1. Planet Coaster komt morgen uit - Lanceringstrailer

Planet Coaster komt morgen uit - Lanceringstrailer

Planet Coaster is vanaf donderdag 17 november officieel verkrijgbaar. Daarom is de lanceringstrailer uitgebracht.

De game is gemaakt door Frontier, de ontwikkelaar van RollerCoaster Tycoon 3, en is al geruime tijd in bètavorm speelbaar via Steam. De game kost op moment van spreken 34,19 euro.

In Planet Coaster bouwen spelers hun eigen pretpark, inclusief achtbanen, andere ritjes en sfeervolle omgevingen. Via Steam Workshop kunnen spelers hun creaties, zowel complete parken als individuele elementen, uploaden of die van andere spelers downloaden. De focus ligt in vergelijking met vorige RollerCoaster Tycoon-games nog meer op het zelf creëren van omgevingen in het park en rondom de attracties. Gamer.nl speelt de game al geruime tijd en heeft binnenkort een recensie.


Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • En de Baron is al gespot! Jawell. Heb zin in deze game, bewust de Alpha's en Beta overgeslagen.

 • kwam hem gister idd ook tegen op youtube. best wel nice gedaan:  https://www.youtube.com/watch?v=McYaO…

 • Kan hem nog niet spelen! Mijn PC is volgende week pas klaar :'(

 • Echt balen dat ik geld heb uitgegeven aan rctw. Na een jaar nog steeds onspeelbaar door de framerate en als ik andere mag geloven is PC op alle fronten beter.

 • Wat baal ik dat ik er geen laptop voor heb. En hij niet naar de consoles komt.

 • Same here. Maar ben blij dat ie niet naar de console komt. Dit is echt een pc game en het verbaast me niks als deze game de pc markt ietwat omhoog krikt.

 • Ja maar nu kunnen mensen zonder fatsoenlijke laptop of pc deze game niet spelen.

 • Het lijkt me echt een leuk spel, ik ben alleen benieuwd wat nou de invloed is van het aankleden van je park. Weet niet of dat meetbaar gemaakt kan worden? Je kan in ieder geval wel iets heel moois maken van je park, maar of de bezoekers er dan ook extra happy van worden is een andere vraag.

 • Het aankleden van het park heeft degelijk effect in Planet Coaster. De bezoekers in het park reageren op alle aankleding in het park. Een aangeklede wachtrij wordt sneller als leuk ervaren dan een kale wachtrij. In mijn ervaring lijkt het er ook sterk op dat de bezoekers langer in de rij blijven staan als de rij aangekleed is. Daarnaast reageren bezoekers ook op alles wat er om ze heen gebeurt.

 • Dankjewel voor je uitleg, misschien dat ik hem toch wel ga oppakken in het weekend.

 • Hype, hype, HYPE! De alpha was al ontzettend vet, maar deze bèta is nog toffer. Er moet nog wat finetuning plaatsvinden, maar deze game heeft in ieder geval alle potentie om mij weer jarenlang zoet te houden.  Frontier is ook echt het tegenovergestelde van Atari/Nvizzo. Ze zijn sinds kort gestart met het publiceren van eigen games en je voelt het enthousiasme onder de devs bij een livestream en op het forum, waar ze overigens zeer goed luisteren.
  Deze game verdient een verkoopsucces.

 • Amen!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren