1. Zwarte Piet: Racistisch, of niet?

Re: Zwarte Piet: Racistisch, of niet?

Ik vind het allemaal erg overdreven. Het is gewoon een Nederlandse traditie die ik nog nooit heb geassocieerd met racisme. Mensen moeten altijd wat te zeiken hebben.

Die reactie van Albantar is trouwens erg goed, ben ik het ook mee eens.
 • Ik vind het allemaal erg overdreven. Het is gewoon een Nederlandse traditie die ik nog nooit heb geassocieerd met racisme. Mensen moeten altijd wat te zeiken hebben.

  Die reactie van Albantar is trouwens erg goed, ben ik het ook mee eens.
 • Eens met svenshinhan. Alleen jammer dat alleen het rechter spectrum van racisme gepakt wordt in de vergelijking als voorbeeld. De extreem linkse vorm van racisme (zelfhaat en weg-met-ons cultuur) is namelijk precies waar de blanke medestanders in deze kwestie aan lijden. Zij zien overal racisme waar anderen onschuld zien, dus maken zij ironisch genoeg het onderscheid
 • Dom gezeik. Fuck de VN.

  Fuck de EU ook meteen maar. Kappen met die onzin.
 • Als je met je bakkes langs de nauwe schoorsteen schuurt, krijg je wel dikke rode lippen.
  Vandaar dat de Kerstman eruit ziet als zwarte Piet. <img alt=":O" src="/plugins/sceditor/emoticons/shocked.png" />
  De kerstman bestaat niet.
 • Alsof iedereen Piet zo tof vond was de discussie rond dit figuur nog nooit zo heftig als nu. <img alt=":O" src="/plugins/sceditor/emoticons/shocked.png" />

  Zelfs de VN bemoeit zich ermee.

  Ja en?
 • En al die fietsen en autoradio's dan?

  Wat? :'D
 • Jouw frustratie zit veel dieper dan die hele Zwarte Piet. Ik gok zo dat je op Wilders stemt?
 • Daarom pleit ik voor gekleurde, het liefst fictieve wezens. Ben je van het gezeik af.
 • Zelfs al is er een duidelijke link, dan is die naar mijn mening al voldoende getransformeerd tot een positief verhaal; het feit dat niemand precies weet waar het vandaan komt geeft toch al aan dat het racisme/de slavernij eruit verwerkt zijn? moeten we nu echt honderden jaren terug blijven graven naar redenen om moeilijk te doen?
 • Zogenaamd is er geen link tussen Zwarte Piet en Slavernij?
 • Seriously guys…. Jullie vragen de VN onderzoeker om eerst te gaan onderzoeken over Sinterklaas voordat ze conclusies erover trekt, terwijl sommige van jullie niet eens weten dat Sinterklaas een Griek is i.p.v een Turk.

  Nicolaas van Myra is geboren in Patara te Lycië dat tegenwoordig in Turkije ligt, maar in het jaar 280 bij het toenmalige Byzantijnse Rijk hoorde. Later werd hij bisschop van Myra, de hoofdplaats van Lycië. Hij stierf op 6 december 342. Na de inval van de moslims in het gebied, werden de stoffelijke resten van de heilige in 1087 gestolen en naar Bari gebracht.
  En we weten allemaal hoe de Byzantijnse Rijk toen der tijd omging met mensenrechten. Er zijn bronnen dat Nicolaas van Myra cadeaus mee bracht van zijn reizen en het uitdeelde d.m.v zijn slaven. Of het knechten waren of slaven. Zover weet ik niet, maar wil je a.u.b. eerst wat over Sinterklaas onderzoeken.

  maa jaa… Het is een Nederlandse traditie. En wij willen niet luisteren naar andere volken. Wij doen wat wij willen en als ze het niet leuk vinden mogen ze opdonderen hè?? Ook al zijn ze Nederlanders.
  Deden we maar wat meer wat we zelf wilden. Dan waren er een stuk minder problemen. Volgens mij staan hier gewoon Moskeeën, mogen mensen met andere geloven gewoon hun feesten vieren en houden werkgevers rekening met de Ramadan. Vind ik allemaal prima, maar ga dan niet verkondigen dat wij Nederlanders maar doen wat wij zelf willen en naar niemand luisteren.

  We hebben het hier over mensenrechten, we moeten ons verantwoorden omtrent een kinderfeest en worden neergezet als racisten. Kijk even goed om je heen in de wereld, en kom dan nog eens terug als je het over mensenrechten wil hebben. Laat de VN zich daar even druk om maken, of om dat Islamitische feest dat verdacht veel op ons feest lijkt.

  Het is zo verschrikkelijk overtrokken allemaal, en mijn kinderen moeten hier de dupe van zijn straks. Hopelijk houden de Nederlanders hun poot stijf en vieren we het gewoon zoals wij het gewend zijn. Ik blijf ook zeggen, 99% van de Nederlanders weet niet precies waar het feest vandaan komt en wat de essentie ervan geweest is. We vieren het met geen enkele achterliggende gedachte, wij denken niet aan slaven of dat soort nonsens als we een zwarte Piet zien. Het zegt meer over de klager dan over de vierders dat hier zo'n issue van wordt gemaakt. Gewoon opzouten met je gezeik en inderdaad, niet Nederlanders mogen gerust in het land van oorsprong gaan wonen als ze het hier zo verschrikkelijk vinden. Mijn zegen heb je, want we doen genoeg om het niet Nederlanders naar de zin te maken in ons landje.
 • De reacties op social media over een mogelijke afschaffing van Zwarte Piet.
  Zoek de definitie van definitie ook maar meteen op.
 • De reacties op social media over een mogelijke afschaffing van Zwarte Piet.
 • Zoek de definitie van racisme nog maar eens op.
 • Het hele idee van black face bestaat ook helemaal niet hier. Mensen kennen dat niet.
 • Ik stoor me ook aan IGV4, maar dat passen ze ook niet aan!
 • Sinds wanneer heeft zwarte Piet eigenlijk rode lippen? Ik kan me niet herinneren dat dat zo was toen ik vroeger klein was.
 • lol..
 • Ik geef toe dat ik als kind wel het verband zag tussen zwarte piet en een neger. Ik zag er alleen geen racisme is en zag ze niet als slaven. Het waren vriendelijke pieten die cadeautjes gaven en je hielpen.
 • assimileren.. lol

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren