1. SNK maakt misschien Neo Geo Mini voor 40-jarig bestaan

SNK maakt misschien Neo Geo Mini voor 40-jarig bestaan

Tijdens een congres in het Midden-Oosten zijn geruchten ontstaan over de komst van een Neo Geo Mini.

Het internationale MiSK Global Forum, dat gehouden werd in Saoedi-Arabië, is naar eigen zeggen het grootste jeugdevenement in het Midden-Oosten. Het thema van dit jaar was "Meeting the Challenge of Change", en ging oftewel over de uitdagingen van verandering. Zhihui Ge, hoofd van SNK, liet zich tijdens dit panel vooral uit over de groeiende Chinese industrie en markt met de daarbij horende toenemende mogelijkheden wat betreft verschillende media, zoals games.

Achteraf gaf Zhihui Ge de organisators van het forum een gouden standbeeld van een Neo Geo Mini, die speciaal ontworpen is voor het 40-jarig jubileum van SNK. Dit doet menig fan denken dat er wellicht een Neo Geo Mini op komst is. SNK heeft vooralsnog niets bevestigd, waardoor het blijft bij geruchten. Toch is het niet gek om aan te nemen dat een Neo Geo Mini uitgebracht wordt, gezien het succes van de Nes en SNES Classic Mini.

De Neo Geo is een reeks hardware-systemen dat ontwikkeld is door SNK. Het bedrijf begon in 1994 met het uitbrengen van Neo Geo-arcade systemen, zoals de Neo Geo MVS en bijbehorende console, de Neo Geo AES. In 1998 kwam de Neo Geo Pocket uit in Japan, waarna de opvolger, de Neo Geo Pocket Color in 1999 ook naar Europa gebracht werd. Velen kennen deze systemen voor SNK-titels als Metal Slug en King of Fighters. Als er een miniconsole uitgebracht wordt van Neo Geo, zullen deze titels hier hoogstwaarschijnlijk op te spelen zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Eline Oosterloo Van mainstream Hearthstone tot het obscure Drill Dozer: voor mij zijn alle games genieten!

Reacties

  • En dan zoals ik het me in mijn jeugd kan herinneren een achterlijk prijskaartje erop plakken van een paar honderd euro :D

  • Dan komt de ps1 mini zeker binnen kort ook

  • Als de games op Neo Geo net zo'n onstabiele frame rate hebben als de conversies op Switch houd ik het wel op die paar games die naar de Switch gekomen zijn. Mocht de originele hardware wel zonder de onstabiele frame rate spelen is het wel de moeite waard om eens uit te zoeken wat hij gaat kosten, en welke games er op komen te staan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren