1. WHYYYYYYYYY!!!!

Re: WHYYYYYYYYY!!!!

Ik moet Apocalypse Now een keer echt goed voor gaan zitten om hem uit te zien en tot de zelfde conclusie te komen als Klopkoek. Maar ik vind eerlijk gezegd tot waar ik gezien heb AN heel anders dan Lotr.

Het is maar net waar je van houd.

Ik vind AN denk sowieso wel beter dan 1 of meerdere lotr maar lotr kan je ook zien als 1 grote film als je ze even aan elkaar plakt bij wijze van spreken.


Ik heb ook zelf de neiging om steeds vaker oudere films te huren.
Maar dan baal ik ook des te meer dat me videotheek er zo weinig heeft.
 • Ik moet Apocalypse Now een keer echt goed voor gaan zitten om hem uit te zien en tot de zelfde conclusie te komen als Klopkoek. Maar ik vind eerlijk gezegd tot waar ik gezien heb AN heel anders dan Lotr.

  Het is maar net waar je van houd.

  Ik vind AN denk sowieso wel beter dan 1 of meerdere lotr maar lotr kan je ook zien als 1 grote film als je ze even aan elkaar plakt bij wijze van spreken.


  Ik heb ook zelf de neiging om steeds vaker oudere films te huren.
  Maar dan baal ik ook des te meer dat me videotheek er zo weinig heeft.
 • Sorry voor de kick, maar ik was een week afwezig. Ik voel me gewoon verplicht hierop te reageren.

  Heeft Guidfriet ooit weleens begrijpend lezen gehad op school? Als je goed leest breng ik nuance aan. Natuurlijk werd er vroeger heel veel troep gemaakt naast the Godfather 1 + 2, A Clockwork Orange etcetera. Das duidelijk, klaar.
  Ik heb alleen de bescheiden indruk dat de films die vroeger bij een breed publiek in de smaak viel (dat noemde ik in mijn vorige post 'massafilms') vele malen beter waren dan de publiekstrekkers van nu. Natuurlijk mag en kan ik geen actiefilm met een drama vergelijken, maar toch durf ik voorzichtig te stellen dat Apocalypse Now beter is dan Lord of the Rings. Ik zal de naam Titanic maar achterwege laten want daar krijg ik teveel uitslag van.
 • Daar heb je gelijk in Gerardos. Mensen kijken niet verder dan hun neus lang is en roepen namen die je hoort te roepen. Wanneer het echter wat lastiger wordt en mensen zich echt moeten gaan verdiepen in klassiekers wordt het te lastig en haken ze af.

  Ik zag dat Klopkoek hierboven ergens het volgende zegt:
  Haha, dit topic lijkt qua inhoud wel een beetje op mijn eigen (mislukte) topic. Ja ik ben het er wel mee eens dat tegenwoordig heel veel bekende films waardeloos zijn. Vroeger waren de massafilms tientallen malen beter, maar dat was ook met muziek zo…

  Dit benadrukt nog maar eens even dat hij geen flauw benul heeft waar hij het over heeft. Je moet niet alles zo zwart wit zien vent. En je moet ook geen dingen roepen die je maar voor de helft begrijpt, je was er 30 jaar geleden nog niet en je kan dus nooit zo stellig roepen dat vroeger alles beter was. Waarom ik in dat andere topic deels met je meeging, was omdat die typische Amerikaanse films mij ook niet liggen. Ze zijn überromantisch en zoetsappig, maar wanneer er een tiet in beeld komt is het plots porno en elke Amerikaan slaapt onder een dekbedhoes van de Amerikaanse vlag.
  Er is niks zo makkelijk als altijd maar roepen dat vroeger alles beter was. De films die men zich nu nog herinnerd hebben de tand des tijds doorstaan en tal van critici eren die films nog steeds. Als onzeker persoon die zijn eigen smaak nog niet heeft weten te bepalen kan je dan het beste de kenners napraten.
 • Ik ben het alleen met je eens wat betreft de tekenfilms op Cartoon Network etc. Ik kijk er sowieso niet naar (die tijd ben ik ontgroeid ;)), maar als ik er langs zap en ik zie de kwaliteit, dan vind ik dat jammer. Vroeger waren het nog echt filmpjes voor kinderen…..

  Wat betreft games, films en muziek; wat een bullshit :P Serieus, er komen nog meer dan genoeg geniale creaties uit.
 • tja, ik bedoel eigenlijk alles van vroeger (8 jaar of ouder) en dat er tegenwoordig weinig van dat niveau gemaakt wordt. Moet ik daarvoor in de jaren 70 geleefd hebben?

  Ik ben trouwens opgevoed met Disney en Nintendo.
 • Waarom blijven mensen die met hun hoofd bij deze tijd zouden moeten zitten maar doorzagen over vroegâh, terwijl dat voor hen helemaal geen vroegâh was. Je moet je pa niet napraten.

  Natuurlijk zijn er 20 tot 30 jaar geleden vreselijk goede films gemaakt en zijn er bands geweest die erg veel invloed op de muziek van vandaag de dag hebben gehad.
  Maar buiten het feit dat er toen natuurlijk ook zat troep werd gemaakt hoor ik ook altijd maar dezelfde namen (of beter gezegd naam) terugkomen. Het lijkt alsof er in 30 jaar filmgeschiedenis 2 films zijn gemaakt, namelijk The Godfather 1 en 2. Het leuke is dat dat tijdloze films zijn die oersimpel terug te plaatsen zijn in deze tijd (uiteraard, dit is pure kwaliteit, dat hoor je mij ook niet ontkennen); ze zijn in kleur, gaan om macht, bevatten actie en bevatten acteurs die nu nog steeds meedraaien. Waarom noemt niemand de films van Akira Kurosawa, Alfred Hitchcock, Charlie Chaplin of Orson Welles, om maar wat voorbeelden te noemen? Films met sterren van weleer en zwart wit beelden en minder. Dan wordt het namelijk interessant, in plaats van altijd maar op safe te spelen en The Godfather te noemen, een film die toch iedereen goed vindt.

  Overigens, nog een leuke feitje. Films van Hitchcock, maar ook westerns die tegenwoordig cult zijn werden in die tijd gezien als B-films. Conclusie, zeikerds zijn er altijd geweest.
 • Enige wat wel vroeger beter was en die discussie had ik net nog op MSN is over de tekenfilms.

  Tegenwoordig heb je allemaal shit tekenfilms op TV. Tekenfilms voor meisjes, Beugelbekkie, Totaly Spies en dat soort onzin.

  Waar zijn al good old actie tekenfilms gebleven zoals GI Joe, Galaxy Rangers, Bionic 6, Transformers enz. Heeft dat gezeur over geweldadige tekenfilms effect gehad ofzo? :@
 • Vroeger alles beter….het is zo'n cliche-uitspraak.

  Vroeger was alles anders, dat is een veel betere term. Dingen worden niet meer zoals ze vroeger waren, vroeger was een nieuwe filmtechniek spectaculair, kwamen er nieuwe muziekstromingen en wat al niet….op het moment staat het allemaal wat stil.
 • Doet me hieraan denken:

  Des te ouder je wordt man, des te vaker je hoort van:
  OVroeger was het beter¹ Je wordt er gestoord van
  Want alles was beter, en mooier en heter,
  goedkoper en doper, en ook nog langer open
  Stop met zeiken en bedenk eens even
  dat je blij mag zijn dat je dit mag beleven
  Of heb je het moeilijk nou ouwe, echt?
  OJa, vroeger in de oorlog was het lang niet slecht¹
  Vroeger is niet beter, maar op in rook
  En dat vroeger beter was, zeiden ze vroeger ook
  En daarvoor ook al, en zelfs daarvoor
  Want elke tijd is uniek, heb je 'm door?
  Het nut van dit lied is dat jij dat even ziet
  zodat je dagelijks volop van het leven geniet
  Want we leven hier rijk, in een jofele tijd
  En da¹s een feit, dus benut gelijk je mogelijkheid

  En daar ben ik het ook mee eens, want er zijn zat goede games nu en zat slechte games nu en dat geldt ook voor vroeger en de tijd daarvoor. Zelfde geldt voor films en muziek.
 • ah, raven! lang geleden.


  Ik ben het wel eens je:
  Het is meer zo van dat 10 jaar geleden alles beter leek. Want 10 jaar geleden had je ook mensen die gingen zeiken dat toen alles 10 jaar geleden beter was.
  Zo is het

  Ik hoor onszelf btw als bompa ook al bezig:
  "in mijne tijd he…"
 • en 24/7 anime is europa niet klaar voor

  Hou dat soort rotzooi ook lekker in Japan!

  Ik mis de tijd dat we nog leuke tekenfilms op TV hadden in plaats van al die Japanse troep of op Japanse troep geinspireerde troep.

  Voor de rest valt het wel mee. Het is meer zo van dat 10 jaar geleden alles beter leek. Want 10 jaar geleden had je ook mensen die gingen zeiken dat toen alles 10 jaar geleden beter was.
 • maar als we ook terug denken aan bv de jaren tachtig, en de jaren zeventig, genoeg flopfilms zaten daar tussen, ze worden alleen minder besproken dan de toppers… (had ff een flashback aan wat oudere en mindere films)
 • Het is gewoon dat gevoel van "als ik zeg dat vroeger alles beter was lijk ik misschien kenner".
 • Waarom kan iedereen alleen maar zeggen dát muziek 200 jaar geleden beter was. Vertel ook eens waarom je dat vindt, in plaats van altijd maar te roepen wat je als cultureel verantwoorden muziekliefhebber moet roepen.
 • Haha, dit topic lijkt qua inhoud wel een beetje op mijn eigen (mislukte) topic. Ja ik ben het er wel mee eens dat tegenwoordig heel veel bekende films waardeloos zijn. Vroeger waren de massafilms tientallen malen beter, maar dat was ook met muziek zo…
 • zoiezo vind ik de meeste anime echt kut. okee, er zit natuurlijk wel wat leuks tussen, maar het spreekt mij gewoon niet aan.

  zoiezo vind ik CGI in een animatiefilm absoluut niet storend. Blood: the last vampire is magnifiek en Treasureplanet…. WTF! zo geniaal. natuurlijk zijn films als The hunchback of the notre dame dat ook, maar of dat nou beter is.
 • de tekenfilms zijn echt verneukt ze moeten gewoon anime uitzenden!
  en over talpa wil ik het niet hebben
 • ik vond het CGI in Star Wars I, II en III me helemaal nie storen (behalve die ene keer toen het op Yorin was…toen stoorde ik me er wel aan).
  Het werd met overmate gebruikt misschien, maar ik vond het mooi en realistisch gedaan. Ookal geeft het oude, poppenmaken enz, een heel ander gevoel, CGI vind ik, als het goed is gedaan mooi.

  Ik vind dat begin uit Revenge of the Sith echt fantastisch! Echt, zoiets moois (qua CGI) heb ik echt nog nooit meegemaakt…
 • ik vond het CGI in Star Wars I, II en III me helemaal nie storen (behalve die ene keer toen het op Yorin was…toen stoorde ik me er wel aan).
  Het werd met overmate gebruikt misschien, maar ik vond het mooi en realistisch gedaan. Ookal geeft het oude, poppenmaken enz, een heel ander gevoel, CGI vind ik, als het goed is gedaan mooi.

  Spider-Man had bv beter CGI dan in Spider-Man II; het viel minder op, het zag er realistischer uit.

  bij andere films stoor ik me dr wel aan (Blade 2 bv)
 • Je bent 16 en praat al over 'vroeger'? -_-'

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren