1. Ubisoft-top wordt beschuldigd van beurshandel met voorkennis

Ubisoft-top wordt beschuldigd van beurshandel met voorkennis

Vijf topmannen van Ubisoft Montréal, waaronder CEO Yannis Mallat, worden beschuldigd van het handelen in Ubisoft-aandelen met voorkennis.

Dat doet de Franse beurswaakhond Autorité des marchés financiers (AMF). Ubisoft Montréal is een ontwikkelaar onder de paraplu van de grote gamesuitgever Ubisoft. De Franse regels voor zaken als handel met voorkennis gelden omdat het hoofdkantoor van Ubisoft in Parijs staat, schrijft Kotaku.

De AMF zegt dat de vijf in de weken voor 15 oktober 2013 allemaal aandelen-Ubisoft verkochten. Op die dag maakte Ubisoft bekend de twee op dat moment langverwachte games The Crew en Watch Dogs uit te stellen naar 2014. Als een gevolg daarvan daalde de beurskoers van het bedrijf met ongeveer een kwart.

Volgens de AMF waren de vijf op de hoogte van het uitstel en braken zij daarom met de verkoop van aandelen de Franse regels op het gebied van beurshandel met voorkennis.

In een interview met een Canadese krant ontkent Mallat dat hij voorkennis had. Ubisoft laat weten dat de vijf het vertrouwen van Ubisoft-CEO Yves Guillermot hebben. De zaak wordt later in november door een Franse strafcommissie behandeld.


Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Van je werknemers moet je het hebben…

  • Als het bewust is gebeurd dan kan je er van uit gaan dat Yves er ook wel van op de hoogte was.

  • Dit gaat niet om een zakcentje waarmee je bij de plaatselijke snoepwinkel 6 kikkertjes, 8 kersen en een stroopsoldaat in een papieren zakje mee grist.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren