1. Van het een kwam het ander: een unieke race twin cockpit

Re: Van het een kwam het ander: een unieke race twin cockpit

Erg leuk en netjes. Respect.
 • Erg leuk en netjes. Respect.
 • Damn awesome!
 • Sorry,maar dan koop ik liever een F-Zero AX kast voor veel minder. Of nog beter een echte auto, zeker voor dat geld. Wel respect verders hoor, maar ondanks al het werk wat er in heeft gezeten vind ik het niet speciaal.
 • IK heb het video filmpje verbeterd! (details aan de Alfetta verbeterd, andere footage en betere Engelse teksten). (3 min)

  oude filmpje is weg, nieuwe video:

  http://www.youtube.com/watch?v=XTf_ki8A834
 • Het is een vraagprijs. Ik heb er ongeveer 4000 euro kosten aan gemaakt en als ik alle uren van mezelf en anderen reken voor zeg 20 euro per uur dan kom ik fors boven de vraagprijs uit. Het is een ding voor een liefhebber; iemand met kids en (veel) geld anders blijft hij lekker staan.

  hoe werkt dat stap voor stap met tags (ik ben op dat gebied een nitwit)?
 • Met
 • Uit nostalgische overweging had ik een jaar of 5 geleden een oude Alfetta botsauto gekocht. Die heb ik opgeknapt (a hell of a job waar ik makkelijk 5 bladzijden over vol kan schrijven) om te dienen als decoratie object. Ik kreeg toen een voor de hand liggende inval, want ik ben ook een gamer in het bijzonder racegames als Forza en GT5. Waarom niet de botsauto ombouwen tot een race simulator, leuk voor mijn neefjes (en later bleek ook voor mijzelf). Dat was ook een Mega klus, ik moest onder andere de Miscrosoft sturen helemaal ontmantelen m alle electronica los onder de motorkap weg te kunnen werken. Toen vond ik ook dat de botsauto voorzien moest worden van force feedback. Na verschillende experimenten heb ik 4 bass shakers gevonden en onzichtbaar in de auto gemonteerd. Ik heb een Gamechair gekocht en heb daar de electronica uitgesloopt, omdat ik de FF ook wireless naar de Alfetta wou brengen. Daarbij moest ik 2 extra versterkers inbouwen om meer power te hebben voor de bass shakers. Nu gaat de racesim trillen als je bijvoorbeeld over de rand van het circuit rijdt of tegen de vangrail gaat. Alle kids (en volwassenen!) die in mijn racesim gereden hebben zijn uit hun dak gegaan (zie youtube filmpje) De FF en de verlichting voor- en achter zijn te regelen in de botsauto. Bij elkaar heeft het gehele project een jaar of 5 in beslag genomen. Ik heb de Alfetta nu echter op eBay gezet: ik heb namelijk alweer iets anders gemaakt en de neefjes zijn allemaal wel geweest (en wonen jammer genoeg niet in de buurt).
  Ik heb veel plezier van en applaus gehad voor mijn Alfetta, maar eerlijk gezegd als ik het allemaal van te voren geweten had wat ik tegen zou komen (zo heb ik zowat 2 jaar moeten wachten voordat de grill van de voorkant opgeknapt was, die is namelijk naar Polen gegaan, omdat ze zoiets alleen daar nog kunnen) had ik het niet gedaan >:| . Ik hoop dat ik een goede nieuwe eigenaar kan vinden, die er zuinig op is, want ik heb mijn hele ziel en zaligheid in het ding gestopt om het te krijgen zoals ik wilde. Ik hoop dat insidegamers mijn Alfetta showcase kunnen waarderen. Reacties en doorlinken worden op prijs gesteld.

  http://www.youtube.com/watch?v=4RkeA6OxHms

  Hoe krijg ik een foto erbij geplaatst ?? Ik zie bovenaan een knop maar snap het dan nog niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren