1. The Revival of the InsideGamer Muziekquiz!!

Re: The Revival of the InsideGamer Muziekquiz!!

Het is trouwens Gotta Go Home van Boney M, niet Carry Me Home!

Nieuwste quiz is te moeilijk :(
 • Het is trouwens Gotta Go Home van Boney M, niet Carry Me Home!

  Nieuwste quiz is te moeilijk :(
 • Landslide
 • Oh my god, die nummer 1… Is het heel slecht dat ik meteen weet wie het zijn + welk nummer het is? :P
 • 3 heb ik ook ja.
 • Dat was ik, maar ik ken er geen één :)
 • Fock, die eerste is natuurlijk de Staat.. Dat ik daar niet op kwam. Voor de rest nog best aardig gedaan.
 • Je hebt me wel zes punten gegeven maar mijn naam staat niet onder The Black Keys ;)

  En Cuby is op zich wel een bekende naam binnen bepaalde kringen. Maar niet bepaald een classic te noemen imo.
 • All That Remains. Echt, Jeroen, je gokt dat de rest Insomnium is, maar in plaats van dit nummer open te laten gok je ATM. Knuppel XD
  ^_^'

  Oh, en Hugh Laurie had ik kunnen weten eigenlijk
 • 1 en 10 wist ik. 3 had ik moeten weten.
 • Closer luister ik niet heel vaak inderdaad. Herkende het wel though, maar kon er niet opkomen :(
 • En het bleven er bij 3, achwell bijna alles geraden. :)


  [size=4]Muziekquiz antwoorden[/size]

  1.Daft Punk – One More Time
  Thud aan de Daft Punk, weird. Is dan ook een nieuwe toevoeging aan mijn muziekbibliotheek. Ik zag namelijk zijn music videos van een aantal nummers van het album Discovery. Daarna heb ik het album gedownload en ook de bijbehorende film, echter had ik nog niet echt tijd om alles te doorlopen. One More Time is wel een nummer dat iedereen gehoord heeft, ik herkende het ook meteen. Ironisch dat het ook op deze quiz kan slaan. Anyway dit is het eerste nummer van het album Discovery en omdat ik lui was ook het eerste nummer in deze quiz.
  Goed: FireMan.EXE, Limoenlichtje, Linius Pallitax
  Fout: -

  2. Queen – Another One Bites The Dust
  Een inkoppertje. De grootste hits van Queen kent iedereen wel. Dit was een mooi nummer om de quiz mee op te bouwen. Another One Bites The Dust staat op nummer 2 in een compilatie album(inderdaad ik heb niet de losse albums, boe).
  Goed: FireMan.EXE, Limoenlichtje, Linius Pallitax
  Fout: -

  3. Depeche Mode – Strangelove
  Ik had niet echt verwacht dat hier problemen mee zouden zijn, blijkbaar dus wel. Het is dus van Depeche Mode, naast Personal Jesus, Policy of Truth en Enjoy The Silence hebben ze ook andere nummers ver voor dat album gemaakt die bekend zijn, maar blijkbaar vergeten. Ik heb het dan over Music For The Masses, wat een doorbraak bleek te zijn voor Depeche Mode. Strange Love is nummer 3 op dat album. Je hoort het nummer ook nog wel in reclames terug. En srsly Micheal Jackson??????
  Goed: -
  Fout: FireMan.EXE(Micheal Jackson)

  4. Bonnie Tyler – Total Eclipse of The Heart
  Ook nieuw in thud’s lijst is dit nummer. Een prachtig nummer, ookal zou je ervoor schamen om er een cd van te hebben. Gelukkig heb ik dat niet. Het is een echte classic en ik had maar besloten deze erin te zetten. Nummer 4 op het album Faster Than The Speed of Night. David Bowie is echt fout overigens…
  Goed: Limoenlichtje
  Fout: FireMan.EXE(David Bowies)

  5.The Seatbelts – Bad Dog No Biscuits(Live)
  Ik had niet echt verwacht dat iemand deze wist, maar /care hij moest er gewoon in. Prachtig jazz/experimental nummer van The Seatbelts. Dit nummer is te horen in de anime Cowboy Bebop, wat inmiddels bekend moet zijn. Anyway hij staat op een album met live nummers van de anime. Yoko Kanno is het meesterbrein achter The Seatbelts, ze heeft alle nummers gecomposeerd. Bad Dog No Biscuits is kenmerkend door de plotselinge verandering in ritme van het begin. Daarna komt er nog een dijk van een typerend jazz stukje bij.
  Goed: -
  Fout: -

  6. The Beatles – I Am The Walrus
  Ik denk dat alles wel over de Beatles is gezegd en het behoort gewoon tot je basiskennis. Niet alleen dit album, maar ook The Beatles(White Album), Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, Abbey Road, Revolver en Rubber Soul moet je de bekende nummers herkennen. I Am The Walrus komt van The Magical Mystery Tour. Niet verwonderlijk op nummer 6 van dat album.
  Goed: Limoenlichtje, Linius Pallitax
  Fout: -

  7. Spoon – Trouble Comes Running
  Een leuke rock band in Texas waar ik best vaak naar luister is Spoon. Daarnaast een beetje variatie voor al die nummers die je zou moeten kennen. Spoon is overigens best bekend met inmiddels een dotje albums op hun naam. Trouble Comes Running is van het album Transference en is het zevende nummer.
  Goed: Linius Pallitax
  Fout: FireMan.EXE(Arctic Monkeys)

  8. Lynyrd Skynyrd – Free Bird
  Ik denk dat deze inmiddels al heel vaak hier is langs gekomen, maarja dat maakt toch niet uit. Lynyrd Skynyrd had hele toffe nummers gemaakt en Free Bird heeft een hele sicke gitaar”solo” die heel erg herkenbaar is. Een echte classic en staat op nummer 8 op hun album Pronounced Leh Nerd Skin Nerd.
  Goed: FireMan.EXE, Limoenlichtje
  Fout: -

  9. Joy Divison – Decades
  Ik kan natuurlijk niet alleen maar weggevertjes in de quiz stoppen vandaar dat ik gewoon een nummer heb genomen van Joy Division op het album Closer, wat blijkbaar veelal wordt overgeslagen. Niemand had hem goed en dat vrij jammer, aangezien Decades een mooi nummer is en je zeker Joy Division erin terug hoort. Nummer 9 op het album Closer, niet vergeten dus!
  Goed: -
  Fout: -

  10. R.E.M. – Man on The Moon
  Ja, een tijdje terug nog in het nieuws over het feit dat R.E.M. na 30 jaar spelen ermee stopte. Vandaar dat ze erin zitten, Man on the Moon is heel bekend nummer van ze. Maar ik heb het uiteindelijk als classic gekozen, omdat het track 10 was van het album Automatic For People. En iedereen wist ook wel dat het hier om R.E.M. ging door Micheal Stipe’s stem.
  Goed: Limoenlichtje, Linius Pallitax, FireMan.EXE(1/2 pt)
  Fout: -

  11. The Vapors – Letter From Hiro
  Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik fan ben van The Vapors. Dus ik had besloten om deze terug te laten keren als bonus. Dit was dan ook nummer 11 op het album New Clear Days. The Vapors waren een bandje die 1 grote hit hadden gehad, namelijk Turning Japanese. Die later nog gecovered werd met Kirsten Dunst die cosplayend door de straten van Akihabara liep.
  Goed: -
  Fout: FireMan. EXE, Limoenlichtje (Allebei “Japanse shit”)

  Scores na ronde 9:

  Limoenlichtje – 6
  Linius Pallitax – 5
  FireMan.EXE – 7/2 = 3.5
  THUD!! - 14.5/3 = 4.5

  Totaal na 9 rondes:

  Fredje3112: 40
  Limoenlichtje: 35
  FireMan.EXE: 29.5
  Linius Pallitax: 25
  Wexxle: 13,5
  Jules: 14,5
  Stijn: 12,5
  Thud: 12,5
  Shining: 11,5
  Zhero: 6
  Cubemania: 4,5
  Mephisto_NL: 3
  Stroopwafelstroop: 1

  Ok, wie sluit deze prachtige revival quiz af 8]?
 • Inmiddels 3 inzendingen, ik ga er nog wel wat bij typen, ik hoop dat er nog 1 of 2 inzendingen bij komen eigenlijk, maar dat zal wel niet. Uiterlijk donderdag zie je de resultaten :P.
 • OH! Straks twee! :P
 • Ik heb maar 1 inzending…
 • [size=4]MOESIEKQUIZZERT[/size]


  Opmerking: Plaatjes zijn random van mijn afbeeldingen gehaald. Mocht je de artiest weten, dan is het gemakkelijk na te gaan door naar de quiz en het album te kijken. Bedenk zelf die eigenschap en dan zie je ook waarom die classic een classic is. Moet te doen, succes!
 • Oeh, vijf inzendingen. Valt me nog mee :P


  1. Spin Doctors – Two Princes
  We beginnen deze ronde met wat 90’s nostalgie in de vorm van de Spin Doctors. Dit nummer was natuurlijk een grote hit over ongeveer de hele wereld en zorgde voor flink wat exposure voor deze alternatieve rock band. Echter viel die exposure daarna vrijwel meteen weer weg, aangezien geen enkel ander nummer van ze zo’n grote herkenbare hit is geworden als Two Princes.
  Geraden door: FireMan.EXE, Linius Pallitax, Zhero, Fredje3112
  Fout: /

  2. SunStroke Project & Olia Tira – Run Away
  Ah, het Eurovisie Songfestival. Als er één programma is die de absolute lower class van muziek laat zien is het wel dit. Tuurlijk, heel af en toe duikt er een Abba op, maar dat gebeurt maar eens in de 20 jaar. Echter is het Eurovisie Songfestival wel goed voor één ding en dat is het verzorgen van hilarische, over-the-top performances, zoals deze. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de saxofonist met zijn awesome dance moves direct na het uitzenden van het Songfestival is verheven tot meme status en nu door het leven gaat als de “Epic Sax Guy”. Een noemer die de band overigens compleet omarmt, want ze brachten dit jaar een single uit genaamd (jawel) Epic Sax.
  Geraden door: Fredje3112
  Fout: Roemeens Hitje (FireMan.EXE) - Ook geen halve punt, want het was Moldavië :'D

  3. The Muppets – Shiver My Timbers
  Oké, dit was een beetje een weggevertje door de lyrics erin te stoppen, maar ik moest hem er gewoon in doen. The Muppets Treasure Island is nog steeds één van mijn favoriete kinderfilms of all time aangezien het perfect het verhaal van Schateiland en de humor van The Muppets combineert. Oh, en Tim Curry speelt Long John Silver en Tim Curry is altijd awesome. De soundtrack van de film was gecomponeerd door niemand anders dan Hans Zimmer (die later ook mee zou werken aan de soundtrack van Pirates of the Carribbean) en levert, zoals je uit deze track ook al kan ophalen, de nodige bombast.
  Geraden door: Linius Pallitax, Fredje3112
  Fout: Yohooo (FireMan.EXE)

  4. The Boomtown Rats – I Don’t Like Mondays
  Zoals Ferdi al wijs opmerkte in zijn reactie zingt Bob Geldof inderdaad extreem vals op dit nummer. Maar ach, dat verandert niks aan het feit dat ik het een tof nummer vind. Die piano intro alleen al is supervet en de rest van het nummer is dan wel extreem cheesy, maar daardoor ook weer zeer awesome (en het is niet half zo cheesy als een paar andere nummers die hierna nog komen).
  Geraden door: Linius Pallitax, Fredje3112
  Fout: David Bowie (FireMan.EXE)

  5. Paul Engemann – Scarface (Push It to the Limit)
  Dit nummer zou mensen die Scarface hebben gezien bekend moeten voorkomen, aangezien dit nummer één van de kroonnummers is van de soundtrack en vrij prominent voorkomt in de film in een montagescène over Tony Montana’s rise to fame. Dit nummer is echt zo’n voorbeeld van een nummer waarvan je direct hoort dat het uit de 80’s komt, aangezien het alle brouhaha bevat dat een goed pop/rock nummer in de 80’s moest bevatten. Synthesizers? Check. Tekst over hoe je je best moet doen om het te maken in het leven? Double check. Vrouwelijke backing vocals? YES! Het heeft nog net geen saxofoon solo.
  Geraden door: FireMan.EXE, Zhero, Fredje3112
  Fout: /

  6. Meat Loaf – I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That)
  Nog een ontzettend cheesy nummer! Deze keer uit de 90’s, hoewel Meat Loaf (mede dankzij Jim Steinman) al die jaren nog steeds redelijk de late 70’s/early 80’s mentaliteit heeft behouden in zijn nummers. Dit 12-minuten durende (7 in bovenstaande video) epos voelt zoals veel Meat Loaf tracks aan als een klap in de maag met awesomeness. Heftige piano-intro? Zeer emotioneel, over-the-top gebrachte zang? Een vrouwenkoor als backing vocals? Dit nummer heeft het allemaal and we love it for that.
  Geraden door: FireMan.EXE, Fredje3112
  Fout: /

  7. REO Speedwagon – Keep On Loving You
  En we blijven lekker doorgaan met de foute, cheesy nummers met de band REO Speedwagon. Kennelijk zat dit nummer in GTA: Vice City, wat natuurlijk kan helpen op dit forum met het herkennen van het nummer. Maar ik ken het natuurlijk niet daarvan. Nee, vroeger was ik helemaal weg van foute 70’s en 80’s ballads en dan kan dit nummer niet ontbreken natuurlijk. REO Speedwagon is een prime example van een 80’s stadium rock band, aangezien hun hele oeuvre bestaat uit cheesy love ballads en cheesy hard rock songs.
  Geraden door: Fredje3112
  Fout: Velvet Revolver (FireMan.EXE)

  8. Men Without Hats – Safety Dance
  Deze band bracht ons in de 80’s drie wijsheden. Ten eerste: Mensen zonder hoeden zijn minstens net zo awesome als mensen met hoeden. Ten tweede: Dansende dwergen in Middeleeuwse kledij maken elke videoclip beter. Ten derde: We mogen dansen, zelfs als onze vrienden niet willen dansen. Want als onze vrienden niet dansen, wel, dan zijn ze niet mijn vrienden.
  Geraden door: FireMan.EXE, Fredje3112
  Fout: /

  9. T. Rex – 20th Century Boy
  Mark Bolan wordt ook wel gezien als één van de prinsen van de glam rock van de jaren 70. En aan dit nummer te zien is die term geheel verdiend. 20th Century Boy is een waar anthem van de glam rock en wordt vaak gezien als één van de beste rocknummers van de 70’s. Helaas is Mark Bolan veel te vroeg overleden, aangezien T. Rex een best awesome groepje was. Gelukkig hebben we tracks als deze om hem aan te herinneren.
  Geraden door: THUD!!
  Fout: Eagles of Death Metal (FireMan.EXE)

  10. The Dandy Warhols – Bohemian Like You (Classic)
  We eindigen deze quiz op dezelfde manier hoe we begonnen, met een beetje 90’s nostalgie. The Dandy Warhols zijn ook zo’n typische one hit wonder band. Naast dit nummer vergaarden ze echter ook nog wat bekendheid in de 90’s met een documentaire genaamd “DiG!”. Hierin werd het verhaal verteld van twee onbekende underground Amerikaanse bands (The Dandy Warhols en The Brian Jonestown Massacre) en het verzuren van de relatie door het feit dat The Dandy Warhols een grote hit scoorden en de wereld over tourden als gevolg daarvan. The Brian Jonestown Massacre heeft trouwens mogelijk wel de laatste lach, want de theme song van Boardwalk Empire is een Brian Jonestown Massacre nummer.
  Geraden door: FireMan.EXE, Linius Pallitax, Zhero, Fredje3112
  Fout:

  11. Burial - Archangel (Bonus)
  Burial is één van de meest geprezen dubstep producers ooit… en helaas heeft niemand ooit van dit genie gehoord. En ja, ik kan je al horen zeggen: “Maar Limoen, dit is helemaal geen dubstep, er is geen wobble zoals bij Skrillex!” En tegen deze personen zeg ik: “Fuck wobbles en fuck Skrillex, dit is echte dubstep!” Ohja, Burial en labelgenootje Four Tet hebben een nummer opgenomen met Thom Yorke, wat hem extra awesome maakt.
  Geraden door: /
  Fout: /

  Fredje3112: 40
  Limoenlichtje: 29
  FireMan.EXE: 26
  Linius Pallitax: 25
  Wexxle: 13,5
  Jules: 14,5
  Stijn: 12,5
  Shining: 11,5
  Thud: 8
  Zhero: 6
  Cubemania: 4,5
  Mephisto_NL: 3
  Stroopwafelstroop: 1
 • Ik moet hem toch iets korter maken, was blijkbaar te groot geworden voor ig :P.
 • Ik heb m'n wiskundeskills ff bovengehaald en de puntentelling geupdate (graag gedaan Jules!):

  Fredje3112: 31
  Limoenlichtje: 24,5
  FireMan.EXE: 21
  Linius Pallitax: 21
  Wexxle: 13,5
  Jules: 14,5
  Stijn: 12,5
  Shining: 11,5
  Thud: 7
  Cubemania: 4,5
  Mephisto_NL: 3
  Zhero: 3
  Stroopwafelstroop: 1
 • BUMPJE
 • Nou, het gros van de nummers is alweer geraden hoor :lol:

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren