1. Obduction van makers Myst komt naar PlayStation 4

Obduction van makers Myst komt naar PlayStation 4

Obduction, de spirituele opvolger van de klassieke adventure Myst, komt naar PlayStation 4.

De game krijgt volgens ontwikkelaar Cyan ook PlayStation VR-ondersteuning. De pc-versie, die al sinds augustus beschikbaar is, heeft tevens Oculus Rift-ondersteuning.

"Na twintig jaar is het geweldig om terug te gaan naar consoles", aldus Cyan-CEO Rand Miller. "Met zijn gigantische doelgroep is de PlayStation 4 het perfecte platform om Obduction's uiterst precies ontworpen werelden te brengen naar miljoen mensen die een andere wereld willen ontdekken." Het is nog niet bekend wanneer de PS4-versie verschijnt. Ook een Mac-versie moet "binnenkort" uitkomen, alsmede HTC Vive-ondersteuning voor de pc-versie.

Obduction werd in november 2013 succesvol gefinancierd via Kickstarter. Het team achter de originele Myst haalde in totaal meer dan 1,3 miljoen dollar op om de adventuregame te kunnen maken. Net als Myst wordt Obduction gespeeld vanuit het first person-perspectief. Spelers kunnen de omgeving vrij verkennen, maar kunnen ook navigeren via vaste punten in de wereld vergelijkbaar met de eerdere games van de ontwikkelaar.


Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Gaaf…….vroeger veel Myst gespeeld dus deze titel ga ik zeker even proberen :)

  • Hier ook veel gespeeld en ben blij dat ie ook naar de PS4 en VR komt. Dacht vanaf het begin al dat dit soort games ideaal voor VR zou zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren