1. Tour de France

Re: Tour de France

Kinderachtige en vooral bazige actie weer deze laatste etappe. Tot op het einde is en blijft hij The Boss. Whether you like it or not. Ik denk net als R-Type dat Discovery in de breedte een heel sterk team is. Je moet de kunde van Bruyneel niet onderschatten, dat zegt Armstrong zelfs ook.
 • Kinderachtige en vooral bazige actie weer deze laatste etappe. Tot op het einde is en blijft hij The Boss. Whether you like it or not. Ik denk net als R-Type dat Discovery in de breedte een heel sterk team is. Je moet de kunde van Bruyneel niet onderschatten, dat zegt Armstrong zelfs ook.
 • Hongerklop ja. Kan gebeuren he, elke prof heeft het wel is gehad. Armstrong ook… in (uit mijn hoofd) 2000 op de Joux-Plane. In die etappe verloor hij 2 minuten op Jan Ullrich. De etappe werd volgens mij gewonnen door Virenque.. Heras was in de hekken gedoken :)
 • Ik hoop voor hem dat het niet zo is. Als je zijn boeken hebt gelezen heeft hij de overtuiging dat als je maar hard genoeg knokt er weer bovenop komt. Ik denk dan ook dat Armstrong zich met die mentaliteit heel sterk voelt. Deze gedachte is niet altijd de waarheid, maar het is beter dan dat je het op geeft, iets wat dus Armstrong nooit zal doen.
 • Welnee man hij is 34 jaar en dat is oud voor een tour rijder.. Tijdens zijn eerste tour overwinning was ie al achter in de 20… Hij koerst al zo'n 15 jaar.

  Bovendien stopt ie op zijn hoogtepunt en gaat ie niet af zoals Indurain.

  En trouwens met een vergevordere kanker een tour winnen? o_O
 • Armstrong is gewoon goed7 keer achterelkaar vind ik wel goed jullie nie???
  Dat is goed en het is ook onmogelijk te zeggen dat het niet goed is.

  Ik zal Lance erg gaan missen in de tour volgend jaar. Maar ik vraag me nog steeds af waarom hij stopt. Ik heb een vermoeden dat de doktoren weer kanker bij hem hebben geconstateert en dat dit wellicht in een vergevorerd stadium is en dat hij nog maar een paar jaar te leven heeft. Hierdoor wil hij meer tijd besteden en leuke dingen en aan zijn gezin.

  Natuurlijk hoop ik dat dit niet zo is natuurlijk, maar ik heb wel een beetje zo'n vermoeden :S
 • Armstrong is gewoon goed7 keer achterelkaar vind ik wel goed jullie nie???
 • Als ik heel eerlijk ben heeft Lance ook niet als een held gefietst, met weinig heroiek. Leg dat maar eens naast Ali of Jordan! Natuurlijk kokketeert Armstrong uittentreure dat hij en hij alleen kanker heeft overwonnen, en deze tranentrekkerij doet het zeker goed bij de Amerikanen, maar toch…
  Daarnaast, als je de gemiddelde Amerikaan in Texas kent mag je blij zijn dat je niet meedoet met deze buitensporige godenverering. Di Luca staat nog altijd eerste in de Pro Tour en is statistisch gezien de beste wielrenner van dit seizoen…
  Helemaal mee eens!
  Maar maar ik mij nog het meeste aan erger, is dat "professionele" wielercommentaren van de NOS dit zelf ook niet even kunnen bedenken, of dat lijstje er überhaupt even bij hebben gepakt, dan hadden ze zelf kunnen zin wat een bullshit die hele lijst is….(in de top 100 stonden niet alleen G en GW Bush, maar ook hun vrouwen!!! :S maar dat terzijde)
 • Als ik heel eerlijk ben heeft Lance ook niet als een held gefietst, met weinig heroiek. Leg dat maar eens naast Ali of Jordan! Natuurlijk kokketeert Armstrong uittentreure dat hij en hij alleen kanker heeft overwonnen, en deze tranentrekkerij doet het zeker goed bij de Amerikanen, maar toch…
  Daarnaast, als je de gemiddelde Amerikaan in Texas kent mag je blij zijn dat je niet meedoet met deze buitensporige godenverering. Di Luca staat nog altijd eerste in de Pro Tour en is statistisch gezien de beste wielrenner van dit seizoen…
 • Geloof me, Amerikanen hebben echt wel andere sporters hoger in hun erelijstje staan (ik noem ook nog maar een Vince Lombardi). Dit ruikt gewoon naar doorgestoken spel, simpel optelsommetje…..:(
 • Je kunt je ook afvragen wat meer bij het ideaalbeeld past van een Amerikaan. Golven is niet bepaald een sport waarbij het zweet je bilspeelt uitdruipt en bij NASCAR ben je heel veel afhankelijk van je wagen. Wielrennen vraagt gewoon veel meer van een persoon. Maar goed, gemiddelde Amerikanen…
 • Respect voor Vino!!! _O_

  En ook respect voor Armstrong voor zijn zevende Touroverwinning, maar er moet me toch even iets van het hart. Er werd door Smeets en co. constant beweerd dat Armstrong verkozen was tot een van de top 25 Grootste Amerikanen ooit. Wat ze daar niet bij vermeldden, en wat ook wel iets van journalistieke onbenulligheid aantoont (tenminste zo zie ik het), is dat deze lijst georganiseerd is door….. Discovery Channel…. (ik laat jullie verder invullen wat ik ervan denk). (Bovendien vind ik dat je mensen/evenementen pas na meer dan 15 a 20 jaar echt in een goed historisch perspectief kunt plaatsen.) Armstrong is ook de enige sporter in dit lijstje, en ik ben er toch echt van overtuigd (na een halfjaar in de VS gewoond te hebben) dat de gemiddelde Amerikaan toch echt wel sporters als Tiger Woods of Dale Earnhart (NASCAR) als "groter" inschatten….
 • Vinooooo ||| :lol:

  Prachtig zo'n Merckxiaanse actie op de Champs Elysee. Vooral leuk om te zien dat aanvallend rijden beloond wordt. Vinokourov wordt soms weleens door Smeets&co uitgelachen vanwege zulke onbezonnen acties, maar zo zie je maar weer dat deze manier van rijden ook succes kan opleveren :).

  Btw ook nog een waardig applausje voor Armstrong. Maar die heeft al veelvuldig de credits gekregen die hem toekwam. Ik denk dat Armstrong als mens niet prettig is (maar dat wordt vast wel in de media ietsjes overdreven) toch respect voor wat hij op de fiets doet. Petje af voor Armstrong. Hij heeft -samen met Boonen en , dat wel- de knapste wielerprestatie geleverd dit seizoen.
 • Hahaha, Vinokourov gewonnen. Ik gun het hem.
 • Misschien is de tactiek en teamwork van Discovery wel zo goed, dat zij ieder jaar een nieuw poppetje naar voren kunnen schuiven. Armstrong trapte nooit onnodig een meter te hard, en blonk vrijwel alleen uit in de tijdritten. Popovich is opzich kwalitatief niet veel minder en heeft een lange toekomst te gaan dus die heeft zeker kans op wat tourzeges met dit team ervan uitgaande dat hij de kopman wordt.

  Zelf zou ik het mooi vinden als Jan toch nog 10 jaar na dato zijn 2e tour wint.. het kan opzich wel.. hij kan zowiezo klappen uitdelen in de tijdritten zonder lance erbij. Bovendien is hij al jaren the best of the rest, al is Basso dat nu maar Ullrich versloeg hem gister behoorlijk. Toch zonde, Lance had het record niet gehad als Ullrich wat meer discipline had. Ik weet zeker dat Ullrich er minimaal eentje van Armstrong had kunnen winnen (en hij deed ze ook niet allemaal mee, 99 en 2001?).

  Basso is voor de toekomst mijn favoriet, die man ging erg makkelijk met Armstrong mee en had deze tour 1 slechte dag waarin ie gelost werd. Deze gast rijd ook Giro's en dat geeft alleen maar meer aanzien.
 • dan wil ik wel eens zien of er een opvolger van Armstrong gevonden kan worden

  Zal wel gebeuren want tot nu toe zat tussen alle grootgraaiers gemiddeld 5 jaar. Ga maar na, hoeveel jaren zaten er tussen Anqeutil en Merckx, tussen Hinault en Indurain?

  Waar ik me de laatste tijd aan stoor is dat als je de Tour wint opeens heel belangrijk bent ofzo. Parijs Roubaix winnen is toch misschien wel even knap? Het is een andere discipline, en er is minder media aandacht maar dat wil toch hopelijk niet zeggen dat het dan maar gelijk een flut-prestatie is? Kom op, er wordt gedaan alsof de Tourwinnaar gelijk stante pe de beste wielrenner op de aardbol is. Armstrong is dat natuurlijk ook wel (hij laat het alleen wel de rest van het jaar nooit zien) maar NIET omdat hij de Tour wint, als je begrijpt wat ik bedoel.
  Enfin (voordat ik te ver afdwaal), ik probeer alleen maar te zeggen dat er nog 20 andere koersen in het jaar zijn die waarschijnlijk net zo moeilijk zijn om te winnen. Het mag toch hopelijk nooit zover komen dat er ooit renners worden geboren die gaan denken "Nouuuuuu ik ga eens mooi het hele jaar trainen voor de Hel en in m'n vrije tijd aan het zwembad zitten". Dat je dan volledig andere deelnemersvelden gaat krijgen per wedstrijd. Alleen daarom hoop ik al dat Basso, Vinokourov (die blijft dat zeker doen :)) en Ullrich zich niet laten degraderen tot enkel jaarlijkse klant in De Tour. Wie wil nou niet Basso een keer met 2mm verschil wereldkampioen zien worden?

  @ Gungrave, ik gok op Popovych. Dat meen ik. Basso en Vino zullen niet alles op de Tour zetten, Jan begint al oud te worden en heeft de mentaliteit niet, en Popo zal worden opgeleid door Armstrong. Die man heeft er iig de fysieke kwaliteiten voor. Basso ook hoor, maar rijdt als Italiaan verplicht de Giro.
 • Erg jammer dar Rasmussen 2 keer hard hard onderuit gaat en drie keer van fiets moet wisselen.

  Morgen zullen de tranen wel ruimte maken voor blijheid en vreugde want Rasmussen heeft toch maar mooi de bolletjestrui in de ploeg gehouden. Toen Botero dat bochtje miste, hield ik m,n hart vast voor die toeschouwer die daar op het stoeprandje zat en Botero opzich af zag stromen.

  En Rasmussen was idd volledig de kluts kwijt na de fietswisseling. Bij de eerste val dacht ik dat ie zich weer zou herpakken maar na die fietswisseling ging het totaal mis.

  Morgen Parijs. Armstrong die onderweg omringt wordt door fotografen op de motor, renners die met elkaar lachen en terug blikken op de afgelopen drie weken en een foto met de vier truien…..
 • Waarom reageren zo weinig mensen hier? Is de Tour niet zo populair soms?

  Nog 1 dag en we krijgen eindelijk weer eens een spannende Tour. Met echte wielrenners (Armstrong is imo Super-tourrenner), met verschilende kwaliteiten, en verschillende seizoensindelingen. Ik kijk er nu al naar uit.

  Totally agree :)
  Ik vond het prachtig Armstrong zo geweldig te zien rijden, maar ik verheug me op volgend seizoen en dan wil ik wel eens zien of er een opvolger van Armstrong gevonden kan worden :)

  Stelling: Wie wint de Tour de France 2006?
 • Waarom reageren zo weinig mensen hier? Is de Tour niet zo populair soms?

  Nog 1 dag en we krijgen eindelijk weer eens een spannende Tour. Met echte wielrenners (Armstrong is imo Super-tourrenner), met verschilende kwaliteiten, en verschillende seizoensindelingen. Ik kijk er nu al naar uit.
 • Hij kwam voor de bolletjestrui en hij heeft de bolletjestrui.

  Verder kun je beter op deze manier verliezen dan dat je op 4 seconde achterstand op Ullrich vierde wordt.

  Liever 4e dan 7e.
 • Hij kwam voor de bolletjestrui en hij heeft de bolletjestrui.

  Verder kun je beter op deze manier verliezen dan dat je op 4 seconde achterstand op Ullrich vierde wordt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren