1. ''Trage'' films en wat is nou wel of niet een trage film?

Re: ''Trage'' films en wat is nou wel of niet een trage film?

Okeeeee.
 • Okeeeee.
 • Ik speelde ooit eens een film op 0,80x speed af, en ik merkte het pas halverwege de film.

  the fuck is er mis met jou :lol:
  Ik was niet helemaal helder denk ik. ^_^' Het was prima te volgen, want verder merkte ik er niet veel van, behalve een vervelende framerate.
 • Trage film: The Curious Case of Benjamin Button. -_-' Ik heb het één uur volgehouden en toen was ik er klaar mee. <img alt=":O" src="/plugins/sceditor/emoticons/shocked.png" />

  Die ging inderdaad erg traag, het leek wel alsof hij achteruit ging..
 • Mensen zeggen dat Drive een trage film was, dat vond ik juist een pluspunt.
 • Ik speelde ooit eens een film op 0,80x speed af, en ik merkte het pas halverwege de film.

  the fuck is er mis met jou :lol:
 • Trage film: The Curious Case of Benjamin Button. -_-' Ik heb het één uur volgehouden en toen was ik er klaar mee. :O
 • Trage films ken ik niet echt maar trage series wel… Walking Dead, Breaking Bad traagheid haalt voor mij het plezier weg.
 • Ik speelde ooit eens een film op 0,80x speed af, en ik merkte het pas halverwege de film. Dat was dus letterlijk een trage film, het werd er wel saaier door. Normaal gezien is dat niet zo, een film is niet saai door alleen de snelheid. Veel andere dingen spelen een belangrijke rol in een film.
 • The Godfather Trilogy is een drietal van ontzettend trage films, maar zoals gezegd is traag niet gelijk aan saai. Ik geniet echt ontzettend van die films en ik wordt volledig in die films gezogen, maar op een gegeven moment heb ik wel gewoon een korte pauze tussendoor. Apocalypse Now heb ik de 5 uur durende workprint van gezien, en die is nog trager,m aar eerlijk is eerlijk ik heb de officiele versie nog niet gezien :P
 • Ik weet niet of je het helemaal als trage film kunt zien, maar Festen is typisch zo'n film waarin betrekkelijk weinig gebeurd maar toch blijft het fascinerend om naar te kijken.
  En Jesse James is zeker ook tamelijk traag maar absoluut een goede film. The Godfather trilogie die toch door een groot publiek op handen wordt gedragen kun je imo ook wel kenmerken als trage films. Coppola deed er met de redux versie van Apocalypse Now nog een schepje bovenop. En zijn dochter kan er met Lost in Translation ook wat van, geen lange film maar wel traag naar mijn mening. Het zijn ook vaak films die het echt van de dialogen moeten hebben en de diepgang in de personages.

  Misschien vind ik dit morgen een heel onsamenhangende post maar ik gooi dit maar gewoon even neer.
 • The Assassination of Jesse James is inderdaad best traag. Maar traag hoeft niet saai te zijn, ik heb de films zelfs recentelijk in m'n top 10 gezet. Saai en traag zie ik echt als verschillende dingen. Traag is geen minpunt, saai wel.
 • Het heeft denk ik ook veel te maken met waar je jezelf op instelt voor de film, toen ik laatst aan La Meglio Gioventu (6 uur) begon, had ik mezelf helemaal voorbereid te worden opgezogen in die wereld. Het is vervolgens aan de film om jou er succesvol in mee te nemen, bij La Meglio Gioventu was dat voor mij gelukkig geslaagd en had ik weinig moeite met de speelduur.

  Wel grappig om te zien hoe ik in contrast een film van 1,5 uur dan wel saai/traag kan vinden, had laatst The Wrestler aangezet, uiteindelijk een goede film maar ik had halverwege toch even moeite met het tempo aangezien ik toch een iets snellere film had verwacht.

  Denk dat het uiteindelijk vooral ligt aan de ''wereld'' die de film creëert, en of jij je daarin kan vinden. Ik moest The Assassination of Jesse James ooit kijken voor school (Wilde Westen werkstuk) en ik was al niet grootste western fan dus heb die film toen als ontzettend traag ervaren.
 • Ja zo nu en dan maak ik mezelf er ook schuldig aan. Als argument waarom ik een film niet goed vindt hoor je vaak van mensen''de film zijn tempo is te traag''. Maar wat nou definieert nou een film als traag. Want wat de een als traag ziet is voor de ander misschien totaal niet traag. Zouden er films kunnen zijn waar we een meerderheid voor kunnen vinden die de film traag vindt of juist niet traag? Nu ik dit typ bedenk ik me ineens een heel ander idee maar dat is meer voor een apart topic
  Maar terug naar de intentie van mij voor dit topic. Kan een trage film en zijn trage tempo ook als een pluspunt werken voor de film? Ik lees bijvoorbeeld zojuist reacties op fok van 2004 onder de review van Lost in Translation dat mensen die film traag vinden. In ieder geval een traag tempo vinden hebben.

  Laten we een film als The Assasination of Jesse James By The Coward Robert Ford nemen. Kunnen we het er over eens dat dat een trage film is? Zo ja is dat een nadeel of voordeel van de film? En is traag per definitie dat er weinig actie is en weinig geschoten wordt of maakt dat niet uit?

  Laten we voor ons zelf in kaart brengen wat we verstaan onder traag en dan eventueel toepassen op een film die je traag vindt. Voor mij persoonlijk is een trage film:
  Een film waarin heel weinig gebeurd, er moet voor mij wel iets gebeuren maar het hoeft niet altijd heel veel te zijn. De film moet echt vooruit gaan als een slak wil ik het traag vinden. Een film die ik traag vind maar waarbij mij het niet stoorde is Dogville hij duurt ook lang maar werkt wel toe naar een enorme climax. De film toen ik heel moe was jaren geleden op Canvas geprobeerd te kijken op TV en had hem vrij snel uitgezet. Daarentegen echter op DVD jaren later vond ik de film echt briljant.

  Een film die ik traag vind en waarbij het me echt tegen begon te staan:
  De Zevende Zegel van Ingmar Bergman. Misschien niet het beste voorbeeld maar vond er gewoon heel weinig in gebeuren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren