1. Website layout

Re: Website layout

Ik denk dat Sjoerdo er zo niet veel aan heeft. Hij is nog maar een beginner, je moet gewoon wat experimenteren. Ik zou gaan voor Dream Weaver of Frontpage. Je moet ergens beginnen.

Anders moet je op www.leejoo.nl kijken daar staan wel wat handige dingen.
 • Ik denk dat Sjoerdo er zo niet veel aan heeft. Hij is nog maar een beginner, je moet gewoon wat experimenteren. Ik zou gaan voor Dream Weaver of Frontpage. Je moet ergens beginnen.

  Anders moet je op www.leejoo.nl kijken daar staan wel wat handige dingen.
 • Een site zonder doctype valideren is meestal ook niet zo'n goed idee ;)

  De validator vind als hij alleen het laatste >je van een tag foutvind eigenlijk de hele tag fout: meestal is dat omdat je tags niet goed nest (<<i></i>b><font>bla</b<i></i>></font> is bijvoorbeeld fout).

  Wat voor fout geeft 'ie precies bij height="100%"? Bij &lt;table&gt; bijvoorbeeld mag je height eigenlijk niet gebruiken.
 • Met height= "100%" geeft ie ook geregeld problemen. En als je een error weghaalt toverd ie ergens anders wel weer een error tevoorschijn.
  Net even gekeken en gaf ie vreemdgenoeg errors bij bijv. </tr> omdat ie de > niet goed vond.
  Werk de laatste tijd steeds meer met css, al is het wel goed opletten dat firefox en ie css niet precies hetzelfde pakken en en soms te maken krijgt met soms een verschil van bijv. 1 px. :)

  En voor mij is het dreamweaver (en zo nu en dan kladblok). :)
 • ik zweer bij homesite!
 • [quote="[2k]"]Ik kijk nooit naar die validator, die geeft bij mij vaak onjuiste errors, zekers als het een flink geavanceerde website is.
  Dan kent die ineens margin niet meer, dan begint ie moeilijk te doen over hoogte. Nee, ik controleer ze wel zelf in IE (Maxthon) en FF.[/quote]

  Bedoel je marginwidth/leftmargin enzo? Die bestaan ook helemaal niet, maar zijn verzonnen door IE en Netscape. Ik gebruik altijd style="margin: 0px;" of een stylesheet, neemt nog minder ruimte in ook.

  Sjoerdo, als je handmatig code gaat schrijven is Editpad Pro erg handig. Officieel een trial versie, maar je kunt hem eindeloos lang gebruiken.
 • Frontpage is onzettende bagger. Leuk als je snel een makkelijke site in elkaar wilt draaien maar met een beetje meer moeite kun je het zelf ook maken en dan nog mooier en profesioneler ook. Frontpage heeft voor elke drol overigens twaalf regels html nodig want het programma prakt er echt allemaal onzin bij…

  Welke Editor raad jij dan aan?
 • Frontpage is onzettende bagger. Leuk als je snel een makkelijke site in elkaar wilt draaien maar met een beetje meer moeite kun je het zelf ook maken en dan nog mooier en profesioneler ook. Frontpage heeft voor elke drol overigens twaalf regels html nodig want het programma prakt er echt allemaal onzin bij…
 • Ok ik zal eens kijken hoever ik kom met frontpage.
 • Ik kijk nooit naar die validator, die geeft bij mij vaak onjuiste errors, zekers als het een flink geavanceerde website is.
  Dan kent die ineens margin niet meer, dan begint ie moeilijk te doen over hoogte. Nee, ik controleer ze wel zelf in IE (Maxthon) en FF.
 • Slicen en gebruik maken van CSS en divjes.
  Achtergrond tilen.
  3column CSS layout.

  Vrij goed te doen.
 • Ik slice in Photoshop en doe me HTMLdingetje in Dreamweaver. Mag dat ook? :P
 • Echte mannen gebruiken natuurlijk kladblok ;)

  Krijg je met frontpage nog een beetje geldige sites, en doen ze het in meerdere browsers? (Ik doe het al 5 jaar met kladblok, dus dat weet ik niet)
 • Je hoofdbanner is een beetje groot vergeleken met de rest. als je die wat kleiner zou maken zou het denk ik beter staan.
 • Wat voor programma's gebruik je? Zelf gebruik ik vaak Frontpage, ja ik weet dat het best zuigt, maar kan er aardig in werken, verder voor alles wat Frontpage niet kan gewoon Dreamweaver.

  Ben je een beginner, dan raad ik Frontpage aan, makkelijk programma beetje zoals Word. Vele vinden het dik stinken, maar je moet ergens beginnen.
 • De makkelijkste manier is om het te slicen in ImageReady/Paint Shop Pro en dan de delen waar je tekst in wil zetten (die Khaki rechthoeken) die kleur als achtergrond te geven en tekst als inhoud, in plaats van een khaki rechthoek als inhoud. Je kunt ook de hele pagina één plaatje laten en via CSS positioning een <div> met overflow: auto recht boven die rechthoeken zetten, wat een stuk kleinere bestanden met minder code oplevert.
 • Ik kan wel wat scripten. HTML vrij goed, php een beetje, beetje flash etc. Dus wat moet je weten?

  Ik wou graag weten hoe ik dit het beste kan omzetten in HTML. Dus hoe ik die frames moet maken met rows etc.. Vooral het framewerk zit me dwars, de links enzo lukt nog wel.

  Je kan me als je wil wel toevoegen op msn: frenay7@hotmail.com
 • Ik kan wel wat scripten. HTML vrij goed, php een beetje, beetje flash etc. Dus wat moet je weten?
 • Veel plezier.
 • Ik heb voor een wie weet ooit wel komende BF2 clan een website layout gemaakt. Ik heb alles zelf gedaan, dus niks geen kant en klare downloads.


  Ik ben benieuwd naar jullie meningen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren