1. Gerucht: Zelda: Breath of the Wild haalt Switch-lancering niet

Gerucht: Zelda: Breath of the Wild haalt Switch-lancering niet

The Legend of Zelda: Breath of the Wild zou volgens nieuwe geruchten niet op tijd klaar zijn voor de lancering van Nintendo's nieuwe console, de Switch, in maart 2017.

Hoewel Nintendo nooit heeft aangekondigd dat Breath of the Wild op de lancering van de Switch zou verschijnen, gingen veel gamers daar wel van uit. Volgens industrie-insider Emily Rogers, die eerder ook verschillende aspecten rondom de Switch correct lekte voordat de console werd onthuld, zullen veel van die gamers teleurgesteld worden.

Volgens Rogers is Nintendo op dit moment bezig met het lokaliseren van de game voor de westerse markt. Dit zou echter meer werk kosten dan op voorhand verwacht. Dit proces zou niet op schema lopen omdat Breath of the Wild "een erg ambitieuze game is, misschien zelfs wel te ambitieus".

Pas tegen het einde van het jaar zou de lokalisatie klaar zijn, waarna de game vier tot zes maanden getest moet worden. Rogers verwacht dan ook dat de game pas in de zomer van 2017 uitkomt. Aangezien Nintendo vaak grote games voor het najaar bewaard, is het mogelijk dat de game vervolgens wordt uitgesteld tot het najaar van 2017.

Nintendo heeft nog niets bevestigd. Het enige dat het bedrijf al eerder heeft aangegeven, is dat Breath of the Wild ergens in 2017 verschijnt. In januari 2017 onthult Nintendo meer details over de games die op Switch verschijnen. Mogelijk wordt dan meer duidelijkheid gegeven.


Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Als dat zo is dan hoef ik de Switch niet bij launch te hebben ;)

 • Is dit niet een bericht voor de Wii-U ?

 • Ik geloof echt niet dat switch en wiiu versie van elkaar verschillen. Geen lag, nier per se mooier maar wel meer portability en zeker niet veel meer dan dit.



  Dus als hij voor de wiiu in maart uitkomt, zal dat voor de switch ook zo zijn. Is er vertraging voor de wiiu, dan ook voor de switch.

 • Haha wat een flop zou dit zijn xd

 • Valt mee hoor.. het spel moet gewoon eerst goed zijn.
  Voor dat het uitgebracht is.
  Naar Miyamoto zijn maatstaven welteverstaan dus perfect..
  Perfectie kost tijd..

 • Er heeft een korte tijd op de Nintendo-site gestaan dat hij in maart 2017 uit zou komen: https://twitter.com/RostiNeoGAF/statu…



  Volgens mij is er weinig reden om te twijfelen aan Emily Rogers tegenwoordig, dus dit zal wel kloppen.

 • Mehh, ze heeft ook dit gezegd:
  'I heard from multiple sources that you can choose between a male or female as your playable character in Zelda.'



  Dus ik zou het toch maar gewoon (net als alle andere roddels, zowel positief als negatief) met een korreltje zout nemen.

 • Alhoewel ze niets meer of minder gezegd hebben dan 2017 (geen maand o.i.d.), zou ik dit erg slecht vinden! Hoe hou je je fans aan het lijntje?



  Hier staat echter weer wat anders:
  https://pvplive.net/c/rumor-nintendo-…



  'Switch bundles will start out at $260 for a basic bundle, $300 for a Mario bundle, and $340 for a Zelda bundle that includes the Pro Controller.'



  Ze gaan er hier vanuit de deze bundels release bundels zijn…



  Ik ben in ieder geval benieuwd!
  Januari kan niet snel genoeg komen. :)

 • Dit zou behoorlijk idioot zijn. Maar goed, blijft natuurlijk wel Nintendo hé.

 • Ik denk dat ze juist bij de release het moeten hebben van een paar grote titels als Zelda en Mario. Dat haalt toch vaak een paar early adaptors over de streep, en mochten deze weer positief nieuws de wereld in sturen, dan kan de verkoop ook beter gaan. Maarja, een kale start kan juist het tegenovergestelde teweeg brengen. Laten we hopen dat Nintendo die les wel heeft geleerd.

 • Als dit bericht klopt heb ik liever dat ze hun tijd nemen. Ik heb geen zin in bug fiasco's zoals je altijd bij fallout en elderscroll games hebt. Bethesda test haar games niet tot amper.



  Zelda moet foutloos zijn. Zelda fans zijn extreem kritisch.



 • @Ramirez
  Wat je zegt klopt en dit zal inderdaad ook meespelen!
  Echter zou een release later dan maart erg slecht zijn, vind ik.

 • Dat ben ik met je eens. Een release later dan maart gaat momentum kosten. Ik hoop daarom ook dat het bericht niet klopt.



  Het gekke is nog wel dat ze tijdens de E3 aangaven dat de Wiiu versie zo goed als klaar is.
  Als localisatie echt een probleem wordt in de toekomst met grote games dan wordt het gewoon tijd dat de landen om ons heen eens fatsoenlijk Engels gaan leren. ( of je lanceert in niet Engelse markten gewoon later)



  Ik ben het een beetje flauw te moeten wachten op een Duitser of Fransman die ondergeschoold is en weigert een andere wereldtaal te leren.



  Zou een hoop schelen.

 • Dit dus.
  Gewoon alle PAL games alleen in het Engels uitgeven en dan zijn we van dit gezeik af. :)

 • En Pietje was zo zeker van en maart release! Wie moet ik nu geloven?

 • De "bronnen" spreken elkaar tegen.
  Spannend he! :)



  50% heb ik trouwens al goed he Stickie, want ik zei ook dat de Switch (toen nog NX) in maart uit zou komen, terwijl jij zei dat je dacht van niet. ;)

 • Tenzij dit gerucht klopt en de Switch wordt uitgesteld voor een release tegelijkertijd met Zelda, natuurlijk… :)

 • De switch kan natuurlijk ook uitkomen in maart en Zelda later.
  Als de Switch zelf uitgesteld wordt, dan heb je een punt inderdaad. :)

 • Kom nou,deze game hoort gewoon bij launch te zijn. Maar ja typisch Nintendo bla bla ba en voor de rest niks maar dat is al jaren zo. De Mini Nes is ook nergens te krijgen. Ze weten toch dat dit een hype gaat worden. Ze laten de fans weer zakken. De fans zouden Nintendo eens moeten laten zakken. Ik ben een Nintendo fan vanaf de eerste dag dat de Nes uitkwam, maar als het zo moet. Ik hou het wel bij me Xbox One.

 • Als de game niet klaar is dan hoort hij er niet te zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren