1. Zeitgeist Moving Forward

Re: Zeitgeist Moving Forward

Dat hele gebeuren met 'je moet het wel met een korrel zout nemen' vind ik bullshit. Sommige dingen die verteld worden is gewoon waar.
Loose Change daarin tegen mag je wél met een korrel zout nemen.

Ben nu bij de door OP beschreven part 3
Sorry shit ja, zat even in de war met Loose Change en de eerste Zeitgeist, heb het even aangepast :)
 • Dat hele gebeuren met 'je moet het wel met een korrel zout nemen' vind ik bullshit. Sommige dingen die verteld worden is gewoon waar.
  Loose Change daarin tegen mag je wél met een korrel zout nemen.

  Ben nu bij de door OP beschreven part 3
  Sorry shit ja, zat even in de war met Loose Change en de eerste Zeitgeist, heb het even aangepast :)
 • Dat hele gebeuren met 'je moet het wel met een korrel zout nemen' vind ik bullshit. Sommige dingen die verteld worden is gewoon waar.
  Loose Change daarin tegen mag je wél met een korrel zout nemen.

  Ben nu bij de door OP beschreven part 3
 • Als ik dit zo lees zou alleen het eerste gedeelte van de film de moeite waard zijn. Dat is toevallig ook het enige deel van de film dat ik tot dusverre gezien heb, maar die onhaalbare oplossingen hoef ik ook niet aan te horen.
 • Peter Joseph's nieuwe gratis docu over hoe we de wereld verneuken en belangrijker, wat eraan gedaan kan worden. Hieronder de beschrijving volgens de Nederlandse Zeitgeist website:

  Zeitgeist: Moving Forward is het derde deel in de documentaire reeks waarvan de eerst twee delen gezamenlijk meer dan 150 miljoen keer bekeken werden en hiermee een nieuw record vestigden als meest bekeken internet documentaires in de geschiedenis.

  De Zeitgeist documentaires geven inzicht in hoe ons huidige systeem werkt of beter gezegd, niet werkt. Het toont de negatieve werking van de meest geaccepteerde en minst begrepen gevestigde instituten in onze samenleving waaronder: het geld systeem, georganiseerde religie, massamedia en het militaire apparaat. Zeitgeist onderscheidt zich van andere documentaires door niet alleen problemen te signaleren, maar hiervoor tevens oplossingen aan te reiken.

  Na de release van Zeitgeist: Addendum is een wereldwijde beweging opgericht met de naam The Zeitgeist Movement, die op dit moment meer dan een half miljoen leden telt. Het doel van The Zeitgeist Movement is om de huidige samenleving te veranderen naar een systeem van globale samenwerking, duurzaamheid en toepassing van wetenschap en technologie om de fundamentele problemen van de huidige samenleving op te lossen.

  In Zeitgeist: Moving Forward zullen experts aan het woord zijn op het gebied van antropologie, neurobiologie, economie, technologie en andere relevante disciplines die inzicht geven over de staat waarin onze samenleving zich bevindt. Het zal duidelijk worden waarom het nodig is om te veranderen en er zullen praktische mogelijkheden gepresenteerd worden hoe we deze verandering zouden kunnen bewerkstelligen.

  De film zal gegarandeerd je blik op het verleden, heden en de toekomst voorgoed veranderen!

  Ik heb de eerste delen ook gezien die ook awesome waren maar van deze film was ik toch echt wel onder de indruk. Wederom wordt gebruik gemaakt van ''grappige'' metaforen om te laten zien hoe belachelijk we bezig zijn maar daarnaast vond ik de beargumentering en structuur een stuk beter. De drie uur durende film is ingedeeld in 4 delen: De eerste geeft inzicht in de menselijke aard, wat bij tot een nogal verrassende zelfreflectie leidde richting mijn eigen jeugd. De tweede deel is een beetje een herhaling van eerdere films en laat zien hoe absurd ons eigen systeem is. Het derde deel begint met de stelling ''als we nog een aarde kregen hoe zouden we die het beste kunnen inrichten'', hier komt het ook al eerder besproken concept recourse based economy weer aan bod, maar wordt deze keer veel beter gepresenteerd als iets wat ook daadwerkelijk mogelijk is, sterker nog, noodzakelijk is. Het afsluitende deel roept mensen op actie te ondernemen met een nogal cheesy einde, erg leuk maar het is mij nog steeds onduidelijk hoe we van ons huidige systeem de overgang zouden moeten maken naar een nieuwe. Al bij al een erg sterke film, een die iedereen eigenlijk een keer zou moeten zien al is het maar om erachter te komen dat we ook buiten ons huidige systeem kunnen denken en er misschien wel andere -betere- oplossingen zijn.


  Handige links:
  Nederlandse versie op youtube
  The Zeitgeist Movement - officiële site
  Zeitgeist op IMDB
 • Ja zie het, had alleen in het media forum gekeken, my bad :)
 • In het discussie forum is hier trouwens ook een topic over :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren