1. Treinen ondervinden vertraging door Pokémon Go-spelers

Treinen ondervinden vertraging door Pokémon Go-spelers

In de jacht op pokémon-figuurtjes in de mobiele game Pokémon Go zijn meerdere mensen op en bij het spoor gaan lopen. Bij Hattem heeft de politie maandagavond twee mensen van de rails gehaald. Tussen Delft en Schiedam moesten treinen langzamer gaan rijden.

ProRail heeft contact gehad met Nintendo en wil dat de makers de pokémon weghouden uit de buurt van de spoorlijnen. ''Je moet er toch niet aan denken dat speurneuzen onder de trein komen. Laat het spelletje niet het einde van je leven worden'', zegt een woordvoerder.

Nintendo en The Pokémon Company hebben volgens ProRail "de plicht en de verantwoordelijkheid dat iedereen het spelletje leuk en gevarenvrij moet kunnen spelen".

Pokémon Go is ontwikkeld door Niantic, waar Nintendo en The Pokémon Company in hebben geïnvesteerd. In Pokémon Go trekken spelers er in de echte wereld op uit om monsters te vangen. Zo kunnen gamers bijvoorbeeld naar het strand voor een watermonster of naar het bos voor een grastype-pokémon.

De game werd in korte tijd zeer succesvol. Het spel steeg naar de top van de App Store-ranglijsten en haalt in de Verenigde Staten volgens analisten 1,6 miljoen dollar per dag aan omzet op. Het aandeel van Nintendo steeg door het succes met 25 procent.

In Nederland is de game officieel nog niet beschikbaar, maar kan hij wel via een omweg worden geïnstalleerd. Zo is het op Android mogelijk om een APK-bestand te installeren en kunnen spelers op iOS een buitenlandse App Store-account aanmaken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Blijkbaar is het voor een aantal Pokémon Go-spelers te moeilijk om logisch na te denken.

 • Ach je weet hoe gamers soms kunnen zijn, ook dat hele geneuzel betreft de veiligheid in de media, ja natuurlijk kan het voor gevaarlijke situaties zorgen, maar het toverwoord is "gezond verstand" oh wacht dat zijn twee woorden.
  Zo laat ik mijn dochter van 11 niet alleen over straat om Pokemons te gaan zoeken, dus moet ik " verplicht" mee, opzich ook geen straf, maar dan kan ik wel een oogje in het zeil houden terwijl zij lekker kan speuren en zoeken.

 • Er lopen dagelijks mensen op het spoor, al ver voordat Pokemon GO bestond.  Dat heeft meer met hersencapaciteit te maken dan met een spelletje. Het is gewoon een soort natuurlijke selectie. Eten of gegeten worden. Dood of niet dood. Dom of niet dom.  Game on!

 • En de NS reed voor Pokemon GO ook al niet op tijd lol.

 • Ik snap niet dat gevaarlijke plekken e.d. er niet worden uitgefilterd, er is genoeg kaartmateriaal om dat te regelen. En dan bedoel ik niet de kaarten van Google, maar veel geavanceerdere kaarten van bijvoorbeeld Esri.

 • Omdat a) het niet de taak van Nintendo en Google dat men logisch na denkt  En omdat b) je niet eens zo dicht bij het spoor hoeft te komen.  En c) omdat de idioten die darwin award waardig zijn gewoon moeten nadenken en als ze dat niet doen dan tja dan hebben terecht de darwin award gewonnen en kan ik er totaal niet rouwig om zijn.

 • Je kunt er donder opzeggen dat de eerste schadeclaims snel zullen volgen in de VS.

 • Als je logisch nadenkt is het juist goed dat bedrijven dit aankaarten bij Nintendo.. Nintendo draagt wel de verantwoordelijk van waar de pokemons tevoorschijn kunnen komen, aangezien het product van Nintendo is. Je kan het wel zo stellen dat je daar niet rouwig om kan zijn, alleen heb je bij ongelukken altijd meerdere slachtoffers.. En dat vergeet je even.

 • Iemand die *logisch nadenkt* loopt niet het spoor op of springt niet van een cliff af. Ongelukken kunnen altijd en vooral gebeuren.  Maargoed , iedereen raakt weer besmet met het doemdenk gebeuren door de geweldige domme media. Facebook is veel gevaarlijker ;) • Maar die heldere lichten brengen anderen met hun idiote gedrag dan wel in gevaar of belemmert diensten zoals de Ns. Dat kost geld, reizigers lopen onnodige vertraging op. Logisch dat je dan een oplossing wilt. Want hierop zit niemand te wachten.  Ik zie nu al genoeg mensen op de (snor)fiets in woonwijken, en het centrum het spelletje spelen, en minder oog voor de omgeving hebben, recht blijven lukte geen van allen. 1 hand minder bij de rem. Reageren op situaties is sowieso al vertraagd. Ongelukken en aanrijdingen? Lees je nu al genoeg op internet. Het punt is dat andere mensen de lul zijn door het idiote asociale gedrag van een ander. Omdat henkie zijn scherm belangrijker vindt dan de omgeving. Vooral omdat het scherm ook aan moet blijven en je er veel vaker in opgaat dan jezelf door hebt.  Het is niet zozeer doemdenken, het is eerder dat er een aantal mensen veelste hard op het spel gaan en daardoor ook een ander in gevaar brengen. Het zal mij niks verbazen als er in Nederland nu sneller een verbod op het gebruik van je telefoon op de fiets wordt doorgevoerd.  Met Facebook ben ik met je eens. Als je al ziet wat daardoor ontstaan is qua hevige discussies. Dat maakt de internetheld in een mens snel wakker…

 • ach ja

 • Typisch media om het slechte bloottestellen(kijk rtl latenight maar terug) , tuurlijk deze mensen zijn wel heel erg stom, maar er gebeuren ook leuke dingen en die worden niet verteld.  En het gebeurde natuurlijk ook al voordat PGO uit kwam.  Wees voorzichtig…

 • Misschien dat onze Pokémon kampioenen wat zelfmoordenaars van het spoor weten te redden.

 • Dit is niet de schuld van Nintendo, het zijn de gebruikers. Maar Nintendo zou er wel wat aan kunnen doen.  Mensen horen niet hun hoofd constant op hun smartphone te houden. Kijk ook is wat om je heen, zo voorkom je botsingen tegen mensen of tegen een auto. Of val je in sloot zoals dat met die oude dame gebeurde

 • Ben benieuwd hoelang het duurt voordat iemand dodelijk verongelukt door deze game.

 • Ach die mensen hebben wel even de tijd het is voor hun ook komkommer tijd..
  Niet alleen voor gamers :)

 • Als je dit artikel leest dan denk je aan een 1 april grap. Bizar dat het echt waar is!!

 • Dus… ik word als positieve oplettende speler bijna verguist door al deze negatieve berichtgeving en ik vind dat noch de media noch nintendo hier schuld aan heeft. Het zijn mijn naieve en domme medespelers :*(

 • We zijn gek aan het worden met zn allen.

 • Slaat echt nergens op. Die pokemon verschijnen willekeurig ergens in de kaart. Je kan gewoon die pokemon aanklikken als hij zichtbaar is in je kaart al is het nog 100 meter ver weg. Vervolgens kan je die pokemon gewoon vangen.. je hoeft er niet eens heen te lopen. Dus die mensen die het spoor op lopen willen gewoon dood.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren