1. Vraag over een kleurenedit

Re: Vraag over een kleurenedit

Nee, dan staat ie namelijk nog op master. Je moet de kleuren kiezen die je wilt uitzetten en dan alles naar grijs verschuiven. Kleur voor kleur. Als je klikt op Master, zie je dat je de Red, Green, Blue etc kunt aanpassen. :)
 • Nee, dan staat ie namelijk nog op master. Je moet de kleuren kiezen die je wilt uitzetten en dan alles naar grijs verschuiven. Kleur voor kleur. Als je klikt op Master, zie je dat je de Red, Green, Blue etc kunt aanpassen. :)
 • Ctrl+U is toch Hue/Saturation? Maak je dan niet de volledige layer (in dit geval) geel?
 • Of je doet gewoon Ctrl+U en dan Red, Blue, Green etc vollesig grijs maken behalve de kleur die je dan wilt behouden niet. Bijvoorbeeld Yellow. Dan hou je ook alleen maar de gele kleur over :) Dan hoef je geen masker te gebruiken.
 • Thanx ^_^ Ik heb me dit zo aangeleerd. Voor simpele plaatjes gebruik ik deze methode altijd en stel er blijft toch nog iets over. Dan kun je dat gewoon weg werken met een maskertje. Maar dan is t echt maar een klein beetje dat je weg moet werken. Dat kost je dan minder tijd dan dat je vanaf t begin je voorwerp aan het maskeren bent.
 • Ok dan, ziet er goed uit! :D
 • Zie nu net dat ik een kleur niet genoeg heb geschoven '-.- Waardoor er bruine vlekken te zien zijn.
 • Wat je doet is Ctrl+U en gaat vervolgens op master klikken, waardoor meerdere kleuren vrijkomen. Stel bij dit plaatje wil ik de gele kleur overhouden. Dan ga ik dus alle kleuren grijs maken behalve de gele kleur.

  Hier kunnen jullie zien dat ik de rode kleur volledig weg haal door middel de saturation naar links te slepen. Zo ga je dat dus bij iedere kleur doen, behalve de gele kleur. Die kun je misschien wat naar rechts schuiven qua saturation zodat die kleur extra goed opvalt.

  Hier kunnen jullie zien dat ik bij alle kleuren de saturation heb weg gehaald, behalve de gele kleur niet en die blijft dus over :)

  Hopelijk is dit een goede uitleg :)
 • Maar als je bijvoorbeeld alleen geel wil overhouden dan wordt alles wat groen was bijvoorbeeld toch ook geel?
 • Heb je ergens tutorial hoe dat precies moet? :) Heb beetje zitten kutte met die instellingen maar lukt niet echt…
 • Als een effect in Premiere kan dan moet het ook zéker in After Effects kunnen.

  @ Koekiemonster
  De allersimpelste manier is knippen, afbeelding grijs maken, plakken. <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Een mooiere manier is om de laag te dupliceren. De onderste laag maak je dan grijs via verzadiging (cmd+U of ctrl+U voor Windows) De duplicatie geef je een masker, masker selecteer je. Dan ga je naar Selecteren &gt; Kleurbereik en selecteer je met je pipet de gewenste kleur. Je ziet dan direct resultaat en kan met de schuifbalk het effect vergroten.
  wow, that's nice… ik gebruikte altijd de manier van merijnda, maar zag wel in dat dit beter en sneller moest kunnen.
 • Nog een tip. Als je een compilatie maakt van een voetbalfilmpje dan kun je het beste de effecten in After Effects doen, die vervolgens renderen in losse clips en die achter elkaar zetten in Premiere, dan ben je overzichterlijker bezig.
 • Als een effect in Premiere kan dan moet het ook zéker in After Effects kunnen.

  @ Koekiemonster
  De allersimpelste manier is knippen, afbeelding grijs maken, plakken. <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Een mooiere manier is om de laag te dupliceren. De onderste laag maak je dan grijs via verzadiging (cmd+U of ctrl+U voor Windows) De duplicatie geef je een masker, masker selecteer je. Dan ga je naar Selecteren > Kleurbereik en selecteer je met je pipet de gewenste kleur. Je ziet dan direct resultaat en kan met de schuifbalk het effect vergroten.
 • @ Kaoz
  Thanks, ik gebruik momenteel After Effects maar ik download Premiere dan ook wel.
  edit: Zie net dat het ook met After Effects moet lukken, iig bedankt voor de naam van het effect. :D

  @ Koekiemonster
  De allersimpelste manier is knippen, afbeelding grijs maken, plakken. :P
 • Als je Premiere gebruikt moet je het effect Color Pass toepassen :) Dan de goede kleur aanklikken met het pipetje :)

  http://www.wonderhowto.com/how-to-use-c ... ro-376430/
 • hoe doe je het in photoshop dan?
 • Ik ben al een tijdje bezig met een voetbal filmpje, maar nu wil ik een effect dat alleen 1 kleur zichtbaar is (de rest grijs).
  In photoshop lukt het me wel met een foto… :P
  Denk aan zoiets (maar dan in een filmpje, ik heb het ooit ook ergens in een filmpje gezien maar kan het niet vinden en weet de naam van het effect ook niet):

  Alvast bedankt. :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren