1. Wachten op Bulldozer CPU?

Re: Wachten op Bulldozer CPU?

Als je persé zo'n AM3+ moederbord wilt hebben lijkt het mij op dit moment voor jou de beste keuze ja.
 • Als je persé zo'n AM3+ moederbord wilt hebben lijkt het mij op dit moment voor jou de beste keuze ja.
 • Conclusie is dus dat ik op de bulldozer moet gaan wachten? En natuurlijk kijken hoe deze scoort en an de hand daarvan beslissen of ik de cpu bulldozer moet kopen.
 • @Swiep knap dat Intel elk half jaar nieuwe modellen kan introduceren want paar ghz meer of extra cache noem ik geen nieuw model.
  En dan is die Bulldozer cpu er en heeft Intel inmiddels hun nieuwe generatie aangekondigd die over een paar maanden uitkomt.
  Ik zou daarop wachten dan hoor, want die vegen de vloer aan met die bulldozer.
  Oh wacht, dan heeft AMD weer een toffe cpu in ontwikkeling die de i8 van Intel weer keihard ownt, ik zou erop wachten, prijzen dalen ook mee dus winwin!

  Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel? <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />
  Eh volgende generatie ja generatie komt pas begin 2012 uit!

  Bulldozer over 2 maanden.
 • En hij kan nog een flinke overclock hebben ook, zelfs met een stock koeler.

  @ Darkchief, dan zou ik idd wel voor amd gaan.
 • Precies, wachten op iets heeft meestal niet echt nut omdat je dan kan blijven wachten, tenzij de processor een feature heeft die je echt wilt hebben maar dan nog heb je het probleem dat er altijd wel iets leuks aan zit te komen.
  Zelf heb ik al een tijdje de i7 920, processor bevalt uitstekend en kan er nog jaren mee vooruit.
  Die processor kan zoveel hebben het is echt ongelofelijk.
  Heb eens een test gedaan door een aantal games, veel HD-films, uitpakken met Winrar tegelijkertijd te draaien. Processor kwam nog geen eens op 50% load.
 • Ik begrijp wat je bedoelt swiep. Je hebt daar natuurlijk gelijk in.

  Alleen denk ik nu dat ik voor de am3+ moederbord ga. Maar de i5 ziet er ook goed uit alleen wordt het wel 100 euro duurder in totaal.
 • @Swiep knap dat Intel elk half jaar nieuwe modellen kan introduceren want paar ghz meer of extra cache noem ik geen nieuw model.
  En dan is die Bulldozer cpu er en heeft Intel inmiddels hun nieuwe generatie aangekondigd die over een paar maanden uitkomt.
  Ik zou daarop wachten dan hoor, want die vegen de vloer aan met die bulldozer.
  Oh wacht, dan heeft AMD weer een toffe cpu in ontwikkeling die de i8 van Intel weer keihard ownt, ik zou erop wachten, prijzen dalen ook mee dus winwin!

  Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel? ;)
 • Wat Swiep waarschijnlijk bedoelt, over 2 maanden kondigt Intel ook weer een nieuwe (serie) aan. En zo blijf je maar wachten :P
  Het is natuurlijk altijd gokken of een nieuwe processor echt zo goed is als de speculaas, maar wat je wel zeker weet is dat de Core i5 en i7 gewoon prima processors zijn die hun werk goed doen en goed geschikt zijn voor gamen.

  Wat de Phenom betreft, ik weet eerlijk gezegd niet of deze net zo goed presteert, maar het schijnt gewoon een goede processor te zijn (van horen zeggen).
 • Voor als je toch nog geïnteresseerd ben in de comp die ik van plan ben om aan te schaffen:

  Moederbord: GA-870A-UD3 (AMD 870)

  CPU koeler: Mugen 2 Rev.B SCMG-2100

  Voeding: Pure Power BQT L7 530W (530 Watt)

  dvd-speler:
  AD-7260S-0B (24 / 8 / 12 speed)

  harde schijf: HD103SJ (1.000 GB)

  Behuizing: Centurion 5 II

  Ram geheugen: 4 GB DDR3-1333 Kit (4096 MB)

  CPU: Phenom II X4 965 (4x 3400 MHz)

  Totaal: 500 euro (maar kan eventueel de budget verhogen naar 550 alleen meer wil ik niet verhogen want dat gaat dan weer van mijn videokaart af, die ik later erbij wil kopen.)
 • Thnx allemaal. Mijn pc budget is ongeveer 550 (zonder videokaart). Op dit moment heb ik een pentium 4 2.93GHz comp. Dus deze is best vergaard. :P

  ik heb dus op mijn boodschapenljst een moederbord van 107 euro staan (Gigabyte 870 ud3 ofzow) en een x4 965 be. De rest is een beetje standaard, mugen scythe, voeding 530w, hdd 1Tb enz.

  Ik dacht een beetje ook netals kronos. Ook al valt de bulldozer tegen, de prijzen zullen waarschijnlijk dalen. Hmm het wordt alsmaar moeilijker of niet, haha.
 • Gewoon 2 maanden wachten geloof mij nou maar want dan gaan ook de prijzen zwaar onder druk staan bij Intel als Bulldozer goed scoort.

  @Swiep knap dat Intel elk half jaar nieuwe modellen kan introduceren want paar ghz meer of extra cache noem ik geen nieuw model.

  En Socket 2011 wordt net als socket 1366 wordt echt niet veel sneller alleen hebben we het nu over quad channel geheugen want voor gamen totaal niet revalant is en misschien 40 pci express lanes ipv 16 kwa snelheid verwacht ik amper sneller wat er nu is
 • Ik zou intel cpu gaan kopen als de moederborden niet zo duur zou zijn. Mijn budget voor de cpu is rond de 150,-. Ik zou ook voor i5 2400 willen gaan, maar dan kom ik idd in de problemen met de moederbord kosten.
 • Ligt eraan wat je nu hebt en wat je met je pc wilt gaan doen.
  Qua gamen zijn de i5 en i7 processoren zijn superieur aan alle amd processoren op het moment. Maar zit je in een beperkt budget kun je beter voor een amd gaan omdat deze wat goedkoper zijn.
 • Swiep ik ben het met je volledig eens geworden. Bedankt voor je antwoord.
  In pc-land komen idd in korte tijden veel verandering. Helaas heb ik dit te laat opgemerkt.

  Alleen zit ik wel met de moederbord. Als ik wacht op de am3+ moederbord kan ik mijn cpu nog eventueel upgraden zonder de moederbord om te wisselen.

  Denk je dat ik dan wel hierop zou moeten wachten?
 • Tegen die tijd heeft Intel ook weer nieuwe processoren op de markt gebracht die weer sneller zijn dan de huidige i5 en i7 processoren. Mijn advies is: wachten op nieuwe/betere hardware heeft geen zin in pc land, omdat het constant aan verandering onderhevig is. Als je nu een pc wilt hebben zijn er genoeg mogelijkheden om voor een relatief laag bedrag een heel tof apparaat in elkaar te zetten waar je vervolgens drie maanden extra van kunt gaan genieten.
 • Mijn argument voor het wachten zou zijn dat de architecture van de bulldozer cpu helemaal van grond af aan opnieuw is gebouwd en dat het daarom best waardig is om op te wachten. Maar idd ieder zijn eigen mening.

  Off-topic: Overigens denk ik dat de amd meer voor de consument is gericht met hun huidige prijs en geleverd kwaliteit.
 • Zal uberhaupt nooit wachten op een AMD processor maar voor een Intel gaan, maarja dat is mijn mening.
 • Het schijnt dus dat hij beter presteert, maar dit zijn nu puur speculaties. We moeten hiervoor op de benchmarks gaan wachten natuurlijk.

  En als ik nu een cpu ga kopen, dan koop ik een phenom II X4 965 be.

  Ander voordeel van de bulldozer zou zijn dat ik dan een Am3+ moederbord hebt en dus later de cpu kan upgraden. Dit i.t.t. de huidige Am3 moederborden. Met deze moederbord zou ik de cpu niet kunnen upgraden.

  Het gaat er dus eigenlijk voor mij om of de bulldozer meer dan 200,- zou gaan kunnen kosten. Maar aangezien we nu hier niks van kunnen weten, gaat het om de kans dat het meer dan 200,- kost.

  Alleerst dacht ik dat het rond die prijs zou kosten, maar toen ik hoorde dat het met high-end intel chips zou kunnen concurreren ging ik twijfel. Vandaar ook deze topic :P
 • Maar presteert hij net zo goed als de Intel CPU's?
  Ik volg de CPU battle al een tijdje niet meer dus ik weet het ook niet echt, maar zelf zou ik gewoon nu voor een goede i5 of i7 gaan.
 • Waarschijnlijk weten jullie het al, maar de nieuwe bulldozer CPU komt dit jaar uit. En de geruchten gaan dat het juni wordt.

  Ik wil een nieuw pc in elkaar zetten, maar ik vraag me af of ik op deze cpu moet wachten. Amd zegt dat de nieuwe bulldozer gericht is op om te concurreren met high-end van Intel. Hieruit kan ik dus concluderen dat het niet goedkoop zou zijn.

  Maar we weten ook dat Amd tot op heden wel qua prijs altijd onder Intel zat.
  Ik wil mijn budget voor de CPU op 180,- zetten (als het de bulldozer is) en kan eventueel verhogen tot 200,-.

  Denken jullie dat de prijs van de bulldozer vele malen hoger zal zitten en dus ik niks voor niks zit te wachten of denken jullie dat het wordt uitgebracht rond deze prijs?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren