1. Welk systeem gebruik je het liefst?

Re: Welk systeem gebruik je het liefst?

waarom staat er geen adrenaline tussen :S?
 • waarom staat er geen adrenaline tussen :S?
 • Ja, aan alcohol kun je doodgaan mits je genoeg zuipt. Als je dood gaat aan alcoholgebruik ben je of een gigantische lummel, of word je gedwongen tijdens je ontgroening oid. Maar als je kijkt naar de lange termijn gevolgen van het overmatig roken van wiet dan krijg je een geheugen als een zeef, je krijgt op den duur veranderingen in je karakter, etc. En dat gaat voor zover ik weet ook nooit meer goed komen als je het eenmaal hebt.

  Laatst ben ik bij een psycholoog geweest voor een beroepskeuzetest. De psycholoog deed een testje waarbij ik een telkens langere rij getallen moest nazeggen. Het begon met 2 getallen en eindigde met een reeks van 10 getallen. Het was vrij lastig want ze zei de getallen rustig na elkaar op. Toch had ik alle reeksen goed nagezegd. Dit terwijl ik sinds mijn 18e (ik ben nu 23 jaar) erg veel blow. De avond voor de test had ik ook nog geblowed, maar kennelijk had het geen invloed op mijn -zoals zij het noemde- 'korte termijn-geheugen'. Desalnietemin gaat het geheugen door blowen erg achteruit, maar dit is tijdelijk. Ik heb wel eens 3 maanden achter elkaar niet geblowed (goed he), en mijn geheugen was weer volledig hersteld (voorzover ik dat kan peilen dan). Volgens mij is het dus niet waar dat blowen je geheugen definitief aantast.
  Als je blowt verander je wel iets qua karakter, maar dat verandert net zo hard ook weer terug als je gestopt bent.
  Blowen kan blijvende invloed hebben op iemands karakter, denk ik, maar naar mijn mening is dit niet altijd negatief. Ik ken veel mensen die blowen, en er zijn absoluut veranderingen te bespeuren in hun karakter, maar niet meer negatief dan positief, en ik denk dat al die veranderingen zeker niet alleen maar met het blowen te maken hebben. Mensen veranderen sowieso wel.
 • @ Killyourzone

  Ik denk dat de verdovende werking en nadelige effecten van een lijntje per week nogal wat minder subtiel zijn dan van 1 glas alcohol per week :)
 • Ik snuif rubbercement :7

  Nee, ik heb astma dus rook niks en alcohol vind ik smerig. Gamen doe ik eigenlijk ook niet zoveel dus dan stem ik maar niks 8)
 • maar voor de rest blijf ik van alles wat chemisch is!!!
  Dan zou ik maar van die Nederwiet van tegenwoordig afblijven. Niet te geloven wat daar allemaal mee gedaan wordt.

  Overigens sluit ik mij aan bij Skizoid wanneer hij zegt dat wiet invloed op je karakter en geheugen kan hebben. Bij zat mensen uit mijn omgeving heb ik dit ooit opgemerkt. Het duurt altijd even voordat zij het zelf doorkrijgen.
 • Bedenk wel dat alsje uit gaat, een beetje bier-drinker gauw al 8~12 biertjes op heeft (toch?, ik zuip geen bier :P) en dat is slechter dan 1 joint denk ik…
 • Kleine snotjongen? als je bla bla bla vertelt dan moet ik het toch melden???
  Het gaat hier ook niet over u persoonlijk he, er zat meer mensen die overlast veroorzaken met alcohol dan met heroine enz… Ik vind trouwens niet alle drug goed ofzo… ik smoor wiet drink zelf ook alcohol en ik heb nog gerookt(tabac) maar voor de rest blijf ik van alles wat chemisch is!!!
  En vroeger zat ik op internaat, daar had een meisje van 15 een alcoholvergiftiging opgelopen… Van een mix van Martini fiero en bier… niet echt zo'n zwaar alcocholpercentage maar toch blijkbaar al zwaar genoeg…
  En er zullen wel ook zat mensen zijn die één lijntje coke per week snuiven, is het dan ook geen harddrug meer…
 • Er is nog nooit iemand gestorven door enkel wiet te gebruiken en met alcohol? Dagelijks!

  Wil je ten eerste even geen bla bla bla tegen mij doen kleine snotjongen? beetje respect graag! Als je het niet eens bent met wat ik zeg, en daarop wilt reageren dan ben je fatsoenlijk en bla bla bla je je moeder maar voor mijn part.

  Ja, aan alcohol kun je doodgaan mits je genoeg zuipt. Als je dood gaat aan alcoholgebruik ben je of een gigantische lummel, of word je gedwongen tijdens je ontgroening oid. Maar als je kijkt naar de lange termijn gevolgen van het overmatig roken van wiet dan krijg je een geheugen als een zeef, je krijgt op den duur veranderingen in je karakter, etc. En dat gaat voor zover ik weet ook nooit meer goed komen als je het eenmaal hebt.

  Daarnaast gaat het mij vooral nog om de vergelijking van alcohol met de echte harddrugs, zoals heroine cocaine etc. Alcoholisten stinken, maken hun familieleven kapot etc, net als junks. Gelukkig laten alcoholisten iig geen lepeltjes, naalden etc liggen op parkeerplaatsen, die vervolgens misschien door kinderen kunnen worden opgepakt. Als je drugs wilt doen, dan ist t mij om 't even, maar de overlast die het bezorgt vind ik wel ernstig.
  Nou is het helaas zo dat een hoop mensen niet weten wanneer ze moeten stoppen met drinken, en dus ook overlast veroorzaken, agressief worden soms, dingen slopen, waaronder soms ook mensen. Maar als je gematigd alcohol drinkt ( ik drink per week gemiddeld 1 flesje alcohol ) dan vind ik niet dat er gezegd kan worden dat je aan de harddrugs zit.
 • Boogieman, zoek het op heh jong… al ooit gehoord van een alcoholvergiftiging… kan je al vrij snel krijgen hoor!!!
  @skidzoid: bla bla bla… als ik één joint rook ben ik voldaan, als ik één biertje drink zal het daar zeker niet bij blijven! en wiet heeft trouwens hetzelfde positieve effect als alcohol, namelijk dat het je bloed verdunt en de kans op bloedklonters vermindert!!(zoek het op als je mij niet geloofd) Er is nog nooit iemand gestorven door enkel wiet te gebruiken en met alcohol? Dagelijks!
 • quote
  Ik vind de stelling dat alcohol hard drug is de grootste bullshit ooit.

  bullshit voor jou, maar wel een onweerlegbaar wetenschappelijk feit mijn vriend.

  en er zijn trouwens ook wetenschappers die net als alcohol beweren dat wiet goed is voor je lichaam en geest indien niet gerookt.. ik ben veel meer kapot en uiteindelijk ziek en slecht bij een goede zuip sessie dan blow sessie … Bij drinken kan je letterlijk doordoen tot je dood neervalt, bij wiet is dit onmogelijk.

  Het gaat trouwens niet over de voor-en nadelen, het gaat over wat jij het liefst gebruikt :)
 • Ik vind de stelling dat alcohol hard drug is de grootste bullshit ooit. Die bewering hoort in de cattegorie van stellingen waaronder o.a. "pure wiet roken is minder slecht voor je dan wiet met tabak" thuishoort. Beetje je druggebruik goedpraten. Een joint roken heef sowiso al meer effect op je lichaam dan 1 biertje drinken, en ja ik spreek uit ervaring ofzo :P Ik heb afgelopen donderdag avond nog 3 trekjes gehad en ik was me een partij raar :P Als ik 1 flesje alcohol gebruik dan heb ik nergens last van. Ik denk ook dat de uitwerkingen op lange termijn nogal wat heftiger zijn. Als ik elke dag 1 consumptie alcohol nuttig, dan merk ik daar op lange termijn weinig van. Er word soms zelfs door wetenschappers beweerd dat gematigd alcohol gebruik een positief effect heeft. Als ik elke dag 1 joint rook, dan ben ik waarschijnlijk na een jaar net zo goed in het vasthouden van informatie als een vergiet is in het vasthouden van water. Daarnaast krijg je van drugs hele andere soorten overlast als bij alcoholgebruik, en dat vind ik ook behoorlijk bijdragen.

  Ik kies eigenlijk voor niets. Ik denk liever dat ik niets nodig heb om me goed te voelen, afgezien van vrienden, familie, partner etc.
 • Ga toch voor bier, omdat dat een meer socialere keuze is, want bier drink je met maten, en gamen doe ik toch ook veel alleen.

  Roken doe ik niet, ben een astmatisch hijgertje. Dus dan valt wiet ook meteen af. En harddrugs/xtc/lijmsnuiven(wtf?)/etc. doe ik niet aan.

  Lijmsnuiven is grappig :lol: maar het is niet iets dat je vaker zult doen.

  Alcohol = harddrugs, maar dat wil het grootste gedeelte v/d mensen niet geloven.

  hard·drug (de ~ (m.))
  1 sterk verslavende drug

  Alcohol mag misschien een drug zijn maar geen harddrug lijkt mij. Ik bedoel, ik denk dat (op alcoholisten na) iedereen een week niet kan drinken als ie wilt. Als je na 10 biertjes op hebt kun je makkelijk nog nee zeggen dus een sterk verslavende drug…

  Overigens gaat een biertje op zijn tijd er wel in en natuurlijk game ik vrij vaak.

  De enige sterk verslavende drug is heroine, dus zouden amfetamines bijv geen hard drugs zijn volgens dat.
 • Alcohol = harddrugs, maar dat wil het grootste gedeelte v/d mensen niet geloven.

  hard·drug (de ~ (m.))
  1 sterk verslavende drug

  Alcohol mag misschien een drug zijn maar geen harddrug lijkt mij. Ik bedoel, ik denk dat (op alcoholisten na) iedereen een week niet kan drinken als ie wilt. Als je na 10 biertjes op hebt kun je makkelijk nog nee zeggen dus een sterk verslavende drug…

  Overigens gaat een biertje op zijn tijd er wel in en natuurlijk game ik vrij vaak.
 • Ga toch voor bier, omdat dat een meer socialere keuze is, want bier drink je met maten, en gamen doe ik toch ook veel alleen.

  Roken doe ik niet, ben een astmatisch hijgertje. Dus dan valt wiet ook meteen af. En harddrugs/xtc/lijmsnuiven(wtf?)/etc. doe ik niet aan.
 • Wiet in combi met games… = genieten.:)
 • Gewoon lekker gamen en geen roesmiddelen.
  LOl wtf aansteker gas..its a weird world :lol:
  Ik zie t al helemaal voor me.
 • Games.
  Bier lust ik niet.
  Roken is slecht en verslavend dus daar begin ik niet aan.
  Idem dito voor de andere opties.
 • Ik denk dat ik me met speed op het lekkerst voel, maar dat heb ik al een lange tijd niet meer gedaan en ben ook van plan dat niet meer te gaan doen. Evenals XTC.. Nu hou ik het bij jointjes in het weekend, en het plan is om na de zomervakantie daar ook mee te stoppen.. Het logische substituut voor die dingen zal wel ALCOHOL worden! Dat is tenminste WEL algemeen geaccepteerd!
  Drugs is voor losers, hoor ik een paar zeggen, maar ik denk dat dat wel meevalt. Het is zeker niet slim om drugs te gebruiken, maar je hebt er wel een verkeerde mening over als je het zelf nog nooit hebt gebruikt. Je kan er dan gewoon NIET over meepraten.
 • Keuze uit: Bier & gamen was moeilijk maar ik ga toch maar voor t bier :)
 • ik drink bier alle andere drugs doe ik niet aan…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren