1. Fortnite had kort cross-play tussen XOne- en PS4-versie

Fortnite had kort cross-play tussen XOne- en PS4-versie

Xbox One- en PS4-gamers konden in Fortnite een paar uur tegen elkaar spelen. Het bleek echter om een foutje te gaan.

Epic Games claimt dat het mogelijk was om tegen elkaar te spelen vanwege een "configuratieprobleem" die inmiddels weer opgelost is. Het is wel altijd mogelijk voor pc- en PS4-gamers om tegen elkaar te gamen in Fortnite, maar gamers op verschillende consoles kunnen dat normaliter niet.

Hoewel veel gamers cross-play in alle games zouden willen zien, was dit dus eigenlijk niet de bedoeling in Fortnite. Op Twitter vroeg met aan Xbox-hoofd Phil Spencer wat hij van het voorval vond. Daarop antwoordde hij: "Van mij hadden ze het zo mogen houden."

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Cross-play zou gewoon standaard moeten zijn. Er is geen enkele reden om het niet te doen.

 • Het gaat om economische redenen. Technisch lijkt het geen probleem, maar van uit een business standpoint zijn er veel haken en ogen.

 • Toen de 360 aan de winnende hand was wilde MS het niet en nu is het andersom. Opzich is het niet zo erg , maar bij kleinere games kan het wel helpen.

 • Tuurlijk zijn het economische redenen. Maar de enige die het nu niet wil is Sony. Echter is het een statement die niet goed valt bij de westerse third party. Vroeg of laat zal Sony de hand moeten toereiken.  En shadow. De 360 was nooit aan de winnende hand. Alleen in de VS verkocht die console goed.
  De vorige generatie eindigde de 360 op de 3e plek vlak achter de ps3 en erg ver achter de Wii. Deze generatie zullen ze weer als 3e eindigen.

 • There's a brief explanation in the Patch notes. In a nutshell. PC-PS4 has crossplay. XB1, crossplay was removed at the request of Microsoft. Nothing to do with Epic. They didn't go any further than that answer. The other thing I can say is Darren S posted on Twitter he is still hoping this can happen in the future.  8.3.2017
  EA PATCH NOTES 1.4
  By The Fortnite Team  Xbox
  Fixed a rare audio crash on Xbox One.
  Per policy discussion with Microsoft, removed ability for PC friends to join players on Xbox One  - https://www.epicgames.com/fortnite/e……  Ja het is echt Sony die het niet wil.

 • @Ramirez
  Helaas ben je net als zoveel andere die in alle PR van MS gelooft. Sony is al sinds de PS2 bezig met cross platform. MS hield tot vorig jaar alles tegen en nu wanneer het ze uitkomt kan het wel. Toch is er nog geen FFXIV xbox one versie. Denk dat er beide bedrijven policies zitten die blokkeren.  De enige die echt open staat is Nintendo. Die met beide Cross platform doet ( DQ10 , PSO2 met PS4 ) en de xbox games Minecraft , auto voetbal.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren