1. Gerucht: Bandai Namco brengt shooter en Ridge Racer 8 exclusief naar Switch

Gerucht: Bandai Namco brengt shooter en Ridge Racer 8 exclusief naar Switch

Bandai Namco komt mogelijk op de proppen met een exclusieve shooter en Ridge Racer 8, beiden exclusief voor Switch.

De LinkedIn-pagina van Bandai Namco Singapore-werknemer Shawn Pitman noemt zowel een exclusieve first person shooter / adventure voor Switch, als Ridge Racer 8, tevens exclusief voor Switch.

Over beide titels is nog niets bekend. Daarbij heeft Bandai Namco nog niets bevestigd over deze games. Hoewel Bandai Namco Singapore een aantal vacatures heeft staan op zijn website, valt er niets te lezen over de mogelijke games waar aan gewerkt wordt. De LinkedIn-pagina van Pitman maakt echter ook melding van Ace Combat 7, een game waarvan wel bekend is dat die in ontwikkeling is.

Het feit dat een exclusieve Switch shooter / adventure wordt genoemd, heeft fans doen speculeren dat het bedrijf aan Metroid Prime 4 werkt. Het is vooralsnog niet bekend welke ontwikkelaar aan de aangekondigde Nintendo-game werkt. Daarbij wordt de Metroid Prime-reeks vaak een first person adventure genoemd, maar bevat het ook shooterelementen. Wederom is dit niet bevestigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik hoop mocht het om Prime 4 gaan dat Nintendo zelf de touwtjes in handen heeft en dat Namco ze ondersteund. Eigenlijk zou ik liever zien dat een westerse developer Nintendo helpt bij Prime 4. Maar goed ik hoop dat Nintendo dit uiterst secuur aanpakt. En ook weet dat deze game absoluut niet mag mislukken.

 • Ik ben echt heel erg benieuwd naar de eerste beelden van Metroid Prime 4. Het zou heel goed dit project van BANDAI NAMCO kunnen zijn, maar het blijft natuurlijk een beetje gissen. Wanneer verwachten jullie de eerste beelden? Zelf zet ik mijn geld op de E3 voor een eerste trailer :)

 • Als ik berichten op internet mag geloven heeft Bandai Namco Singapore best wel wat devs die vroeger aan Starwars 1313 werkten.

 • Dat is correct.

 • @Cyanfox wat genoot ik destijds van die eerste trailer/gameplay van Star Wars 1313 terwijl ik niet eens een hele grote SW-fan ben.

 • Keyword hier is unannounced, denk ik. Aangezien we weten dat Metroid 4 eraan komt, valt die denk ik af.  Grotere issue: RR8 exclusief naar de Switch?!?!?!? RR en PS horen bij elkaar als kop en schotel, mes en vork, wiel en band, sleutel en slot, you get my drift. Het was al heiligschennis dat RR geen launchgame was voor de PS4. Namco, wat maak je me nou?

 • Ridge Racer komt al tijden op andere systemen uit.

 • Alleen rr 64, rr6, rr7 en Unbound. Rr 64 is geen ridge racer en ik zie Unbound ook niet als een ridge racer.

 • RR 64 is geen Ridge Racer? Wat heb ik dan zitten spelen?  Overigens vergeet je dat er ook een hele rij Ridge Racer games verschenen zijn op de diverse mobiele apparaten en niet alleen die van Sony, maar ook de 3DS, voor IOS en voor Android, versies die werkelijk anders waren als eerdere Ridge Racers (daarom noem ik de DS variant specifiek niet, omdat dat een directe overzetting was van volgens mij RR64).

 • Volgens mij was RR64 door Nintendo of America gemaakt en niet door Namco zelf. Verder is er geen verschil dacht ik.

 • Het is dat de originele RR een launchgame was voor de eerste ps.Maar verder zie ik geen verband met sony.

 • Woooooooooooow! Nostalgie eindelijk weer een Ridge Racer <3

 • Ja nostalgie inderdaad mijn laatste was op de Ds..
  Dit heeft de Switch nodig… ik heb gear club maar over geslagen of is die wel de moeite waard?.

 • Dat het hier om exclusives gaat vind ik alleen al bijzonder positief. Zie graag meet verschijnen exclusief van de third-party. Nintendo's titels zijn nog wel ff in de maak (de interessante als Metroid en Pokemon).

 • Riiiiiidge racer

 • Ik persoonlijk had Prime 4 aan Bethesda gegeven. Een Metroid met bepaalde aspecten van Fallout kan de serie mainstream maken. Geweldige combinatie zou dat zijn. Ook zijn westerse developers simpelweg beter in het maken van first person games.

 • Singapore is sowieso best wel divers qua inwoners dus die studio zou dat ook wel zijn. Er werken sowieso mensen die aan Starwars 1313 gewerkt hebben en dat vind ik een toffe gedachte

 • Namco/bandai kan het idd ook prima. Ben ik ook niet bang voor.  Ik zat alleen even te denken aan de vele raakvlakken die beide series al hebben. Het is eigenlijk een perfecte combinatie.  Achja binnenkort zullen we het wel te weten krijgen wie Prime 4 maakt. Het is alleen zo opvallend dat Bethesda de laatste tijd zo close is met Nintendo.

 • dat van Bethesda is idd opvallend. Bethesda zelf zegt dat ze een fan zijn van de Switch sinds dat ze het voor het eerst zagen en dat ze het zien als een plek waar ze meer fans kunnen krijgen voor hun games(Omdat ze als een van de weinige een bepaald soort games maken die niet vaak voorkomen op de switch/een nintendo console)  Dit kan gewoon de reden zijn maarja misschien speelt er wel iets achter de schermen

 • Het blijft een aparte combi Nintendo En Bethesda…
  Maar mij hoor je niet klagen en speel Doom en Skyrim op m'n Switch!.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren