1. Info over single- en multiplayer Red Dead Redemption 2 gelekt

Info over single- en multiplayer Red Dead Redemption 2 gelekt

Er is mogelijke informatie over Red Dead Redemption 2 gelekt. De website Trusted Reviews zegt sinds augustus vorig jaar op een gelekt document met info over de nieuwe Rockstar-game te zitten, maar kon deze info tot voor kort niet verifiëren. De info kwam ook met enkele screenshots, die inmiddels vrijwel overeen komen met officieel uitgebrachte video's en screenshots. Vandaar dat Trusted Reviews de info nu wel naar buiten brengt.

De website heeft veel informatie over zowel de singleplayer als multiplayer van de game naar buiten gebracht. Het hoofdpersonage in de game zou Arthur Morgan heten. De open wereld van RDR 2 is daarbij ook via trein af te reizen. Treinen zouden worden beschouwd als kleine steden op zich en unieke personages en gesprekken bevatten. Ook zijn er mijnkarretjes om in te rijden.

Er zijn diverse bezigheden voor spelers om zich mee te vermaken, waaronder pokeren en vissen. Spelers kunnen verschillende soorten vissen vangen, afhankelijk van wat voor aas men gebruikt. Heel de game kan daarbij in een eerstepersoonsperspectief worden gespeeld. Ook zullen het verhaal en het verloop van missies zich aanpassen aan wat voor keuzes mensen tijdens het spelen maken.

Het lek claimt ook info over de online modus te hebben. Zo kunnen spelers dezelfde open wereld als die van de singleplayer online met andere spelers verkennen, vergelijkbaar met GTA Online. Er komt echter ook weer een speellijst met drie modi: Battle Royale, wat vergelijkbaar lijkt met de populaire game PlayerUnknown's Battlegrounds, Revive and Survive, een deathmatch modus, en Money Grab, waarbij zakken met geld gestolen moeten worden en naar het kamp worden teruggebracht.

Rockstar zelf heeft nog niets van dit alles bevestigd. Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober voor PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Lekkere click-bait Michel. "Veel info"…. waar dan? Ben je de helft vergeten over te typen? :P  Voelt een beetje als De Telegraaf dit, waarbij elke video "schokkend' of "bizar" staat, maar je vervolgens 2 minunten naar helemaal niks zit te kijken ;)

 • Speciaal voor jou heb ik er 'Info' van gemaakt.

 • Gezien het een Rockstar game betreft, is dit relatief veel info.

 • Jammer dat we niets over heists wordt gemeld.

 • Een rijdende trein overvallen lijkt mij wel tof

 • kon in deeltje één al toch?

 • Kan ik mij niet herinneren, maar ging mij sowieso over het online aspect, zoals bij GTA online.

 • Als de singleplayer maar goed is. De multiplayer mogen ze houden van mij.

 • Gelukkig interesseert het Rockstar geen ene reet wat jij vindt.

 • 'Helaas' denk ik dan vooral..

 • Maar het interesseert wel heel veel mensen dat de singleplayer goed is. Niet net als met GTA waar de focus veel te veel op online lag.

 • Wederom, dat is slechts jouw mening. Je zegt dat het "heel veel mensen" interesseert dat de singleplayer goed is. Waar baseer je dat op? De fora's waar alle ontevreden mensen hun ongenoegen uitten? Vergeet niet dat dit zeer waarschijnlijk slechts 1% van de spelers is. De stille 99% vindt het allemaal dikke prima. Leuke singleplayer voor de eerste twee weekjes maar daarna draait het toch allemaal om de online. Iets wat ze bij GTA ontzettend goed hebben gedaan. En dan gaan ze echt niet luisteren naar die paar mieperts die SP belanrijker vinden.

 • Als je ff met een gezond verstand nadenkt weet je ook wel dat heel veel mensen het voor de singleplayer kopen. Alleen al op de Nederlandse gamesites lees je veel dat er genoeg mensen zijn die online niet belangrijk vinden. Hoe je aan 99% komt is mij een raadsel.

 • "Als je ff met een gezond verstand nadenkt weet je ook wel dat heel veel mensen het voor de singleplayer kopen." - Zeker waar, ik ook, alleen daarnaast vind ik het wel belangrijk (misschien wel belangrijker) dat er een goede online bij zit  "Alleen al op de Nederlandse gamesites lees je veel dat er genoeg mensen zijn die online niet belangrijk vinden." - Hier ga je de fout in. Alleen mensen die niet tevreden zijn uitten hun ongenoegen op bijvoorbeeld Nederlandse gamesites. Aan de populariteit van GTA Online kun je zien dat er een veel groter deel is die online wel belangrijk vindt. • Maar bij GTA waren er ook veel klachten dat de sp matig was en er geen content meer voor uit kwam. Je doet net alsof dat een heel klein groepje is maar dat is natuurlijk niet zo en dat weet jij ook.

 • Naja, ik vraag me vooral af of het groepje zo groot als iedereen online doet lijken.

 • Zolang ik iemand kan hogtie-en en op een spoor kan leggen ben ik blij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren