1. Mario Kart Tour voor smartphones aangekondigd

Mario Kart Tour voor smartphones aangekondigd

Nintendo heeft een Mario Kart-applicatie voor smartphones aangekondigd die dit fiscale jaar nog moet lanceren.

De app, Mario Kart Tour, moet voor april 2019 verschijnen voor smartphones en is nu in ontwikkeling, aldus Nintendo op Twitter. Het bedrijf heeft verder nog geen details gegeven.

Nintendo noemt Mario Kart Tour een "mobiele applicatie". Hoewel Mario Kart Tour in essentie een game kan zijn, zou het mogelijk ook een applicatie of een game kunnen zijn die samenwerkt met een andere Mario Kart-game, bijvoorbeeld op de Switch.

De één na bestverkochte Nintendo-game afgelopen jaar was Mario Kart 8 Deluxe op de Switch. Alleen Super Mario Odyssey verkocht meer. Het is dus niet gek dat Nintendo werkt aan een nieuwe Mario Kart.

Het bedrijf heeft al diverse games op smartphones uitgebracht. Na het sociale spel Miitomo, dat later dit jaar offline gaat, heeft het ook mobiele games rondom Animal Crossing, Super Mario Run en Fire Emblem uitgebracht. Daarnaast heeft het samen met Niantic en GameFreak het populaire Pokémon Go gelanceerd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik denk dat dit een slimme zet is van Nintendo, maar het is niet echt iets wat ik veelvuldig zal spelen.

 • Je weet niet eens of je kunt spelen.

 • Opeten zal ook niet gaan.

 • Kijk nu kun je wel heel bijdehand reageren piet, maar meester trol hierboven heeft wel gelijk. Er is nog helemaal niet bekend dat het een game is.

 • Sarcasme. Herken het.

 • Ik herken er ook geen sarcasme in

 • Jij herkent geen sarcasme in het niet op kunnen eten van een digitale app?
  Okeeeee…..

 • Sarcasme is iets op bepaalde manier brengen waarbij het duidelijk is dat je het tegenovergestelde bedoelt. Jouw bericht "opeten zal ook niet gaan" als sarcasme zien houdt in dat de app dus wel eetbaar zou zijn? Daarnaast is sarcasme afhankelijk van de toon en houding van iemand, wat op het internet nog wel eens onduidelijk kan zijn.  San zijn opmerking m.b.t. dat jij een bijdehante opmerking plaatst, is dus veel logischer dan dat het sarcasme zou moeten zijn. Volgens mij keek jij toch wel eens South Park Piet? Misschien de Sarcastabal maar even checken dan!

 • Sarcasme kan ook gewoon (bijtende) spot zijn. Dat is dan ook de manier waarop ik het bedoelde.
  En emoties koppelen aan tekstberichten kan inderdaad moeilijk zijn. Eens.  En die aflevering ken ik ja. South Park is en blijft legendarisch. :D

 • Aha, zo zie ik sarcasme niet. Dus verklaart het waarom ik geen sarcasme in jouw comment terug zag. Maar goed, als je het zo bedoelt heb je gelijk. Al denk ik dat veel mensen sarcasme zien zoals het in South Park weergegeven werd. En ja die aflevering was tof:p

 • Haha, ik zie het ook zo zoals jij het ziet hoor, maar ook op die andere manier dus. ;P
  Uiteindelijk komt het er op neer dat we niet weten wat voor soort app het gaat worden (al vermoed ik (wat natuurlijk niets zegt) wel dat het een game gaat worden). :D

 • Dat is ironie (het omgedraaide zeggen van wat je bedoelt), geen sarcasme.
  Sarcasme is, wat Piet inderdaad zegt, bijtende spot.

 • Meer mensen gebruiken sarcasme “verkeerd” door dingen zoals die South Park aflevering, haha. :P

 • Beetje jammer had het graag gezien op de Nintendo Switch want race spellen op een tablet/telefoon werkt niet helemaal optimaal

 • Nintendo heeft een dedicated mobile team. Dus of er nou een mobile mario kart komt of niet. Dat staat 100% los van de Switch.

 • Ik gok op iets als Candy Crush.  Zal het ook speelbaar zijn op de Switch?

 • Beide zinnen klinken in mijn hoofd compleet niet logisch…

 • Denk iets verder dan alleen al een hartverzakking te krijgen als je 'Candy Crush' leest.  Waarom zou Nintendo het ook niet open willen stellen op de Switch?  Leg jouw logica eens uit, in twee zinnen(lol).

 • Ik zie niet in hoe jij Candy Crash gameplay in verband kan brengen met MK gameplay…  Mario Run –> geen link, Animal crossing –> geen link, Miitomo –> geen link.
  + Nintendo heeft een dedicated mobile team dat los staat van het Switch team.  (Het zou kunnen hoor, maar ik acht te kans klein.)

 • Verwacht ook geen echte race-game, met zo een goed verkopende franchise moet het totaal anders zijn. Denk aan obstakels wegwerken en zo snel mogelijk een Nintendo personage naar beneden 'vallen' voorbij de finish. Speculatie, I know, maar het zal totaal anders zijn dan de Mario Kart zoals wij die kennen.  Zou een goede zet zijn om Run ook op de Switch te spelen en alle toekomstige games. Creeert bekendheid en vertrouwen plus lijkt mij niet noeilijk om een mobile game te porten naar een sterker systeem.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren