1. Zelda krijgt in Verenigde Staten eigen Escape Room

Zelda krijgt in Verenigde Staten eigen Escape Room

Scrap, het bedrijf dat Escape Rooms in de Verenigde Staten maakt, werkt samen met Nintendo aan een Escape Room gebaseerd op de Zelda-franchise.

Teams van zes mensen kunnen in januari en februari 2017 meedoen in diverse Amerikaanse steden, waaronder San Francisco, New York en Los Angeles. De Escape Room heet 'Defenders of the Triforce' en laat spelers in een kerker puzzelen om te proberen te ontsnappen. Volgens de makers zijn er diverse puzzels en wordt geadviseerd alles op te schrijven om de puzzels op te lossen.

Scrap laat weten dat het niet een traditionele Escape Room betreft, waarbij spelers uit een ruimte moeten ontsnappen. In plaats daarvan noemt men het een 'ontsnappings-event' met een verhaal voor fans van de puzzels in de Zelda-reeks. Elk potje bevat meerdere teams die meedoen en elk team krijgt een eigen tafel om te overleggen.

Vooralsnog is niet bekend of Defenders of the Tricorce naar Europa komt, maar kaartjes voor de Amerikaanse versie kunnen hier gekocht worden.


Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Cool :D

  • kassa

  • Succes met blokken schuiven, schatkisten openen, kompas en kerkerkaart zoeken en natuurlijk de eindbaas verslaan en het magische item te pakken dat deze eindbaas bewaakte. :P

  • Heb 2 escaperooms gedaan. Veenendaal is echt een aanrader! Wageningen is net iets minder maar ook leuk. Een van Zelda zou dan ook wel erg leuk zijn.

  • Dit zou ik echt geweldig vinden om een keer te doen! Met een zelda sausje erover zou helemaal perfect zijn :D

  • Ik heb een combinatie van levend spookhuis met escape room gedaan. De volgende op mijn lijst gaat of die resident evil zijn of die van de Thaise horror film shutter, ben er nog niet over uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren