1. Tide-Line Blue

Re: Tide-Line Blue

Soort uiteenzetting? =P

Ik wil gewoon een sterk verhaal met een goede plot en ontwikkeling van karakters. Liefst een beetje complex, maar het moet nogal wel logisch en te begrijpen zijn. Ze moeten speciale gevoelens opwekken, wat je net bij Last Exile heb.

Leuke serie XD
 • Soort uiteenzetting? =P

  Ik wil gewoon een sterk verhaal met een goede plot en ontwikkeling van karakters. Liefst een beetje complex, maar het moet nogal wel logisch en te begrijpen zijn. Ze moeten speciale gevoelens opwekken, wat je net bij Last Exile heb.

  Leuke serie XD
 • Ik vind juist dat je door bepaalde dingen open te laten in zekere zin veel beter neer kunt zetten wat je bedoeld. Juist als je het de kijker precies voorschoteld is het vaak mwa-mwa. Het idee van de serie is ook een nieuw-begin en een beetje wereldbeeld en mensbeeld enzo neerzetten en niet een kinderboekje waarin jantje uiteindelijk bij zijn moeder terugkomt nadat hij de zandbak heeft veroverd.

  Het is wel goed als ze er even "the end" achteraan zetten though.
 • Mwa, als we niet overal een antwoord krijgen vind ik het niet compleet. Zelfde met Last Exile, we wisten daar ook niet echt alles, maar het einde was wel prachtig gedaan. Soms is het misschien wel beter om aan onze fantasie over te laten gaan, maar ik wil liever een verrassing of twist. Want dat open einde kan namelijk overal worden toegepast en bovendien had het nog zoveel potentie ook. Jammer…=P
 • Hij heet Tean of Teen bedenk ik me nu, beetje stomme naam ook. Maar weet nog steeds niet wat je met je vragen bedoeld; wat er in de toekosmt gaat gebeuren? Wat je denkt dat er gebeurd is? Je krijgt geen antwoord in de serie ..:p Wat ik overigens wel sterk vind, soms is zo'n open einde vrij zwak, omdat je dan ziet dat de schrijver geen idee had hoe het af moest lopen, maar soms is het gewoon beter om zoiets aan mensen hun eigen fantasie over te laten.

  Zaten volgens mij geen gaten in het verhaal. ;/
 • 1) Ik bedoelde meer van hoe zit het nu met de kaart?> XD
  2) Eigen weg, wordt ie boer ofzo :P?
  3) En nu is hij in Hawaii?

  Maja lol, zo te zien zitten er nogal veel gaten in het verhaal.

  Ps: Ik heb verkeerd getyped, die Teel vind ik juist irritant. Keel is cool ^^D
 • Ik heb deze al een tijd geleden gezien op een ander forum, volgens mij heb ik hem al binnen, ik ga het morgen bekijken, het schijnt best wel goed te zijn. Zowiezo spreekt het verhaal mij wel aan, genoeg mee te rommelen, nu alleen maar af wachten.
 • Die eerste vraag suggereerd dat je het eerst wist, maar de tweede en derde krijg je in de serie geen antwoord op, dus weet niet precies wat je wil ^^'

  Ik vond juist Teel zn duffe kop irritanter dan Keel die duidelijk wat ontwikkelingen doormaakte. Maar het was niet echt vernieuwend ofzo. De setting was wel gaaf tho.

  *spoilers*
  Kaart is gemaakt door de pa van de tweeling
  Die bljiven gewoon op aarde ( " ze gaan hun eigen weg" )
  Gould is ontsnapt door zijn nep-kernkoppen
  */spoilers*
 • Isla was gewoon kawaii, net zoals die babytje =D

  Over het verhaal. Volgens mij was het allemaal goed afgelopen, de (slechte) mensen hadden Gould uiteindelijk toch geholpen. En voor de rest, ehh ik ben het vergeten, dus het is een beetje zinloos om te discusseren :lol: Het was waarschijnlijk niks bijzonders. Maar goed, ik vond de humor wel cool en daarom bleef ik het volgen, alleen de broer van Teel was nogal irritant na mate de tijd 8|

  1) Hoe zat het ook al weer met de world map?
  2) Hoe zat het met de broertjes & Isla, gingen ze in space of begonnen ze allemaal een eigen leven te leiden?
  3) Was Gould nou nog door de UN opgepakt?

  Lol, ik ben echt alles vergeten -_-'
 • Of op zijn minst 13 afleveringen, ik heb een maand lang steeds weer gekeken of er niet toch een dertiende ep kwam, omdat ik het nog niet helemaal af vond. Goed, ze laten het einde open, maar dit is wel erg open, je zou het verschil niet merken als ze halverwege gestopt waren.

  SPOILERS (ja ik ben te lui om het in wit te doen)

  Maar het verhaal op zich was wel interessant. Als je er over na gaat denken; hoe Gould ook wil dat de wereld vrede kent en hoe hij probeert de gemeenschappelijke factor te zijn die de landen bij elkaar brengt, zodat zij onderling in vrede kunnen leven, onder zijn dreiging, waar hij invloed op heeft, waardoor hij nooit echt iets slechts doet.

  Of hoe er blijkbaar veel vertrouwen word gesteld in de kinderen, dat was wel aardig, maar nogal idealistisch.

  Wat ik wel erg sterk vond is dat de serie niet krampachtig probeert alles af te ronden, veel series gaan daar de fout in. De vader ging niet dramatisch dood, je kreeg niet letterlijk te zien hoe het allemaal toch wel goed kwam, de slechterik was niet zon "HAHAHAH IK SCHIET IEDEREEN DOOD"-iemand en iedereen had zijn eigen, niet minder-ware visie op hoe dat ze de wereld moesten herbouwen.

  En Isla was natuurlijk best okay, met haar nijntje-taal wijze opmerkingen die best ontroerend konden zijn.

  Valt eigenlijk best veel over de serie te zeggen.:)
 • De combinatie van humor en actie maakte het zo anders van de rest, en verder vond ik de realistische details zoals Euro muntjes wel leuk gedaan. Alleen toch vind ik het einde een beetje zwak, vooral het verhaal. Er kon gewoon veel meer in, waarom hadden ze in godsnaam niet gewoon 26 afleveringen gedaan?!! Zo konden de karakters ook nog beter worden uitgewerkt en dan met name Isura en Aoi. Maar goed, het is wat Chris zegt, wel leuk om te volgen, omdat je standaard een goede show op tafel krijgt, maar echt een must is het niet :)
 • Vreemd, er is hier niet meer gepost sinds de serie is afgelopen, terwijl het volgens mij toch echt een goede serie was. Ookal vond ik 12 niet echt een afsluitende aflevering, ondanks dat ik hem helemaal heb gekeken, was ik nog in de veronderstelling dat er nog een aflevering kwam, ookal was het wel enigsinds afsluitend.

  Maar goed, al met al een redelijk leuke serie, goede combinatie van humor en actie, het was spannend, er zaten goede karakter ontwerpen in (zoals al eerder gezegt, geen perfecte karakters enzo) en het werd redelijk afgesloten. Niet heel bijzonder, maar zeker leuk om een keer gezien te hebben.

  Hopen dat het bumpje zorgt dat mensen de batch even downloaden.=)
 • Dit bedoel ik… Een review waarin staat dat de serie visueel gezien niet al te best is, kan ik al niet serieus nemen. Visueel gezien is Please Teacher! niets minder dan geweldig. Character-designs zijn erg mooi (en dan heb ik het nog niet eens over Miss Kazami <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />) , omgevingen en achtergronden zijn erg gedetailleerd, animaties verlopen soepel, etc.

  Maar ok, er zullen dus idd ook mensen zijn die de serie nix vinden. Toch raad ik fans van anime als Oh My Goddess!/Ah! My Goddess OAV/Movie/TV deze anime ten zeerste aan.

  Om toch nog iets ontopic te zeggen: <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Ben nu wat eps aan het downen, zal ze binnenkort eens gaan kijken

  Visueel kan het wel goed zijn, maar het is zijn mening en aangezien de lengte of de review kan je het wel serieus nemen, aangezien alles goed is onderbouwd. Althans de meeste dingen :) Ik heb OMG (lol) enzo niet gezien….

  Ontopic: Je vindt het vast wel leuk :)
 • Dit bedoel ik… Een review waarin staat dat de serie visueel gezien niet al te best is, kan ik al niet serieus nemen. Visueel gezien is Please Teacher! niets minder dan geweldig. Character-designs zijn erg mooi (en dan heb ik het nog niet eens over Miss Kazami :P) , omgevingen en achtergronden zijn erg gedetailleerd, animaties verlopen soepel, etc.

  Maar ok, er zullen dus idd ook mensen zijn die de serie nix vinden. Toch raad ik fans van anime als Oh My Goddess!/Ah! My Goddess OAV/Movie/TV deze anime ten zeerste aan.

  Om toch nog iets ontopic te zeggen: :P

  Ben nu wat eps aan het downen, zal ze binnenkort eens gaan kijken
 • Onigai Teacher (schijnt matig te zijn)

  Nou ben ik me toch benieuwd van wie je dat gehoord hebt :P

  Ik kan me werkelijk geen enkele serieuze review voor de geest halen waarin Onegai Teacher/Please Teacher! laag scoort. Verder ken ik alleen maar mensen die er toch op zijn minst van hebben genoten, zelfs als het hun genre niet was.

  Magut, dit is offtopic geloof ik
 • Ik vind shuffle geen crap hoor, is een best sterke humor serie met een aardige insteek, leuke karakters en niet te clichematige romantische momenten die bij mij wel in de smaak vallen.

  Maar kwalitatief gezien is deze serie misschien wel beter, in ieder geval serieuzer en daardoor is het gemakkelijk om hem als beter te zien. Er zitten erg sterke morele dilemmas in, vind ik, en ik denk dat ze daar nog veel mee kunnen en gaan doen. Dat maakt het des te interessanter.

  De humor maakt de serie wat lichter, waardoor de zware dingen minder opvallen. Maar als je nadenkt over het principe van Gould vs general dinges dan zitten er zeker wel diepe gedachten in.

  Kijkt Mr Legendary deze serie al? Wellicht kan deze topic wat politiekelinksheid gebruiken<img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />

  Lol….

  Misschien geen crap, maar het komt omdat ik ook andere anime klaar heb liggen en dan is tijd opeens zo kostbaar geworden en dan haak ik anime sneller af, vooral als ze niet zo bijzonder zijn. Onigai Teacher (schijnt matig te zijn), Air, Bleach, Kimi Ga Nozomu Eien, Kiddy Grade (schijnt een kloon van vandread te zijn), Yakitate! Japan en Tsukehime liggen allemaal klaar (wat zou jij doen XD)

  Humor van shuffle vond ik alles behalve bijzonder, het verhaal is simpel en ik zie niks bijzonders in wat er allemaal kan gaan gebeuren. Daar in tegen heeft het verhaal van Tide Line Blue veel meer potentie en het is bovendien veel interessanter, ook over diepgang gesproken is shuffle echt poep. Ze zijn niet te vergelijken, maar qua humor aspect slaagt Tide Line Blue ook aardig goed in, dus dat is zowiezo een plus. De karakters zijn interessant, keel en die moeder etc..

  Ik hoor dat er maar 13 epsiodes zijn 8|
 • Ik vind shuffle geen crap hoor, is een best sterke humor serie met een aardige insteek, leuke karakters en niet te clichematige romantische momenten die bij mij wel in de smaak vallen.

  Maar kwalitatief gezien is deze serie misschien wel beter, in ieder geval serieuzer en daardoor is het gemakkelijk om hem als beter te zien. Er zitten erg sterke morele dilemmas in, vind ik, en ik denk dat ze daar nog veel mee kunnen en gaan doen. Dat maakt het des te interessanter.

  De humor maakt de serie wat lichter, waardoor de zware dingen minder opvallen. Maar als je nadenkt over het principe van Gould vs general dinges dan zitten er zeker wel diepe gedachten in.

  Kijkt Mr Legendary deze serie al? Wellicht kan deze topic wat politiekelinksheid gebruiken;)
 • Deze serie is zeker wel van de betere, shuffle en al die crap wil je echt niet hebben. Ik heb het toch er met epsiode 5 gezien, het is niet bijster bijzonder, maar wel een goede serie. De humor is ook wel leuk gedaan tussen de serieuse stukjes, zo is het niet super serieus of grappig, maar gewoon tussen in. Bovendien zijn de sommige kleine dingen wel leuk gedaan, zoals VN en euromuntjes etc.
 • Dit topic verdient wel een trapje.

  De serie blijft leuk, vind het zelf nog niet heel bijzonder, maar de setting is goed en de insteek is ook sterk. Er zit een moraal in en de humor houd ook aan. Op zich is elke aflevering de moeite geweest, maar je krijgt echt het idee dat er een heleboel achter zit dat je nog niet weet (hoewel je een aardig deel al kunt voorspellen op het moment).

  Benieuwd naar de volgende ep. En ik vraag me ook af of de serie nog iets serieuzer word of niet.
 • Epsiode 2 was wel leuk, ik vind de humor tussen de serieuse situaties soms wel leuk, wel droog dat de baby al zoveel haar heeft :P

  Btw de OP doet pijn aan mijn oren 8|
 • Inderdaad een erg goede eerste aflevering. Dit lijkt mij de meest intressante anime die ik heb gezien van alle nieuwe anime van dit seizoen. Ik ben ook nog wel benieuwd naar de andere anime, die binnenkort hopelijk te downloaden zijn, maar deze anime blijf ik zeker volgen.

  Ik ga nu aflevering 2 zien.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren