1. Neo Geo-maker SNK Playmore herstelt naam naar SNK

Neo Geo-maker SNK Playmore herstelt naam naar SNK

De naam van het Japanse bedrijf SNK Playmore is gewijzigd naar SNK. Het bedrijf startte in 1978 als SNK Corporation, maar veranderde in 2001 naar de naam SNK Playmore nadat zij werden overgenomen door Playmore Corporation.

SNK is vooral bekend van de Neo Geo Pocket Color-console uit 1999. Het bedrijf richt zich op alle bestaande gameplatformen, waaronder pachinko- en arcadekasten. Op Twitter laat het bedrijf weten dat de naam is veranderd. "Vandaag veranderen we het logo en de slogan van het bedrijf. Kijk alstublieft uit naar het nieuwe SNK."

Titels als Fatal Fury Special voor Xbox Live Arcade en The King of Fighters XII voor Xbox 360 en PlayStation 3 zijn uitgegeven door SNK. In 2013 introduceerde ze de Neo Geo X, een mobiele console, maar de productie hiervan eindigde in datzelfde jaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Aida . Heeft op haar zesde haar ziel verloren aan de Legend of Zelda serie. Houdt van RPG's en eet game soundtracks op alsof het lunch is. Spellen waarin de keuze van de speler centraal staat vindt ze fantastisch.

Reacties

  • SNK is bij mij vooral bekend door de peperdure Neo Geo (ongeveer €230 voor één game).
    En het fantastische Sengoku waar ik veel plezier mee heb gehad in de arcade :D

  • Ik hoop dat ze eindelijk Metal Slug 8 maken met een mix van prachtige HD Graphics en old skool gameplay en dat Samurai Shodown terugkomt!

  • Our new corporation message is: The Future is Now!    BOOOOM!!!

  • King Of Fighters XIV komt in Noord-Amerika uit op 23 augustus. Over Europa is nog niets bekend, hopelijk dezelfde datum.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren