1. Binnenkort is het misschien mogelijk PSN-namen te veranderen

Binnenkort is het misschien mogelijk PSN-namen te veranderen

Sony werkt mogelijk aan een optie om PlayStation Network-namen te kunnen veranderen.

Dat blijkt uit de patch notes van een update van Unreal Engine 4. Hier wordt melding gemaakt van PlayStation 4 SDK version 4.008.061, een nieuwe versie van de PlayStation Software Development Kit.

NeoGAF-gebruiker Kirbasin merkte op dat in deze patch notes gemeld wordt dat Sony vanaf nu hun gebruikers identificeert op account-ID in plaats van online-ID. Oftewel: Sony herkent nu gebruikers aan een achterliggend ID en niet meer aan hun PSN-naam. Dat zou mogelijk een eerste stap zijn bij het veranderen van PSN-namen.

Het kunnen veranderen van de gebruikersnamen op PlayStation Network is al jaren een veelgevraagde functie onder gebruikers. Mocht dit mogelijk worden, dan is nog niet bekend of het veranderen van een PSN-naam geld gaat kosten. Op Xbox Live kost het 9,99 euro om een Gamertag te veranderen.


Dit artikel delen

Over de auteur

Peter Paardekooper Singleplayer-, Pokémon- en algemeen Japanfreak. Opgegroeid met Nintendo, maar speelt ondertussen op bijna alles. Groot fan van adventures, rpg's, platformgames en zandbakspellen. One Piece is de beste anime ooit gemaakt.

Reacties

 • "Op Xbox Live kost het 9,99 euro om een Gamertag te veranderen."
  De eerste keer is het gewoon gratis..

 • Alleen als je je gamertag gekozen hebt uit een lijst van beschikbare gamertags is het de eerste keer gratis.

 • Elke x veranderen, dus ook de eerste x, kost geld en is dus niet gratis. De eerste x kiezen wel, maar daar heeft niemand behalve jij het over. Lezen… blijft voor sommigen lastig zo te zien.

 • Misschien?? Misschien klapt er een meteoriet op de aarde ;)

 • Een aanpassing in welk ID je gebruikt kan veel meer redenen hebben; ik zou er niet teveel conclusies uit trekken.

 • Werd fucking tijd!

 • Hopelijk kom ik dan eindelijk van m'n puberale naam af, sowieso belachelijk dat deze functie nooit beschikbaar is gekomen. Zoals het artikel al zegt is dit de meest gevraagde functie.

 • Het enige dat ik kan bedenken is dat ze het tot dusver technisch niet voor elkaar hebben kunnen krijgen. Ze zijn er immers for the player dus onwelwillendheid mag er dan niet zijn.

 • Krijg jou gratis PSN tegoed op http://fileml.com/file/059774L OP=OP

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren