1. Zaterdag opent Game Mania de Concept Store in Amsterdam

Zaterdag opent Game Mania de Concept Store in Amsterdam

De Nieuwe Concept Store van Game Mania in Amsterdam opent deze zaterdag zijn deuren voor het publiek.

De winkel op Ceintuurbaan 139 te Amsterdam is een tijdje gesloten geweest voor verbouwingen, maar deze zijn nu klaar. Het filiaal wordt een "hypermoderne Concept Store" waar schappen ingeleverd worden en vervangen worden met LED-schermen en consoles die vrij bespeeld mogen worden door bezoekers. Volgens Game Mania fungeert de vestiging zo "niet alleen als winkel, maar ook als verzamelplek voor liefhebbers van games". De nieuwe winkel is het resultaat van Game Mania's "nieuwe visie om de gamebeleving voorop te stellen".

Groter Game-aanbod
Op touchscreens kunnen nieuwe, maar ook aankomende spellen gezien worden. Zo kunnen bezoekers direct zien of de game die zij zoeken op voorraad is, of kan er een pre-order geplaatst worden. Ook staan de exclusieve voordelen voor de pre-order erbij vermeld. Volgens Game Mania is er zo een groter game-aanbod, maar is er tegelijkertijd meer winkeloppervlakte voor de consoles.

Feestelijke opening
Naast het beschikbaar maken van consoles voor bezoekers organiseert Game Mania ook evenementen in de winkel. Op 10 februari zijn er bijvoorbeeld een meet and greet met gaming-YouTubers en een Dragon Ball FighterZ-toernooi.

De winkel wordt op 10 februari feestelijk geopend. Naast de bovengenoemde meet and greet en het toernooi krijgen de eerste honderd bezoekers een goodiebag. Onder bezoekers die een puzzel op weten te lossen worden tevens twee Nintendo Switch-consoles verloot. Voor een poging moet er wel een aankoop gedaan worden. Tenslotte zijn er een aantal aanbiedingen. Zo krijgen de eerste honderd bezoekers die een Xbox One-controller aanschaffen Dead Rising 4, Quantum Break, Sunset Overdrive Day 1 Edition en de Halo Master Chief Collection.

Dit artikel delen

Over de auteur

Arran Winmai Met veel liefde speel ik games als Horizon Zero Dawn, Dishonored en Fallout 3. Race- en sportgames zijn niet echt mijn ding, maar gelukkig zijn er genoeg andere genres!

Reacties

 • Ik ben benieuwd of dit ook naar andere belangrijke steden als bijvoorbeeld Rotterdam, Utrecht, Groningen en Den Haag wordt gebracht. Ik zie dit concept wel slagen in steden met veel studenten en gamers.

 • Is het ook niet zo dat dit soort zaken het in de VS niet erg goed doen?

 • Geen idee. Maar 1 ding is zeker.
  Als Gamemania op de huidige voet doorgaat is het snel afgelopen.
  Je kunt als relatief kleine retailer niet op tegen grote zaken als Mediamarkt. Ook online shopping is een bedreiging voor retailers.  Echter koop ik mijn games bijna nooit online, ik wil er niet op wachten maar direct spelen.

 • Dit soort zaken moeten zichzelf ook opnieuw uitvinden met de voor de deur staande veranderingen zoals Xbox Gamepass. Dit lijkt me een mooie zet.

 • Dit deden/doen ze dus met belachelijk hoge winst op tweedehands games etc. Snap wel waarom maar niet altijd schappelijk.

 • Juist daar zouden ze door die subscriptions wel weer eens een nieuwe tik kunnen krijgen. Ipv een game een tijd later tweedehands oppikken, kan je hem met bijvoorbeeld gamepass nu bij release gewoon proberen voor je vaste prijsje per maand.

 • In Antwerpen is er al een tijdje zo’n nieuwe Game Mania. Ik vind het niet zo’n geslaagd concept. Ben geen fan.

 • Sinds wanneer is dat? De laatste keer dat ik er ben geweest, was alles zoals het altijd was.

 • september vorig jaar:  (ik hoop dat kan je dit kunt bekijken buiten Antwerpen :P )
  https://atv.be/nieuws/video-game-mani…

 • Thx man, vant weekend ga ik er dan eens binnenspringen se :D

 • en de ps4 kopers wat krijgen die

 • Een ingelijste tweet van de ceo

 • GameMania viel onder Blokker Holding toch?
  Zijn ze nu zelfstandig?  Concept lijkt interessant.

 • Meh Game Mania. Ik blijf liever bij de onafhankelijke kleine gamestores die ten minste hart en ziel in het vak stoppen.

 • Veel te dure winkel, vaak prijzen boven adviesprijs. Mij zien ze daar niet.

 • Ik voel een prijsverhoging aankomen voor games :p

 • Uiteindelijk heel je zaak vol met van die hangpaupers die nooit geen pleuris kopen…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren