1. De voordelen van Uncharted 4 en The Last of Us op PS4 Pro

De voordelen van Uncharted 4 en The Last of Us op PS4 Pro

Uncharted 4: A Thief's End en The Last of Us Remastered hebben vandaag PlayStation 4 Pro-updates gekregen. De nieuwe console is vanaf vandaag verkrijgbaar.

De singleplayercampagne van Uncharted 4 verhoogt de resolutie van 1080p naar 1440p, terwijl de multiplayer van 900p naar 1080p gaat. De framerate van de singleplayer blijft 30 frames per seconde.

Heel The Last of Us Remastered kan in 2160p met 30 fps worden gespeeld, of in 1800p met 60 fps. Beide games hebben ook HDR-ondersteuning voor televisies met HDR, wat voor verbetering in belichting en kleur zorgt. Tot slot krijgen beide games een 4K-fotomodus.

Mensen met een 1080p-televisie kunnen net als met andere games die een PS4 Pro-update krijgen alsnog genieten van betere graphics, omdat de hogere resoluties naar 1080p worden teruggeschaald.


Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Gisteren de pro gekocht en heb een Sony 55 inch 4K zonder HDR.
  Moet ik via de tv HDMI instellingen veranderen of gaat dit vanzelf?
  2160p rgb kan ik niet selecteren wel de bovenste.
  Alvast bedankt.

 • Zover wij begrijpen kun je de PS4 beeldinstellingen op automatisch zetten, zodat ie zelf de geschikte standaard kiest. Hetzelfde met de games wanneer je de updates hebt gedownload. Alleen bepaalde games gaan in-game ook keuzes bieden, maar dat kun je dan zelf uitproberen om je favoriete balans te vinden.

 • 2160P RGB is voor HDR en 2160PYUV is voor SDR

 • Tegenwoordig hebben veel tv's ook een breder kleurenbereik waardoor je de optie op de ps op volledig kunt zetten… Scheelt heel veel!

 • @Quark, niet liegen, wordt de meneer in kwestie niet mee geholpen.  Edit; niet lullig bedoeld, maar misinformatie is misleidend.
  Ik denk dat je het best geholpen bent door je PS4 Pro resolutie op automatisch te zetten.

 • Ben benieuwd of er echt opmerkelijke verschillen zijn tussen de PS4 en de PS4 Pro wanneer je ze beide op een HD tv aansluit. Kan je dan bijvoorbeeld The Last of Us als een nieuwe Remaster zien voor de PS4 Pro of is het verschil alleen te zien als je twee tv's naast elkaar neerzet waarbij de een op de PS4 aangesloten is en de ander op de PS4 Pro.

 • pffff. kunnen we niet gewoon lekker 1 versie houden, al dat resolutie geneuzel… ik wil gewoon alles op 60 fps kunnen spelen, niemand die het verschil ziet tussen al die resoluties, en al denk je van wel.. toch is het niet zo.

 • Mooi gesproken totaal mee eens!!

 • Mmm tja waar en niet waar. 4k en full hd vergelijken op een 24 " inch monitor bijvoorbeeld dat is onzin. Verschil wordt wel groter wanneer je bijvoorbeeld een 65" inch tv hebt. Dan is kijkafstand ook nog belangrijk. Maar goed, verschil tussen 4k en full hd zit hem in details. Maar het verschil is er daadwerkelijk, alleen verschillende factoren wegen mee aan het resultaat en hoe het oog het waarneemt.

 • Gisteren hebben we een ps4 pro aangesloten op een 4k tv en battlefield 1 geïnstalleerd, maar we hebben geen update gedownload zien worden. Het ziet er heel goed uit maar of het nu op 4k was weet ik niet. Moet je echt zien dat je een update melding krijg?

 • Altijd welkom dit soort extra's, persoonlijk zou ik het ook prettig vinden als er meer nadruk komt op andere zaken dan resolutie. Bijv. snellere laadtijden, betere draw distance en hogere fps

 • Binnenkort The Last of Us nog een 2x 2dehands scoren voor weinig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren