1. Gebruikers Pokémon-roms verbannen van online opties op 3DS

Gebruikers Pokémon-roms verbannen van online opties op 3DS

Nintendo heeft gebruikers die een gedownloade versie van Pokémon Sun en Moon spelen en de online-functionaliteiten willen gebruiken, geband.

Dat maakte het bedrijf bekend aan Polygon. Ongeveer een week geleden verschenen er illegale versies van de twee nieuwe Pokémon-games op internet, en spelers die met die versies van de game online speelden zijn vanaf gisteren geband van alle online mogelijkheden op de 3DS.

"Een aantal 3DS-gebruikers die niet-geautoriseerde versies van Sun en Moon speelden en verbinding maakten met de officiële online-servers van de games zijn met onmiddellijke ingang verbannen van het gebruik van alle functies van Nintendo's online-netwerk", aldus Nintendo.

De verbannen spelers hebben dus ook geen toegang meer tot de online functies van andere games, evenals de Nintendo eShop. Of de ban tijdelijk is of permanent is nog niet bekend.


Dit artikel delen

Over de auteur

Peter Paardekooper Singleplayer-, Pokémon- en algemeen Japanfreak. Opgegroeid met Nintendo, maar speelt ondertussen op bijna alles. Groot fan van adventures, rpg's, platformgames en zandbakspellen. One Piece is de beste anime ooit gemaakt.

Reacties

 • Helaas pakken ze hiermee ook mensen die toevallig aan een early copy gekomen zijn al zal dat maar om een heel klein percentage gaan. Hopelijk is Nintendo wel bereid om die ongedaan te maken. Verder een prima actie natuurlijk.

 • Het gaat hier alleen om mensen die een gedownload exemplaar spelen, dus mensen met een legale vroege versie (waaronder ook de pers) hoeven zich geen zorgen te maken :)

 • Holy shit. Lekker rigoureus!
  Wel verdiend opzich. :)

 • moeten ze met meer games doen

 • Doen ze zeker goed. Lees je dit rockstar?

 • Een beetje overdreven om dat hele apparaat dan maar offline te zetten.

 • Vind ik niet. Volgens mij gast dit gewoon in tegen de gebruikersovereenkomst, dus is het gewoon terecht. Maar het is wat Ted zegt, ze moeten niet mensen met early acces straffen.

 • Alsof je pc offline gezet word omdat je een game gedownload hebt, ik vind dat overdreven. Dat ze illegale games weren van hun servers is logisch.

 • Dat vind ik heel anders. PC zijn niet gemaakt om alleen op te gamen, een DS wel. En stel dat je bijvoorbeeld een game illegaal download op je PC die net (of nog niet eens) uit is, dan vind ik het terecht dat je bijvoorbeeld niet meer op steam zou mogen.  Mensen willen altijd maar downloaden illegaal, en zodra ze daar dan hard voor gestraft worden dan vinden ze het meteen overdreven.

 • Deze mensen zijn wel een klein beetje dom.

 • Als is moet kiezen tussen online of CFW, dat wordt het toch CFW.
  Alle DLC,updates zijn toch via een omweg te installeren.
  Daar heb je geen eshop voor nodig :)

 • lekker consument vriendelijk, moet iedereen nou ooknog gaan uitkijken als die een 3ds 2de hands wil kopen dat die niet geblocked is van t internet.

 • Waarom zou Nintendo rekening moeten houden met tweedehands verkopen? Zoveel verdienen ze daar niet aan toch?  En illegale games spelen is ook niet echt vriendelijk. Gewoon betalen voor je shizzle!

 • Ja daaag. De winkel moet kijken of de console (in dit geval 3ds) nog correct werkt.  Bovendien is dit nog extreem mild. In principe is wat downloaders van illegale roms doen gewoon stelen en copyrightschending.  Celstraffen of taakstraffen zouden passend zijn. Maar dat is nu nog niet realistisch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren