1. The Tree of Life

Re: The Tree of Life

Eh, compucas… je zegt dat het je er om gaat hoe een acteur zijn rol speelt. Dat doet Pitt goed zeg je, en dat arrogante hoort bij hem. Dan kan ie rollen waarin arrogantie ongepast is dus per definitie niet spelen.

Mee eens?

Er zijn heel veel filmkarakters die gespeeld dienen te worden zonder arrogantie, dat past niet bij ze.

Ook mee eens?

Voor beiden: indien nee, waarom niet?
 • Eh, compucas… je zegt dat het je er om gaat hoe een acteur zijn rol speelt. Dat doet Pitt goed zeg je, en dat arrogante hoort bij hem. Dan kan ie rollen waarin arrogantie ongepast is dus per definitie niet spelen.

  Mee eens?

  Er zijn heel veel filmkarakters die gespeeld dienen te worden zonder arrogantie, dat past niet bij ze.

  Ook mee eens?

  Voor beiden: indien nee, waarom niet?
 • Ik had wel wat leuke interpretaties van de film gevonden die veel van de aanwezige beelden in de film verklaren en alles een stuk logischer maakt (imo ook mooier)

  Ik moet de film zeker nog een keer kijken voor ik alles begrijp maar dit heeft mij al een heel eind op weg geholpen, er zijn natuurlijk wel meerdere interpretaties mogelijk maar vond dit zelf een van de mooiste
 • Ik heb hem gezien gister avond. Vind het een goede film maar niet super. De beelden zijn echt fenomenaal. Weinig dialogen maar wel erg mooie voice overs.
 • Heb van een betrouwbare bron gehoord dat het een meesterwerk is. Ga er vanavond heen, ben benieuwd…
  Cedrooooo
 • Heb van een betrouwbare bron gehoord dat het een meesterwerk is. Ga er vanavond heen, ben benieuwd…
 • Pathé in Amsterdam gaat hem sowieso wel draaien. De City en Tuschinski in ieder geval. Munt en Arena hebben geloof ik nooit 'PAC' films in hun aanbod.
 • Ik ben erg benieuwd naar deze film, alleen vraag ik me af wat voor een release het zal krijgen in de Nederlandse bioscopen. Ik hoop gewoon in iedere Pathe of JT of welke keten dan ook, maar zie het wel weer gebeuren dat ik naar zo'n arthouse bios toe moet voor deze film, zo'n bioscoop met van die gare houten stoelen.
 • Haha nice.
 • Lol. Het publiek was niet zo positief, maar die Gouden Palm is binnen :P

  Overigens scoort ie op IMDb ook goed.
 • [size=3]Gouden Palm voor The Tree of Life van Terrence Malick.[/size]
  :D
 • Voor wat het waard is: atm vier negens en een tien; http://www.metacritic.com/movie/the-tre ... ic-reviews

  FFFUUU Cannes-publiek :7
 • Het ''grote publiek'' en veel recensenten vonden The New World ook maar niks toen hij uitkwam. En zie wat voor een instant classic dat bleek te zijn… Recensies schrikken mij echt niet af.
 • Typische Malick film dus zo te horen :)
 • Maar ik denk ook niet dat de mensen die op Cannes zijn, tot het grote publiek behoren. Met zulke films is gewoon altijd het risico dat een filmmaker te ver doorschiet.

  Enfin we zien het vanzelf wel. Wie weet valt het reuzemee :). Het concept film met weinig dialoog vind ik altijd wel interessant.
 • Schijnbaar waren er toch mixed reviews van Cannes, zowel erg positief als erg negatief

  Het is gewoon geen film voor het grote publiek, volgens wat reviews op imdb heeft hij nauwelijks dialoog of een duidelijk plot, maar wel weer diepgaande thematiek.

  Het is dus maar net of je dat erin ziet of niet i guess
 • Spijtig, ben benieuwd naar meer recensies als ie uit is.
 • Oei oei :(
 • Nu.nl over de screening van de film op Cannes:

  Hoogtepunten zijn de schepping, die de regisseur er onder veel koorgezang in een kwartier doorheen pompt, en een blije montage van het gelukkige gezinsleven onder de klanken van de Moldau van Smetana. Daarna gaat het helaas bergafwaarts met de film, die na de screening ook boegeroep moest incasseren.

  Hmmm.
 • @NuclearGoat

  Helemaal mee eens, beide vragen. Er zijn rollen waar hij zeker niet voor geschikt is. Maar dat maakt voor mij de rollen waar hij wel voor geschikt is niet minder. Brad straalt naar mijn mening iets uit wat veel andere goede acteurs, die zeer geschikt zijn voor bijvoorbeeld kwetsbare rollen, op hun beurt niet hebben. En binnen dat arrogante heeft brad een aantal uiteenlopende types overtuigend neergezet. Er zijn natuurlijk acteurs die een groter bereik hebben in mogelijkheden (ondanks terugkerende herkenbaarheden, wat logisch is). Ik beweer ook niet dat Brad de beste acteur is die werkelijk alles kan spelen ofzo, maar hij blijft een van mijn favorieten omdat hij in hetgeen wat hij neerzet gewoon erg goed is. Burn after reading heb ik overigens nog nooit gezien, dus ik geloof je standpunt daarin wel.

  Maargoed, de benchmark is gezet, ik ben een film leek :P Mischien komt het omdat ik het afgelopen jaar voor mijn doen relatief weinig films heb gekeken.
 • Als je Brad Pitt echt bij de erg goede acteurs rekent, dan schat ik in dat je nog niet veel filmkennis (en dus kennis van acteurs/actrices) hebt (i know, klinkt arrogant en elitair, niet zo bedoeld though).
  Ohja, dus als ik wil weten of iemand verstand van film heeft vraag ik gewoon of hij Brad Pitt een goed acteur vind?
  Exact, nu heb je 'm door :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren