1. WE GAAN PS4-LAADTIJDEN METEN MET DE LAADTIJD INDEX

WE GAAN PS4-LAADTIJDEN METEN MET DE LAADTIJD INDEX

Je verliest op je console vaak tijd aan het opstarten van je games of laadschermen in je games. Samsung is ervan overtuigd dat ze de wachttijd op je console aanzienlijk kunnen verkorten door een van hun SSD's te gebruiken. En dat gaan we testen!

De Laadtijd Index wordt mogelijk gemaakt door Samsung Storage.

Als je even wilt gamen, dan wil je geen extra tijd kwijt zijn aan wachten. Toch gebeurt dat, zeker op consoles, regelmatig. Bijna iedereen weet inmiddels dat je tijd kunt winnen door te gamen via een SSD, maar hoeveel tijd win je dan precies? En hoeveel gedoe is dat nou eigenlijk?

De Laadtijd Index

Om dit te testen hebben we de Laadtijd Index in het leven geroepen, waarin we PlayStation 4 games testen op de originele HDD en met een externe SSD. In de Laadtijd Index testen we de grote games die in 2019 nog uitkomen op de PlayStation 4 mét en zonder een externe SSD en plaatsen de bevindingen onder de review van de game, en allemaal op een rijtje op InsideGamer.nl/laadtijdindex. Wij gaan dit aan de tand voelen met de Samsung T5, een draagbare SSD, waarmee je je games dus zelfs mee kunt nemen naar een andere PlayStation 4 en daar zo door kunt gamen zonder eerst te wachten op een download.

Hoe installeer ik mijn games op een externe SSD?

Mocht je al een externe SSD in huis hebben, dan wil je daar natuurlijk ook gebruik van maken. Gelukkig kan je op een hele makkelijke manier je SSD aan je PlayStation koppelen. Volg daarvoor de volgende stappen:

Ga naar Instellingen > Apparaten > USB-opslagapparaten > Selecteer je SSD > Formatteren voor uitgebreide opslag

Je SSD wordt dan automatisch geselecteerd als Uitgebreide opslag en je nieuwe games zullen daarop worden geïnstalleerd.

Games verplaatsen naar je SSD

Mocht je de games die je al op je PlayStation 4 had geïnstalleerd, willen verplaatsen naar je externe SSD, dan is dat ook simpel om klaar te spelen. Volg daarvoor de volgende stappen:

Ga naar Instellingen > Opslag > Systeemopslag > Applicaties > Selecteer de game met de Options knop op je controller > Selecteer Verplaatsen naar uitgebreide opslag.

De resultaten

De eerste resultaten zijn al binnen. De volgende games zijn al getest mét en zonder een externe SSD:

Man of Medan

Dit artikel delen