1. Wie is de beste acteur van dit moment?

Re: Wie is de beste acteur van dit moment?

Ik vind Kiefer Sutherland van 24 goed acteur
 • Ik vind Kiefer Sutherland van 24 goed acteur
 • IK twijfel tussen Johnny Depp/Robert DeNiro/Al Pacino en Bruce Willis.
  Tom Hanks is ook erg goed daar niet van maar ik vind dit eerlijk gezegd te moeilijk er is neit echt een superieur iemand onder deze 5 namen dus vind ik dat ze alle 5 de beste zijn.
  1: Al Pacino (Vooral zijn rollen in The Godfather Trilogy, Heat, Insomnia)
  1: Robert DeNiro (Vooral zijn rollen in The Godfather II, Taxi Driver, Raging Bull)
  1: Johnny Depp (Vooral zijn rollen in Ed Wood, Edward siccorhand, Pirates of the Caribean)
  1: Bruce Willis (Vooral zijn rollen in Die Hard Trilogy, Sixth Sense, Sin City)
  1:Tom Hanks (Vooral zijn rollen in Forrest Gump, Cast Away, Philadelphia)

  EDIT
  Hoe kon ik Steve Buscemi vergeten in inderdaad bijna elke film is hij geweldig.
 • @megaman: steve buscemi vind ik echt wel in elke film geweldig dus voor hem vind ik wel dat je een uitzondering mag maken ( the big lebowski,fargo,ghost world,Barton Fink,Reservoir Dogs,The Hudsucker Proxy,Double Whammy en zelf Armageddon) en in "Living in Oblivion"(geweldige film over het leven van een regisseur en wat er allemaal mis kan lopen op de set) speelt hij wel de hoofdrol, wat hij trouwens schitterend doet!!

  Als ik iemand uit het lijstje moet nemen dan maar Johny depp—> fear and loathing in Las Vegas!!!
 • http://www.ebaumsworld.com/stifler.html

  ^^D Zooooo goeeeeeed ;)
 • http://www.ebaumsworld.com/stifler.html
 • Gast, Jack Wouterse (Grijpstra & de Gier, Vet Hard, 06/05) is toch supergoedd!! Die amerikaanse/ engelse lui hoeven toch niet allemaal in de lijst voor te komen als je de toppers veel dichterbij kan vinden?! :P
 • Mijn stem gaat naar Johnny Depp :)
  Vind het wel een beetje jammer dat Kevin Spacey zo weinig stemmen krijgt. Spacey staat voor mij op een 2de plek.

  Johnny Depp
  Kevin Spacey
  Tom Hanks
  Guy Pearce
  Morgan Freeman
  Tim Robbins
  Brad Pitt
  Benicio Del Toro
  Edward Norton

  Niet perse in deze volgorde…
  en dan ben ik er nog wel een paar vergeten.
 • Johnny Depp gestemd. Geweldige acteur <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />
  Tweede keuze zou waarschijnlijk naar Kevin Spacey gegaan zijn.
  Ik mis trouwens Brad Pitt. Serieus, die kerel kan echt wel acteren. Ik noem films als Fight Club en Se7en…Beter dan Di Caprio…

  Mee eens.
 • Samuel L. Jackson, Johhny Dep en Nicolas Cage zijn de beste uit dat rijtje.
 • Jim Carey & Kevin Spacey zijn mijn favoriete acteurs. Maar van dit rijtje twijfel ik tussen Al Pacino en Samuel L. Jackson. Al Pacino speelt weer heel erg goed in Scarface (eigenlijk wel in elke film) en Samuel L. Jackson had altijd mooie texten in Pulp Fiction, etc. Maar ik heb voor Samuel L. Jackson gestemd omdat hij in zijn laatste film die ik heb gezien, Man on Fire, erg goed speelde.
 • Viggo mortensen in a history of violence is geweldig.
 • hoofd·per·soon (de ~ (m.))
  1 degene om wie alles draait [ook in toneelstukken en romans] =&gt; hoofdfiguur, protagonist

  Dat is er per definitie al één. En als je naar het feitencomplex van de Shawshank Redemption kijkt, dan vertolt Tim Robinson gewoon de hoofdrol.
  Sorry maar deze poging van je om je gelijk te halen is nogal futiel:
  Ik vind wel dat het acteurs moeten zijn die hoofdrollen vertolken.
  Dan nog weet je maar vier films op te noemen.
  Je geeft dus toe dat hij minstens 4 hoofdrollen heeft gehad. Het wanhopig bewijzen dmv. stijve taalkundige definities dat hij in de Shawshank redemption geen hoofdrol speelt is dus vrij overbodig omdat je je eigen gelijk al hebt toegegeven.
 • hoofd·per·soon (de ~ (m.))
  1 degene om wie alles draait [ook in toneelstukken en romans] => hoofdfiguur, protagonist

  Dat is er per definitie al één. En als je naar het feitencomplex van de Shawshank Redemption kijkt, dan vertolt Tim Robinson gewoon de hoofdrol.
 • Denzel Washington is de man
 • Sorry voor de keuze mogelijkheden maar ik heb er een stuk of 5 á 6 wegmoeten doen.

  Depp vind ik geweldig in elke film wel goed: Sleepy Hollow , Secret Window, The Ninth Gate,Pirates of the Carribean, etc.


  Maar ik vergeet eigenlijk Jack Nicholson! Net gezien in Anger Mangement BRILJANT gewoon.
 • Dat acteurs sowieso al beter zijn als ze een hoofdrol spelen is bullshit, Dus Megaman stop alsjeblieft eens een keer met dat gezeik dat je altijd je gelijk wil krijgen
  Dat zeg ik ook niet. Ik wil alleen wildgroei voorkomen, want anders kun je nog honderden acteurs opnoemen die zo geweldig speelden in die en die film en daar heeft niemand behoefte aan. Dus stop aub met dat gezever, wat een verlengde is van jouw gebrek aan leesvaardigheid, en laat me met rust.

  —————–

  Verder maakt een zwaluw natuurlijk nog geen zomer. Als een acteur van zijn veertig films, vijf keer de hoofdrol vertolkte, dan is en blijft het gewoon een acteur die vaak tweede viool speelt. Misschien door zijn onvermogen om een leading role op zich te nemen, ik weet het niet. Ik heb hem nog nooit in een leading role zien acteren. Er zal wel een reden voor zijn.

  Dat Morgan Freeman in dit rijtje staat komt gewoon omdat hij zijn rollen goed uitkiest en in vele goede films speelt. Als tweede viool.

  ————-

  Verder heeft Viggo Mortensen nooit een nominatie laat staan een Oscar gewonnen voor zijn rol in LOTR. Het betrof hier de Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films. Zal wel een prijsje zijn ergens in Texas ofso.

  In LOTR kun je denk ik ook niet zeggen dat Aragorn het hoofdpersonage is. Het verhaal begint in de Gouw, waar Frodo een ring krijgt die hij moet vernietigen. Er zijn een hoop zijpersonages die erg aandoenlijk zijn, zoals Gandalf en Aragron etc. En de een kan niet zonder de ander. Maar er is maar één hoofdpersonage.

  Zoek maar op google op, LOTR hoofdpersoon en je zal teleurgesteld zijn.

  ———————-

  Ik kan me ook geen film herinneren dat geen hoofdpersonage heeft. Boondock Saints misschien (twee), of Magnolia (geen).
 • En ik begrijp niet hoe je dat een gedeelde hoofdrol kunt vinden. Alle belangrijke gebeurtenissen draaien om Tim Robbins. Hij komt de gevangenis in. Hij ondervindt wat problemen. Hij papt wat aan met de directie. Hij breekt uit!

  Als je zegt Boondock Saints gedeelde hoofdrol, alas! Maar Shawshank Redemption, neuh.

  Tuurlijk kan dat. Je ziet ook een redelijk gedeelte over hun samen. Vind het in ieder geval wel van toepassing in deze film. Laatste 10 minuten zie je hem voornamelijk. Ik denk dat jij er inderdaad een wat strengere definitie erop nahoud. Een hoofdrol is voor mij niks meer dan een sleutelrol tot het verhaal, een character waar je onmogelijk omheen kan.

  Darth Vader zag je ook niet zo vaak in beeld, maar toch vertolkt hij een van de hoofdrollen in Star Wars. :O ^^D
 • Overigens geeft de organisatie van de oscars je wel gelijk wat betreft Morgan Freeman.
  Omdat ik dat ook heb :O
  Driving Miss Daisy is een geweldige hoofdrol van meneer Freeman, naast bijrollen heeft Freeman dus ook hoofdrollen gespeeld, dat was mijn opmerking ook in eerste instantie.
  Ik zie wel meer van dat soort vreemde uitkomsten. Vigo Mortensen die beste mannelijke hoofdrol wint, waar Elijah Wood het hoofdpersonage van de triologie is voor mij.
  Als er een film is waar je kan spreken over gedeelde hoofdrollen dan is het wel LotR. Verder (lijkt het me) dat Mortensen de Oscar heeft gekregen op één bepaald deel (waarschijnlijk waarin hij grootste aandeel had).
  Verder is de prestatie van Mortensen groter dan die van Wood, mortensen speelt een rol en Wood speelt zichzelf in zekere zin :D
 • Dat acteurs sowieso al beter zijn als ze een hoofdrol spelen is bullshit, Dus Megaman stop alsjeblieft eens een keer met dat gezeik dat je altijd je gelijk wil krijgen
 • Outbreak heb ik ook nog gezien, goed dat je dat zegt. Duidelijk GEEN hoofdrol.

  Rest heb ik niet gezien en bij de aftiteling komt Morgan Freeman als eerste naar voren. Behalve High Crimes. Maarja, niet gezien. Dan nog weet je maar vier films op te noemen.

  En het zullen er vast wel meer zijn (de man timmert al geruime tijd aan de weg), maar in de grotere films waarin hij acteerde was hij gewoon tweede viool. En in die rol doet hij het voorbeeldig.

  Als je naar zijn schoorsteenmantel kijkt, zie je ook bijna uitsluitend prijzen staan voor beste mannelijke bijrol.

  Overigens geeft de organisatie van de oscars je wel gelijk wat betreft Morgan Freeman. Die is genomineerd geweest voor beste mannelijke hoofdrol. Beetje krom wat mij betreft, maar goed. Die houden er dus een ruimere definitie op na kennelijk. Ik zie wel meer van dat soort vreemde uitkomsten. Vigo Mortensen die beste mannelijke hoofdrol wint, waar Elijah Wood het hoofdpersonage van de triologie is voor mij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren