actie radius als onze vliegtuigen (wat gewoon niet kan imho).

  En zown raket heeft supersonische snelheden, tis misschien leuk dat je op je radar kan zien dat je binnen een paar seconden wordt opgeblazen maar thats it.

  En die laatste opmerking is wel realistisch natuurlijk.
 • Ja, maar ik denk dat ze in dat vliegtuig met die a-bom dan wel een radar oid hebben zodat ze kunnen zien dat er zo'n raket aan komt. In films zie je iig heel vaak dat ze zoiets hebben :P Dus ik ga er vanuit dat je dat ook wel in het echt hebt. En dan kun je je bom des noods ook nog tot onploffing brengen ofzo. Maar dit is allemaal wel erg speculatief geloof ik =) Het gaat nu over het hypotetische geval dat Syrië misschien een atoombom heeft en daarmee al dan niet New York wil plat gooien en dat dan dus doet via een vliegtuig, en dat de NAVO dat dan opmerkt en actie onderneemt :P Laten we een film maken hiervan ;)

  Maar waar het denk ik vooral om gaat met die wapens is, dat bijvoorbeeld de VS nu veel minder snel een legermacht naar Syrië zal sturen om terreur aan te pakken ofzo. Omdat Syrië dan dus kan dreigen met zo'n wapen. En stel dat de legermacht van VS zo oprukt door dat land heen (wat waarschijnlijk ook zal gebeuren), dan kan die regering zo besluiten tot het lanceren van die raket, des noods naar Italië of Irak ofzo, ze hebben toch niks meer te verliezen. Saddam Hussein had zichzelf denk ik ook beter kunnen vermoorden, dan dat die nu de rest van ze leven bij de Amerikanen ofzo kan slijten.
 • was de US niet bezig met iets in space?
 • Mja een beetje moderne navo straaljager kan een bommenwerper desnoods van een paar km afstand uit de lucht schieten….

  Als ze zouden zeggen ga weg of ik blaas mijn nuke op, zodat ik door kan vliegen naar hoofdstad X en ehm daar op kan blazen… wat zou de keus dan zijn denk je ?

  General Charateristics:
  Primary Function: Air-to-air missile
  Contractor: Raytheon Co.; Ford Aerospace and Communications Corp.; Loral
  Power Plant: Thiokol Hercules and Bermite MK 36 Mod 11; single-stage, solid-propellant rocket motor
  Length: 9 feet 6 inches (2.89 meters)
  Diameter: 5 inches (.13 meters)
  Fin Span: 2 feet 1 inch (0.63 meters)
  Speed: Supersonic
  Warhead: Blast fragmentation (conventional) weighing 20.8 pounds (9.36 kg)
  Launch Weight: 190 pounds (85.5 kg)
  Range: 10+ miles (8.7 nautical , 16 km)
  Guidance System: Solid-state infrared homing system
  Unit Cost: $41,300
  Date Deployed: 1956

  Air to Air raket die het us leger sinds 1956 gebruikt… 15km range… lijkt me dat er na bijna 50 jaar wel iets beter spul is om desnoods van lange afstand via air to air zown ding af te knallen.
 • ja maar dan is het wel in eens een grote BOEM in de lucht, wat natuurlijk voor een tijd nogal onveilig blijft… wat ook niet zo prettig is (zeker niet als het om bijv Zeewater gaat….das al heel slecht)

  Een atoombom gaat alleen af als ie tot ontploffing gebracht wordt, als je het ding uit een vliegtuig laat vallen zonder opdracht tot "boem" gebeurt er niets.

  http://people.howstuffworks.com/nuclear-bomb5.htm

  Uitleg hoe een "simpele" nuke werkt.

  Hmja, maar ik neem aan dat ze in dat vliegtuig ook wel een knopje hebben om die bom af te laten gaan en ook wel aan zien komen dat ze uit de lucht geschoten gaan worden. Iig, als er 3 jagers achter je zitten, zou ik iig zeggen, je gaat weg of ik blaas dat ding gewoon hier op en dan is het pech voor jullie.
 • ja maar dan is het wel in eens een grote BOEM in de lucht, wat natuurlijk voor een tijd nogal onveilig blijft… wat ook niet zo prettig is (zeker niet als het om bijv Zeewater gaat….das al heel slecht)

  Een atoombom gaat alleen af als ie tot ontploffing gebracht wordt, als je het ding uit een vliegtuig laat vallen zonder opdracht tot "boem" gebeurt er niets.

  http://people.howstuffworks.com/nuclear-bomb5.htm

  Uitleg hoe een "simpele" nuke werkt.
 • ja maar dan is het wel in eens een grote BOEM in de lucht, wat natuurlijk voor een tijd nogal onveilig blijft… wat ook niet zo prettig is (zeker niet als het om bijv Zeewater gaat….das al heel slecht)
 • En jij denkt dat ze die zomaar even neerschieten boven hun eigen grondgebied terwijl ze een A-Bom aan boord hebben… Lijkt me niet echt realistisch, helemaal niet als ze een slimme vliegroute kennen.

  Ja ? de geallieerde luchtvloot heeft geen gelijke in de wereld.

  Niet eens een land wat in de buurt komt…
 • Ik denk dat ze gewoon dat ding uit de lucht knallen hoor.
  Waarschijnlijk is hij al gespot ergens op zee en word hij daar neergehaald en ontploft in de zee.
  En ze kennen heus geen veilige route Amerika houd Iran en Irak goed in de gaten denk niet dat er een mogelijkheid is om er ongemerkt langs te komen.
 • Nee, ik weet ook wel dat je die niet zo ff kan afschieten vanaf Irak naar de andere kant van de wereld. Maar als jij zo'n bom hebt en kan maken, dan heb je ook wel de mogelijkheden om die bom aan de andere kant van de wereld tot ontploffing te brengen denk ik. En sowieso Engeland ofzo lukt denk ik nog wel. Je kunt ze ook onder een vliegtuig hangen ofzo.

  Feit

  raketten van irak konden de UK niet bereiken.

  Feit

  een iraaks vliegtuig zou eerst over een 10 - 15 navo landen heen moeten vliegen voor het bij de UK was om zijn bom af te gooien

  Speculatie

  Ik betwijfel of irak zware bommenwerpers heeft en of deze genoeg benzine hebben om het uberhaupt tot de UK te halen, laat staan de USA want dan is zown vliegtuig al 3000x afgeschoten voor het ook maar in de buurt komt.


  En jij denkt dat ze die zomaar even neerschieten boven hun eigen grondgebied terwijl ze een A-Bom aan boord hebben… Lijkt me niet echt realistisch, helemaal niet als ze een slimme vliegroute kennen.
 • Feit

  raketten van irak konden de UK niet bereiken.

  Feit

  een iraaks vliegtuig zou eerst over een 10 - 15 navo landen heen moeten vliegen voor het bij de UK was om zijn bom af te gooien

  Speculatie

  Ik betwijfel of irak zware bommenwerpers heeft en of deze genoeg benzine hebben om het uberhaupt tot de UK te halen, laat staan de USA want dan is zown vliegtuig al 3000x afgeschoten voor het ook maar in de buurt komt.

  Ja, mja, als jij atoomwapens kan bouwen, dan kan je ook echt wel een manier vinden om zo'n bom in een doel land te krijgen hoor. Denk je echt dat Syrië een atoombom gaat bouwen, daar miljoenen tegenaan gooit, maar dan als die bom klaar is, niet de mogelijkheid heeft om hem te gebruiken omdat ze alleen korte afstandsraketten hebben? Die gaan dan echt wel een lange afstandsraket bouwen oid.

  Het proleem is aan uranium te komen dat zo hoog verrijkt is dat het voor een bom gebruikt kan worden, schijnt nogal moeilijk te krijgen te zijn.
  Ja, maar het moeilijkste is dus die uranium zo verrijken. Die installaties die je daarvoor nodig hebt, zijn vrij lastig te bouwen enzo.

  Enige waar je je idd zorgen over kunt maken is als zown gek een abom of biologische wapens zou krijgen, dan nog betwijfel ik of zown land erg lang bestaat…. de grootmachten van deze wereld zijn niet gek…
  Nee, ze zijn niet gek. Dus ze gaan niet zo'n oorlog beginnen als tegen Irak. Want dan heeft Syrië alle tijd om de bommen te prepareren en af te schieten ofzo. Ik weet wel zeker dat ze er alles op alles zetten om geen oorlog aan te hoeven gaan. Net als USSR en USA in de koude oorlog. Die wilden ook een echte oorlog vermijden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren