1. De Mini NES ligt pas weer na Sinterklaas in Nederlandse winkels

De Mini NES ligt pas weer na Sinterklaas in Nederlandse winkels

De Nintendo Classic Mini: NES is in Nederland pas weer na Sinterklaas leverbaar in winkels.

Dat meldt een woordvoerder van Nintendo Benelux aan Bright. De kleine console die dertig klassieke NES-games bevat lanceerde vorige week en was meteen overal uitgekocht. Sindsdien wordt het apparaat via websites als Marktplaats voor een hogere prijs verkocht door consumenten.

De komende weken worden de voorraden bij Nederlandse winkels in kleine aantallen aangevuld, aldus Nintendo. "Pas na Sinterklaas en voor de Kerst wordt er een wat grotere levering verwacht. Consumenten hebben dan de meeste kans om een Classic Mini te kopen"

De Mini NES heeft een adviesprijs van 59,99 euro en bevat naast een replica van de klassieke NES-console uit de jaren '80 en '90 ook een replica van de klassieke bijbehorende controller. Dertig games van Nintendo en andere partijen staan op het apparaat, waaronder de drie Mario Bros.-platformers, The Legend of Zelda, Pac-Man en Ninja Gaiden. Bekijk hier onze impressies.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik heb er gelukkig een. Onwijs gaaf dat je nu Save point hebt. Hierdoor kan je eindelijk je hoogste Highscore opslaan in Super Mario Bros.

 • Top optijd voor kerst dus :D

 • kan je vergeten.

 • Hoewel deze zet dom is van Nintendo (hoewel ze kerst wellicht nog wel meepakken), is het ook wel tof dat dit een soort collectors gevoel van uitdaging met zich meebrengt. Niet iedereen heeft er zo maar één 1,2,3 in zijn bezit.

 • Verwacht Nintendo succes, dan krijgen ze het niet.
  Verwachten ze geen succes, dan wordt het wel een succes.

 • Dit zag iedereen, naja behalve nintendo dan, van mijlen ver aankomen.  Zelfs hier in dit stadje zijn de reservering niet te tellen, achja, komt wel een keer…

 • Classic Ninty…

 • je maakt geen enkele kans tussen kerst en oud en nieuw.
  op 19 november komt er nog een klein plukje binnen waarvan 1/3 van de reserveringen worden uitgeleverd, de rest moet wachten tot het nieuwe jaar, als er dan nog wat binnen gaat komen.  onder de 130 euro scoor je gewoon geen mini nes op marktplaats, of ebay. dus wil je er graag 1 hebben zou ik het NU doen. dus veel succes voor mensen die denken er nog een te scoren voor de kerst voor een redelijke prijs.

 • Jij hebt er vast 1 te koop staan Haha.

 • Jammer dan moet mijn Raspberry Pi 3 nog even wachten op zijn nieuwe behuizing.

 • hij is hier nog verkrijgbaar, wel 9 dagen levertijd..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren